Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
De Trafford CHENIN BLANC, wijn Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 22,55

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 135,30

LEES MEER ..


De Trafford Chenin Blanc Reserve


De Trafford BLUEPRINT SHIRAZ, wijn uit Stellenbosch

Prijs per fles: € 24,75

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 148,50

LEES MEER ..


De Trafford Blueprint Shiraz


De Trafford SHIRAZ, wijn Stellenbosch Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 48,15

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 288,90

LEES MEER ..


De Trafford Shiraz


De Trafford ELEVATION 393, wijn Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 52,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 314,70

LEES MEER ..


De Trafford Elevation 393


De Trafford

De Trafford, wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika

Precies tussen de bergen van Stellenbosch en Helderberg kijkt vanaf 380 meter boven de zeespiegel De Trafford Winery uit over het prachtige heuvelland. De geschiedenis van dit bedrijf is vrij recent en begon toen de familie Trafford in 1976 het domein kocht met als doel rode wijnen te gaan maken.

Zeer strenge wijnquota gooiden echter roet in het eten en het zou nog tot 1991 duren voor er commerciële wijnbouw zou worden toegestaan. Niet dat er in die vijftien jaar geen wijn werd gemaakt! Een klein perceel leverde – met hulp van lokale wijnboeren – experimentele wijnen op die uitsluitend geconsumeerd werden door vrienden en familie. Ervaring leerde wat de beste plekken was voor welke druiven en wanneer er bij voorkeur geplukt moest worden. Daarnaast liep David Trafford voor aanvullende kennis nog een jaar stage in Saint–Emilion.

Na het opheffen van de oogstbeperkingen werden diverse gaarden aangeplant met onder andere merlot, cabernet sauvignon, shiraz en chenin. Tegenwoordig worden hier door een klein team enthousiaste medewerkers, met veel zorg en oog voor detail, fantastische rode en een witte wijn gemaakt. Maar aandacht kost veel tijd; de produktie is daardoor zeer beperkt en ligt totaal op ongeveer drieënhalfduizend dozen per jaar

De Trafford Chenin Blanc Reserve wit (€ 22,55)

6 fl.: € 135,30
De Chenin Blanc voor deze wijn komt van de Keerweder gaard (gelegen aan een doodlopend weggetje) en het tegen de Helderberg gelegen Post House perceel. De tot volle rijpheid gekomen druiven worden voor 9.00 uur in de ochtend geplukt, verscheept naar de wijnkelder en meteen licht gekneusd. Na een paar uur schilcontact volgt de fermentatie op eikenhout zonder toevoeging van kunstmatige gistculturen. Rijping geschiedt op 225 liter vaten van gelijke delen Frans en Amerikaans eiken waarvan 25 procent uit nieuw hout bestaat. Er vindt nagenoeg geen malolactische gisting plaats. De wijn komt uiteindelijk ongefilterd op fles.

Dan geurt deze bleekgele Chenin naar nootjes, zwoel hout, wilde bloemen en honing. In de mond is de wijn mineralig, lichtfris met iets van zoethout en smaakt hij naar abrikozen en citrusfruit. Met voldoende rijkdom en een mooie lengte is dit een Afrikaan die uitstekend combineert bij voorkeur met sushi en stevige vis– en witvleesgerechten.

De Trafford Blueprint Shiraz 2013 rood (€ 24,75)

6 fl.: € 148,50
De druiven voor deze wijn komen hoofdzakelijk van de noordoostelijk georiënteerde Keermont–wijngaard. De gemiddeld negen jaar oude stokken staan hier in een bodem van los graniet. De rest van de oogst komt van de Mont Fleur–gaard, een steil, zeer stenig naar het westen gericht perceel waar de opbrengst per hectare de helft kleiner is dan van het Keermont–domein.

De voorzichtig in 20–kilokratjes vervoerde druiven worden meteen ontsteeld en licht gekneusd in open foeders overgestoken. Gedurende twaalf dagen mogen de natuurlijke gistkolonies rond de dertig graden Celsius (!) hun werk doen, daarbij geholpen door een driemaaldaagse onderduwing van de drijvende schillenhoed (pigeage).

Het spontaan aflopende sap wordt gemengd met het perssap zodat de assemblage in eiken vaten een melkzure gisting kan ondergaan. Na twintig maanden gaat de wijn ongefilterd in de fles.

Blueprint Shiraz is dan dieprood gekleurd. Hij combineert geur en smaakaroma´s van wilde bosbessen, verse kruiden en een subtiel pepertje. De wijn is mondvullend gul van structuur met aangenaam zachte tannines en een lekkere lange finale. Uitstekende begeleiding dus van kruidige vleesgerechten en harde kazen. Tussen 2010 en 2015 op z´n best.

De Trafford Shiraz rood (€ 48,15)

6 fl.: € 288,90
Na 22 maanden rijping op vat is dit een wijn met een schitterende neus van zwart fruit, mokka, munt, mineralen en witte peper. Daarnaast indrukken van vers leer en vochtige grond.

De Trafford Elevation 393 rood (€ 52,45)

6 fl.: € 314,70
De voorzichtig in 20–kilokratjes vervoerde druiven worden meteen ontsteeld en licht gekneusd in open foeders overgestoken. Gedurende twaalf tot vijftien dagen mogen de natuurlijke gistkolonies rond de dertig graden Celsius (!) hun werk doen, daarbij geholpen door een viermaaldaagse onderduwing van de drijvende schillenhoed (pigeage).

Het direct spontaan aflopende sap gaat met de eerste persing op vaten van gebruikt Frans eikenhout waarin de malolactische gisting kaan plaatsvinden en een aansluitende rijping van 22 maanden. In de ze periode wordt de troebele wijn regelmatig geklaard, echter nooit gefilterd! Elevation 393 is dan na assemblage in de verhouding vijftig procent Cabernet Sauvignon aangevuld met 37% Merlot en 13% Shiraz klaar om handmatig gebotteld te worden.

Het resultaat is een diep rood gekleurde Afrikaan met in geur en smaak zwarte bessen, zwoele pruimen en kaneel. De wijn heeft een vlezige structuur met stevige tannines en een langdurige, veelzijdig aromatische nasmaak. Wijn dus om vanaf nu tot zeker 2020 van te genieten bij rijke vleesgerechten en geaffineerde kazen.