Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Leyen Grafschaft Rivaner    Moezel

Prijs per fles: € 5,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 31,20

LEES MEER ..


von der Leyen Nahe


Leyen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling

Prijs per fles: € 6,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 38,40

LEES MEER ..


von der Leyen Riesling Kabinett


Leyen Riesling      Nahe

Prijs per fles: € 6,90

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 41,40

LEES MEER ..


von der Leyen Riesling Trocken


Von der Leyen

    Nahe  Duitsland

De beroemdste wijngemeenten van de Moezelstreek zijn Bernkastel, Zell, Piesport, Wehlen en Graach. In het hart van de Mittelmosel, vlakbij Wehlen besloten eind jaren ’50 een aantal wijnfamilies intensief te gaan samenwerken. Het doel was de produktiekosten te verlagen waardoor er meer in kwaliteitsverbetering kon worden geïnvesteerd. Daarnaast werd geld gespendeerd aan wetenschappelijk onderzoek naar wijnbouw langs de Moezel.

Meer bedrijven in de omgeving zagen de voordelen van aansluiting bij deze organisatie en een decennium later was de Winzergenossenschaft Mittelmosel uitgegroeid tot een enorm sterk orgaan dat zich het maken van kwalitatief betere wijnen ten doel bleef stellen. Onder het label Von der Leyen worden uitstekende wijnen gepresenteerd.


Zie ook:

Von der Leyen en de Moezel, krom, krommer, kromst

von der Leyen Nahe wit (€ 5,20)

6 fl.: € 31,20
Met minder dan negen procent alcohol en een heel fijnzinnig zoetje, kan dit niets anders zijn dan een muller thürgau met een puntje restsuiker. Met aroma´s van honing, appel en mandarijn is dit toch ook een aangenaam frisse wijn. Het lichte bittertje in de afdronk kent sporen van nootmuskaat, foelie en grapefruit. Dit is een wijn die harmonieert met gesmoorde kipgerechten. Enkele jaren in de kelder laten liggen gaat moeiteloos.

von der Leyen Riesling Kabinett wit (€ 6,40)

6 fl.: € 38,40
Deze halfdroge Kabinett wordt gekenmerkt door sprankelend frisse aroma´s van groene appel, kruisbessen, peer en grapefruit. Naast schitterende minerale tonen maakt zijn levendige finale deze wijn voor de liefhebbers van aangenaam licht zoet getinte rieslings, tot een dankbare traktatie.

Het houdbaarheidspotentieel van de wijn is groot. Deze Kabinett verliest niets van z´n charme als hij binnen drie tot vijf jaar na botteling wordt ontkurkt. De geadviseerde schenktemperatuur ligt rond tien graden Celsius.

von der Leyen Riesling Trocken wit (€ 6,90)

6 fl.: € 41,40
Hoewel voor de Nederlanders de bekendste Duitse wijnen afkomstig zijn uit Mosel – Saar – Ruwer, moeten we niet vergeten dat het land nog meer bijzonder gunstige streken kent voor goede wijnen. Nahe is zo´n gebied. Het is genoemd naar de gelijknamige rivier die er door stroomt. Langs de zeer steile hellingen van de rivierdalen zijn de iets meer dan vierduizend hectare druiven aangeplant. De grote diversiteit in bodemtypen maakt dat voor iedere druivensoort het geschikste terroir beschikbaar is. De steile vulkanische en de kleirijke rode leistenen wijngaarden gelden als de beste voor riesling.

Deze Riesling wordt voor behoud van de mooiste sappige fruitzuren op lage temperatuur vergist. Vervolgens heeft de wijn tot eind februari op zijn “lie” gelegen. Dan volgt rust op roestvrijstalen tank en een aansluitende botteling.

Zo ontstaat een zuivere en zeer elegante wijn met een maximale frisheid. In geur en smaak domineren groene appels en de fraîcheur van witte bessen. Vanwege zijn dorstlessende karakter, een prima aperitief of begeleider van verfijnde voorgerechtjes.