Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Wilhelm Walch Prendo Pinot Grigio

Prijs per fles: € 10,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 62,40

LEES MEER ..


Wilhelm Walch Prendo Pinot Grigio


Wilhelm Walch Prendo Pinot Noir

Prijs per fles: € 13,80

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 82,80

LEES MEER ..


Wilhelm Walch Prendo Pinot Noir


Wilhelm Walch

Wilhelm Walch medewerkers

Als in 1869 het plaatselijke Jezuïtenklooster van het Duits–Oostenrijkse Tramin verbouwd wordt tot wijnkelder, is de geschiedenis van dit wijnbedrijf begonnen. Toch duurde het nog meer dan een eeuw voordat lokale wijnhandelaar Wilhelm Walch het historische gebouw middenin het prachtige dorpscentrum betrok om er zelf fantastische wijnen te gaan maken.

Daarvoor liet hij de allernieuwste vinificatieapparatuur installeren naast de historische (uit 1880 daterende) eiken vaten met authentiek houtsnijwerk, in de gewelven onder het voormalige klooster. Juist dit contrast geeft precies weer waar Wilhelm Walch voor staat nl. knap gemaakte, moderne wijnen van traditionele druiven, verpakt in een artistiek jasje. Prendo is daar natuurlijk bij uitstek een voorbeeld van.

Wilhelm Walch Prendo Pinot Grigio wit (€ 10,40)

6 fl.: € 62,40
Wijnen van pinot grigio maakt dit wijnbedrijf al sinds zijn oprichting in 1869. Een verstandige keuze want deze druif levert in Italië de mooiste resultaten op in Alto Adige.

De rijpe oogst wordt direct na de pluk overgebracht naar de ondergrondse wijnkelder van Wilhelm Walch. Daar zorgt het wijnmakersteam dat een hypermoderne ontsteelmachine en kneuzer de voorbereidingen treft voor vergisting. Voor de Prendo–serie vindt het hele vinificatieproces plaats in roestvrij stalen tanks.

Dat levert een frisse, dorstlessend aromatische wijn op met een delicate kruidentoets en voldoende fruitigheid om lekker van te genieten als aperitief of begeleider van lichte hapjes en gerechtjes. Verpakt in een fles met makkelijke schroefdop en trendy etiket.

Wilhelm Walch Prendo Pinot Noir rood (€ 13,80)

6 fl.: € 82,80
De rijpe pinot noir wordt direct na de pluk overgebracht naar de ondergrondse wijnkelder van Wilhelm Walch. Daar zorgt het wijnmakersteam dat een hypermoderne ontsteelmachine en kneuzer de voorbereidingen treft voor vergisting. Voor de Prendo–serie vindt het hele vinificatieproces plaats in roestvrij stalen tanks.

Wilhelm Walch´s Pinot Noir is een verleidelijke wijn met een verrukkelijke fruitigheid. Zijn sappige structuur met kersen en aardbei maakt hem tot een gevaarlijk soepele doordrinkwijn waar je eenvoudigweg geen genoeg van kan krijgen. Gelukkig is een nieuwe fles dankzij de schroefsluiting weer heel snel geopend.