Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Ermita Veracruz Verdejo, wijn Rueda Spanje

Prijs per fles: € 11,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 67,80

LEES MEER ..


Bodegas Ermita Veracruz Verdejo


Bodegas Veracruz

Ermita Veracruz Verdejo, wijn Spanje bestellen

Bodega Veracruz dankt z´n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren ´70 een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in de Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun Verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden. De Benito familie introduceerde nieuwe oogst– en vinificatietechnieken om het maximale aan aroma´s, smaak en frisheid uit de druiven te halen.

Vandaag de dag wordt het bedrijf bestierd door de broers Alvaro en Juan de Benito die zich ten doel hebben gesteld als kleine bodega langzaam te groeien zonder dat dat ten koste gaat van de hoge kwaliteit van de wijnen. Ieder jaar nestelt zich een ooievaarspaar in de klokketoren van de kapel. Zij vormden de inspiratie voor het kenmerkende etiket van de Ermita Veracruz.

Bodegas Ermita Veracruz Verdejo wit (€ 11,30)

6 fl.: € 67,80
Herkomst:
Bodegas Veracruz, Rueda, Spanje
Druivenras:
Verdejo
Klimaat/terroir:
Landklimaat, met koude winters en hete zomers. De bodem is bedekt met een dikke laag kiezels. Door de hoge ligging van de wijngaard (700 meter) is het temperatuursverschil tussen dag en nacht 20 graden Celcius!
Vinificatie:
Na de persing en filtering wordt de most zo snel mogelijk in gekoelde RVS tanks gedaan zodat zuurstof geen kans krijgt in contact te komen met het sap.
Geur/smaak:
Deze buitengewoon elegante witte wijn gemaakt van 100% Verdejo heeft de kenmerkende sprankelend stuivende aroma´s van tropische vruchten als maracuja, mango, ananas en banaan. Hij smaakt naar rijpe kruisbessen en Granny Smith appels. De prettige afdronk kent naast een complexe kruidigheid een frivool bittertje.
Wijn & Spijs:
Een wijn die geweldig samengaat met salades, visgerechten, schaal– en schelpdieren en asperges.
Temperatuur:
10–12° C
Weetje:
Ieder jaar nestelde zich een ooievaarspaar in de klokkentoren van de plaatselijke kapel. Zij vormden de inspiratie voor het kenmerkende etiket van Ermita Veracruz.