Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Torre Alta Primitivo Wijn Puglia ItaliŽ

Prijs per fles: € 6,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 38,40

LEES MEER ..


Torre Alta Primitivo


Torre Alta Primitivo

Torre Alta Primitivo Wijn Puglia ItaliŽ

Puglia, in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek. Hier teelt men van alles, van citrusvruchten, olijven en tabak tot, uiteraard, druiven. Die druiven moeten dan wel bestand zijn tegen de hitte, en daarom blinkt Puglia vooral uit in rode wijnen. De laatste decennia zijn er grote kwaliteitssprongen gemaakt. Waar men vroeger, net als op Sicilië, enorme oogsten binnenhaalde die véél matige wijn opleverden, worden nu steeds betere wijnen gemaakt van inheemse druiven als Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. De kracht en kruidigheid van deze wijnen doen wel eens denken aan de stijl van zware Rhônewijnen.

Torre Alta Primitivo rood (€ 6,40)

6 fl.: € 38,40
Herkomst:
Puglia, Italië
Klimaat/Terroir:
Het klimaat is warm, maar wordt beïnvloed door de Adriatische Zee. De wijngaarden liggen voornamelijk rond de stad Brindisi.
Vinificatie:
De druiven ondergaan een traditionele, langzame vinificatie op een temperatuur van circa 25 graden Celsius. Na vier maanden rust op vat wordt de wijn gebotteld.
Druivenras:
Primitivo
Geur & Smaak:
Dieprode kleur en een warme, peperige geur van rijp rood fruit. De smaak is verrassend vol, met een frisse ondertoon en een zijdezachte afdronk.
Wijn & Spijs:
Combineert uitstekend met harde kazen, vlees van de grill en charcuterie.
Weetje:
Het druivenras primitivo is genetisch gelijk aan de zinfandel in Californië, maar de bakermat van deze variëteit ligt in Zuid–Italië, om precies te zijn in Puglia, de "hak van de laars".