Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Vallée Blanche Viognier Vieilles Vignes

Prijs per fles: € 7,80

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 46,80

LEES MEER ..


Vallee Blanche Viognier Vieilles Vignes


Vallee Blanche

Languedoc, Valle Blanche

De Languedoc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er legio, met als gevolg dat het gebied voor ieder wat wils kan bieden in de vorm van karaktervolle wijnen tegen een concurrerende prijs. Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Zo hebben de wijnmakers in de Languedoc het concept om de naam van de gebruikte druif(ven) als belangrijkste informatie op het etiket, overgenomen uit de Nieuwe Wereld. Het grote voordeel daarvan is dat de consument een herkenningspunt heeft en een bepaald smaakpatroon kan verwachten.

Vallee Blanche Viognier Vieilles Vignes wit (€ 7,80)

6 fl.: € 46,80
Herkomst:
Languedoc, Frankrijk
Klimaat/Terroir:
De wijngaarden van de Vallée Blanche liggen landinwaarts, beschut door de Montagne Noire, een kleine, middelhoge bergketen in de buurt van Carcassonne. Het gebergte is de scheidslijn tussen een Atlantisch en een mediterraan klimaattype. Door de bergen worden de gevoelige Viognierdruiven beschermd tegen teveel hitte.
Vinificatie:
De druiven worden ´s nachts geoogst. Hierna volgt ontstelen en inweken, waarna de druiven onder bescherming van koolzuurgas geperst worden (om oxidatie te voorkomen). Het vergiste sap rijpt gedurende enkele maanden op zijn ‘lie´.
Druivenras:
Viognier
Geur/smaak:
De Vallée Blanche heeft de typische aromatische kenmerken van Viognier. Indrukwekkend tropisch fruit, zoals banaan en mango, en een elegant ‘bloemetje´. De structuur is zachtzwoel, maar met voldoende frisse tonen.
Wijn & Spijs:
Heerlijk bij risotto met asperges, kreeft of in combinatie met gerechten uit de Aziatische keuken.
Weetje:
‘Vieilles vignes´ betekent oude druivenstokken. Naarmate de druivenplant oudert, wordt het wortelgestel dieper. Hierdoor krijgen de druiven en de wijn meer smaakstoffen.