Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
LaTordera Cuvťe de Gabry   ItaliŽ

Prijs per fles: € 10,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 65,70

LEES MEER ..


La Tordera Rose Spumante, Cuvee di Gabry


La Tordera Spumante AlnŤ    ItaliŽ

Prijs per fles: € 11,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 68,10

LEES MEER ..


La Tordera Prosecco Spumante Alne


La Tordera Valdobbiadene Prosecco Brut

Prijs per fles: € 12,99

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 77,94

LEES MEER ..


La Tordera Prosecco Superiore Valdobbiadene Brunei


Tordera

La Tordera Veneto ItaliŽ

Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venetië. De wijn is genoemd naar z’n druivenras prosecco, een lastige variëteit die laat rijp en daardoor een frisse zuurgraad heeft. Zeer geschikt dus voor het maken van mousserende wijn.

In het plaatsje Vidor in de provincie Treviso vinden we het vijftig hectare tellende domein van de familie Vettoretti, midden in het gebied dat we kennen onder de naam Valdobbiadene.

Hier in de heuvels vlak aan de Piaverivier begon zeventig jaar geleden de geschiedenis van het wijnhuis. Inmiddels zijn het commercieel manager Gabriella en meesterwijnmakers Renato en Paolo die hier nu de dienst uit maken onder de bezielde en centrale leiding van mama Mirella Vettoretti.

La Tordera Rose Spumante, Cuvee di Gabry prosecco (€ 10,95)

6 fl.: € 65,70
Deze bubbeltjeswijn is een assemblage van merlotwijn en Incrocio Manzoni: een wijn die van origine gemaakt wordt in de omgeving van Piave. Incrocio Manzoni is een door ene meneer Manzoni, een docent aan het Wijnmakersinstituut van Conegliano in de jaren dertig, bedachte blend van plaatselijke – robuuste – robasodruiven en de meer fluwelen witte moscato d’Amburgo.

Door de druiven heel licht te kneuzen heeft het afgevloeide sap een prachtige lichtrose kleur met een oranje schakering. De uiteindelijke wijn is aromatisch met rijpe kleine vruchtjes als framboos, kersen en aardbei. maar ook iets van vanille en zoet citrusfruit. De wijn is mooi in balans: de verhouding fruitzuren en restzoet is aangenaam en de Cuveé Gabry proeft zelf een beetje zilt in de nasmaak. Verfijnde aperitiefwijn dus met een eetlustopwekkende eigenschap.

La Tordera Prosecco Spumante Alne prosecco (€ 11,35)

6 fl.: € 68,10
Prosecco is de ultieme Italiaanse terras– en aperitiefwijn. Hij is aangenaam bruisend, lekker bloemig van geur, fris en toch een beetje zoet van smaak. Gelukkig ontdekken ook steeds meer Nederlanders deze Mediterrane dorstlesser.

Deze Spumante – dus met iets meer bubbels dan de Frizzante – is gemaakt van 95 procent proseccodruif en vijf procent chardonnay. De druiven zijn handgeplukt en worden koel vergist.

Daarom blijft hij fris, verkwikkend en levendig. En daarmee een geweldig aperitief met Champagnekurk, prima feestwijn of culinaire begeleider van salades en prosciutto met meloen.

La Tordera Prosecco Superiore Valdobbiadene Brunei prosecco (€ 12,99)

6 fl.: € 77,94
Deze Spumante – dus met iets meer bubbels dan de Frizzante – is afkomstig van de kleirijke heuvels rond Vidor. Die liggen ideaal ten opzichte van de zon zodat al in september – voordat de druiven te rijp zijn – geoogst kan worden. Zo ontstaat een frisfruitige most met veel aroma´s.

Vlak voor botteling wordt voor de Spumante Brut 85% prosecco gemengd met 5% wijn van verdiso en 10% van bianchetta. Het totale gehalte aan suiker komt zo op iets meer dan 5,5 gram per liter, het alcoholvolume ligt op 11 procent.

De bleekgele wijn heeft een zachte en fijne pareling die een levendige en verkwikkende geur ademt van goudreinetten en verse witte bloemen. Van smaak is deze brut eveneens lekker appelig, daarnaast prettig droog van structuur. Niet alleen een voorbeeldig eetlustopwekkend aperitief dus maar zeker ook een mousserende verrassing bij lichte voortjes en welkome verfrisser na de lunch of het diner.