Aanbieding wijn 5 + 1 fles gratis (Justina en Tibo)
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
La Vieille Ferme Blanc, Côtes du Lubéron, Frankrijk

Prijs per fles: € 7,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 47,70

LEES MEER ..


La Vieille Ferme blanc


La Vieille Ferme

La Vieille Ferme, Rhônewijn online bestellen Clubwijn

La Vieille Ferme is een onderneming van de familie Perrin, wijnproducenten en – handelaars met een ijzersterke reputatie in de Zuidelijke Rhône. Bij al hun wijnen streven de Perrins naar een zo hoog mogelijke mate van typiciteit, d.w.z. een klassieke stijl die telkens een referentie vormt voor de mogelijkheden van een bepaalde appellation, van ’gewone’ streekwijn tot cru. De Perrins kiezen binnen elke appellation namelijk altijd voor fruit uit de beste wijngaarden.

In het geval van de Ventouxwijnen komen de druiven uit percelen op een hoogte van 300 meter boven zeeniveau met een betrekkelijk koel microklimaat. Dit komt de aromatische expressie van de wijnen zeer ten goede. Er wordt bij de vinificatie van de rode versie alleen gebruik gemaakt van de eerste afloop (free run juice) en niet van perswijn.

Houtlagering blijft achterwege. De rosé op zijn beurt is geen bijproduct omdat er blauwe druiven over zijn, maar staat helemaal op zichzelf als volwaardige wijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle inspanningen bij Perrin resulteren in een voor de appellation uitzonderlijk hoge kwaliteit.

La Vieille Ferme blanc 15/16 wit (€ 7,95)

6 fl.: € 47,70
Herkomst:
Familie Perrin, Rhône, Côtes du Lubéron, Frankrijk
Druivenras:
Grenache Blanc, Bourboulenc, Ugni blanc & Roussanne
Vinificatie:
Na lichte kneuzing van de druiven volgt de persing en vergisting van 90% van het sap op roestvrij staal materiaal, het overige tiende deel van de most fermenteert op nieuw eiken.
Klimaat:
Een mediterraan klimaat met hele droge zomers en vaak een hevige mistralwind.
Geur/smaak:
Een lichtgele wijn met een groene schakering. In de geur en smaak domineert fris fruit, geroosterd brood en een subtiele toon van hazelnoten. Mooi in balans met een prettige afdronk.
Wijn & Spijs:
Te serveren als aperitief of bij koude (voor)gerechten en diverse bereidingen van vis en witvlees.
Wijngaarden:
In het Parc regional du Luberon – ruwweg de Vaucluse tussen Avignon, Aix–en–Provence en Manosque – op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel.
Weetje:
Robert Parker heeft La Vieille Ferme diverse keren aanbevolen als “excellent value for money”.