Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Allram Grüner Veltliner Strassertaler

Prijs per fles: € 9,50

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 57,00

LEES MEER ..


Weingut Allram Gruner Veltliner Strassertaler


Weingut Allram Grüner Veltliner Hasel

Prijs per fles: € 11,55

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 69,30

LEES MEER ..


Weingut Allram Gruner Veltliner Hasel


Weingut Allram Weissburgunder Papageno

Prijs per fles: € 11,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 71,70

LEES MEER ..


Weingut Allram Weissburgunder Papageno


Weingut Allram

Weingut Allram  Kamptal Oostenrijk

Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. De 14 hectaren wijngaard liggen in Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, heeft voor elke variëteit de beste plek uitgezocht. Allram beschikt over verschillende ’Lagen’ in het Strassertal.

Weingut Allram Gruner Veltliner Strassertaler 2018 wit (€ 9,50)

6 fl.: € 57,00
Alcohol:
12,5%
Streek:
Kamptal
Druivenras:
GRUNER VELTLINER 100%
Omschrijving:
De grüner veltliner staat in verschillende mineraalrijke wijngaarden in het Strassertal als Hasel en Gaisberg. Een zomerse wijn noemt Michaela deze Strassertaler Grüner Veltliner omdat hij verfrissend smaakt en vol aroma’s van citrus en wit fruit zit en natuurlijk het ’pepertje’ bevat wat kenmerkend is voor Grüner Veltliner. Verrukkelijk om zo te drinken en geschikt om bij lichte gerechten te schenken. Goed gekoeld serveren!
Wijn & Spijs:
Als aperitief, bij borrelhapjes, lichte gerechten met kip en vis, salades, pasta met groenten, groenten uit de wok, asperges, kaasfondue
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
De Grüner Veltliner groeit in verschillende wijngaarden in het Strassertal. Onder andere op de ’Lagen’ Hasel en Gaisberg. Erich en Michaela Allram selecteren voor deze frisse, zomerse Grüner Veltliner druiven van verschillende hellingen om zo tot een dorstlessende wijn te komen met herkenbare Grüner Veltliner–kenmerken.

Weingut Allram Gruner Veltliner Hasel 2017 wit (€ 11,55)

6 fl.: € 69,30
Alcohol:
13%
Streek:
Kamptal
Druivenras:
GRÜNER VELTLINER 100%
Omschrijving:
Kruidige en minerale tonen naast de aroma’s van appel, peer en abrikoos zijn kenmerkend voor de Oostenrijkse grüner veltliner. Deze druif is enorm populair geworden, zeker voor culinaire wijnen. Belangrijke reden is zijn verrukkelijke, fruitig–kruidige stijl, maar ook de combinatie van strak en rond. Frisse zuren houden de wijn strak, rijp fruit maakt hem juist rond. Het vleugje versgemalen peper geeft hem een eigenwijs, pikant accent. Hasel is de naam van de wijngaard waar Michaela en Erich Allram de druiven voor deze wijn verbouwen. De oude , mineraalrijke bodem bestaat uit löss, leisteen, klei en graniet en hun mineralen worden via de grüner veltliner mooi weerspiegeld in de wijn.
Wijn & Spijs:
Als aperitief, bij gamba’s/garnalen lichte visgerechten salades met kaas, kip, tonijn pasta met tomatensaus, kruidensaus, kaassaus lichte gerechten met blank vlees of gevogelte
Temperatuur:
9–11°C
Ligging wijngaard:
Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. Hasel is er een van. Deze relatief jonge wijngaard van ongeveer 20 jaar oud heeft een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei. De naam Hasel kreeg de helling omdat er vooral vroeger veel Hazelaars stonden.

Weingut Allram Weissburgunder Papageno 2017 wit (€ 11,95)

6 fl.: € 71,70
Alcohol:
12,5%
Druivenras:
PINOT BLANC 100%
Omschrijving:
De weissburgunder groeit op de mineraalrijke Hasel–helling en ontwikkelt zich daar goed wat leidt tot volle, krachtige wijnen met verfrissende zuren. De combinatie van zacht met kracht, vol en rond en tegelijkertijd die opwekkende zuren maken deze Weissburgunder tot een vriendelijke, sappige en heel verteerbare wijn die lekker is om zo te drinken maar ook uitstekend bij allerlei gerechten past.
Wijn & Spijs:
Als aperitief, bij borrelhapjes, salades met kip of kaas, asperge,s gebakken mosselen, Wiener schnitzel en ander wit vlees, kip en ander gevogelte, lichte Oosterse gerechte, kaasfondue
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
De Weissburgunder groeit in het hart van de Lage Hasel, in de Mittelhasel. Deze helling heeft een mineraalrijke bodem die vooral uit löss bestaat. De ligging op het zuiden zorgt ervoor dat de druiven goed rijpen en vol zoet sap raken met behoud van de verfijnde zuren en fruitige aroma’s.