Weingut Seeger en Von Winning: Heerlijke Wijn uit het dal van de Rijn.

We rijden naar het dal van de Rijn tussen Leimen, net onder Heidelberg, in het oosten en Deidesheim in het westen waar we 2 wijnhuizen bezoeken. 2 wijnhuizen, hemelsbreed 30 km van elkaar verwijderd, maar zo verschillend, Weingut Seeger en Von Winning.
Weingut Seeger en Von Winning: Heerlijke Wijn uit het dal van de Rijn. Weingut Seeger
Het begin van de wijnbouw in dit gebied gaat ruim 2000 jaar terug waarbij de eerste wijnranken zijn gezet door de Romeinen. Via de Badische Bergstrasse of zoals het door de Romeinen werd genoemd "strata montana", dalen we af naar Weingut Seeger. De wijnpercelen liggen op de Bergstrasse lekker in het zonnetje. Aangekomen in het dal bevinden we ons in een wat industriële omgeving. Ingeklemd tussen een betonfabriek en McDonalds is het wijnhuis moeilijk te vinden, we rijden er echt een paar keer aan voorbij. Na de noodzakelijke hulp van lokale bewoners, want wees eerlijk, wie kent Weingut Seeger nu niet, vinden we onze weg. Niet de mooiste locatie, maar de kwaliteit van de wijnen maakt alles goed. Zowel de rode als de witte wijnen laten wij ons bijzonder goed smaken. Dat we het hebben over kwaliteit is ook niet ontgaan aan Robert Parker, de bekende Amerikaanse wijnschrijver, die de wijnen van Weingut Seeger doorgaans bekroont met een puntentotaal tussen de 90 en 95, wat extreem goed is.

We besluiten onze weg te vervolgen naar Deidesheim voor een bezoek aan Wijnhuis Von Winning. We rijden nu het wijngebied Pfalz in, en wat een wereld van verschil. Overal waar je kunt kijken zie je wijnvelden. Waar het stukje Baden waar we zojuist reden vooral industrieel overkomt is de sfeer van de Pfalz gemoedelijk. De Weinstrasse slingert zich door prachtige dorpjes, waar we uiteraard niet ontkomen aan mooie vakwerkhuizen. Stapvoets rijden we door een menigte wijnliefhebbers die afkomen op het zoveelste wijnfeest.

Aangekomen bij het wijnhuis Von Winning vallen we met onze neus in de boter. Het is een drukte van belang waarbij hele gezinnen afkomen op de wijnproeverij en de lunch. Het lijkt of Heer Von Winning zelf ons toeroept en de neiging om ook hier wat te gaan proeven onderdrukken we uiteraard niet. Al snel hebben we de auto geparkeerd, op naar die heerlijke wijnen!

Na de proeverij stappen we weer in de auto op doorreis naar de Noordelijke Elzas . Dit is inderdaad een dagje met heerlijke Wijn uit het dal van de Rijn.Naar ..Weingut Seeger..
lees meer .....