Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Taylor's Port Fine White

Prijs per fles: € 12,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 74,40

LEES MEER ..


Taylor Fine White


Taylors Reserve Port Select Ruby

Prijs per fles: € 12,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 74,40

LEES MEER ..


Taylor Select Reserve Port Ruby


Taylor's Chip Dry Port

Prijs per fles: € 14,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 86,10

LEES MEER ..


Taylor Chip Dry


Taylor's First Estate Reserve Port

Prijs per fles: € 14,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 86,10

LEES MEER ..


Taylor First Estate Finest Reserve


Taylors Late Bottled Vintage Port

Prijs per fles: € 17,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 102,30

LEES MEER ..


Taylor Late Bottled Vintage


Taylor's 10 year old tawny port

Prijs per fles: € 23,85

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 143,10

LEES MEER ..


Taylor 10 Years Old Tawny


Taylors Vargellas Vintage Port 2005

Prijs per fles: € 43,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 261,60

LEES MEER ..


Taylor Quinta de Vargellas Vintage


Taylors Vargellas Vintage Port 2004

Prijs per fles: € 43,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 261,60

LEES MEER ..


Taylor Quinta de Vargellas Vintage


Taylor's Terra Feita Vintage Port 2008

Prijs per fles: € 43,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 261,60

LEES MEER ..


Taylor Quinta de Terra Feita Vintage


Taylor's 20 Year Old Tawny Port

Prijs per fles: € 49,25

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 295,50

LEES MEER ..


Taylor 20 Years Old Tawny


Taylor's Vintage Port 2003

Prijs per fles: € 56,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 340,20

LEES MEER ..


Taylor Vintage (0,375)


Taylor's Vintage Port 1985

Prijs per fles: € 105,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 631,80

LEES MEER ..


Taylor Vintage


Taylor's 30 Year Old Tawny Port

Prijs per fles: € 128,90

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 773,40

LEES MEER ..


Taylor 30 Years Old Tawny


Taylor's Vintage Port 2000

Prijs per fles: € 129,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 777,60

LEES MEER ..


Taylor Vintage


Taylor's Vintage Port 1997

Prijs per fles: € 154,90

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 929,40

LEES MEER ..


Taylor Vintage


Taylor's 40 Year Old Tawny Port

Prijs per fles: € 167,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 1006,20

LEES MEER ..


Taylor 40 Years Old Tawny


Taylor's Vintage Port 1994

Prijs per fles: € 170,10

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 1020,60

LEES MEER ..


Taylor Vintage


Taylors Vargellas Vinha Velha Vintage Port 2004

Prijs per fles: € 193,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 1160,10

LEES MEER ..


Taylor Quinta de Vargellas Vinha Velha


Taylor’s Port

Taylor's, Fladgate & Yeatman  Port

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor´s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Interessant detail is dat het 4XX symbool in het logo van Taylor´s lange tijd eigenlijk het wolmerk was van het bedrijf. De eerste opgetekende bewijzen van Bearsley´s activiteit in de wijnhandel dateren van 1692. Een decennium later profiteert zijn firma aanzienlijk van een handelsverdrag tussen Engeland en Portugal dat belastingvrije import van Britse lakens mogelijk maakte. In de Engelse havens bedroegen de invoerrechten op Portugese wijn nog maar een derde van wat geheven werd op Franse wijn. Behalve veel goedkoper was de handel in port ook patriottisch: Engeland was in die periode namelijk voortdurend in oorlog met Frankrijk.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley´s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor´s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor´s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.


Zie ook:

Taylor’s port bestaat 325 jaar!

Taylor Fine White port (€ 12,40)

6 fl.: € 74,40
De witte port van Taylor´s wordt gemaakt van diverse witte druiven. Malvasia Fina vormt echter het leeuwendeel voor deze op dezelfde wijze als rode port gemaakte wijn.

De handgeplukte witte druiven van schist en leigronden langs het hoger gelegen oostelijke deel van de Douro worden voor de traditionele voettreding in de lagares gestort. Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

Special White is goudgeel gekleurd en geurt rijp naar marmelade en witte vruchten. Van smaak is hij aangenaam zoet met een aanzet van zwoel gedroogd en gekonfijt fruit, abrikoos, perzik en rozijnen. Dankzij een mooie mondvullende finale met veel lengte en een aangenaam bittertje is deze witte port, geschonken als aperitief op 14°C, een verrassend alternatief voor ‘gewone´ wijn. Daarnaast combineert Taylor’s White verrassend goed met hapjes waarin kappertjes zijn verwerkt, met olijven, garnaaltjes en gerookte vis.

Witte port is niet gemaakt om te ouderen op fles. Bewaren kan enkele jaren; na ontkurking behoudt Fine White nog zo´n drie maanden z´n finesse.

Taylor Select Reserve Port Ruby port (€ 12,40)

6 fl.: € 74,40
Taylor´s Select is een Ruby Port die gemaakt is om direct van te kunnen genieten. De handgeplukte druiven van schist en leistenen bodem worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes – vooral Touriga Francesa, Tinta Roriz en Touriga Nacional – komt de fermentatie van het zoete sap op gang.

De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna 3 jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt. Deze diep robijn–, ’ruby’rode port is herkenbaar aan zijn klassieke aroma´s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangenaam geconcentreerde zoetigheid.

Dit maakt Taylor´s Select Ruby een prima aperitiefwijn die tevens geweldig combineert met rijpe blauwe schimmelkazen. Ideale serveertemperatuur ligt lager dan veelal gedacht wordt: nooit op kamertemperatuur maar tussen 16 en 18° Celsius.

Een geopende fles bij voorkeur consumeren binnen een maand. De wijn is ongeopend enkele jaren houdbaar. Lang bewaren zorgt wel voor een lichte depotvorming zodat decanteren dan is aan te raden.

Taylor Chip Dry port (€ 14,35)

6 fl.: € 86,10
De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor´s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte Malvasia Fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior.

De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans.

Omdat Taylor´s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt. Dry White is licht strogeel gekleurd. Hij geurt delicaat naar gedroogde abrikozen en dadels. Maar ook ruik je verfijnde eiken tonen, iets van amandel, noten en vijgen.

In de mond is deze droge port verfrissend sappig en rijk aan indrukken van honing en gekonfijt wit fruit. Zijn afdronk is eveneens frisdroog en daarom prettig en aangenaam eetlustopwekkend.

Taylor´s Dry White dient jong en koel – 9–12°C – gedronken te worden, liefst uit een traditioneel portglas met een citroenschilletje. Fameus echter is de Chip–Chip, een combinatie van ijs, een derde deel Chip Dry en tweederde deel tonic, verrijkt met een gekneusd blaadje munt of (eventueel) basilicum. Lekker met gezouten amandeltjes. Dry White verbetert niet op fles, eenmaal geopend bij voorkeur binnen drie maanden opdrinken.

Taylor First Estate Finest Reserve port (€ 14,35)

6 fl.: € 86,10
De pioniersgeest en ondernemerszin van Peter Bearsley, de zoon van oprichter Job Bearsley, brachten hem begin 19e eeuw tot ver in het binnenland van het Dourogebied. In plaats van te wachten tot de port naar hem toekwam – zoals alle portshippers toen pleegden te doen – ging Peter zélf op zoek naar kwalitatief veelbelovende wijn.

“Vijftig mijlen oostelijk van Porto” in Régua stuitte hij op een armzalig dorpje “waar de lucht dik was van het stof en de vliegen”. Overtuigd van het potentieel van deze omgeving kocht Peter hier vlakbij in Salgueiral een stuk grond met een verblijf, het Casa dos Alambique op het Lugar das Lages. Daarmee werd hij de eerste Brit met een bezit in de Douro. En tot op de dag van vandaag is het nog in eigendom van Taylor´s.

De Taylor´s First Estate herinnert aan deze gebeurtenis. Het is een klassieke menging van volle jonge rode wijnen van de Cima Corgo regio rond Régua die zijn zachtheid verkrijgt door rijping op eiken. De Touriga Francesa, Tinta Roriz en Touriga Nacional worden met de hand geoogst en intensief ingeweekt. De gisting wordt tegengehouden door toevoeging van wijnalcohol waarna 3 tot 4 jaar houtrijping volgt en assemblage van de verschillende wijnen om een constante kwaliteit te waarborgen.

Taylor Late Bottled Vintage port (€ 17,05)

6 fl.: € 102,30
Deze door Taylor´s ontwikkelde portsoort weerspiegelt wel de karakteristieken van een oogstjaar maar heeft geen bezinksel in de fles en is ook nog eens sneller op dronk dan een vintage. Daarnaast heeft de LBV vier tot 6 jaar vatrijping ondergaan – vandaar Late Bottled – in plaats van de gebruikelijke 24 maanden zoals bij de ‘gewone´ vintage gebruikelijk is. LBV is daardoor direct drinkbaar vanaf het moment dat hij gebotteld wordt.

Hoewel veelvuldig gekopieerd door andere porthuizen behoort Taylor´s Late Bottled Vintage tot de beste in deze categorie. De wijn is een blend van enkele van de beste percelen van Taylor´s en die van topproducenten in de Cima Corgo en Douro Superior. De gebruikelijke Touriga Francesa, Tinta Roriz en Touriga Nacional worden na de handmatige oogst intensief ingeweekt voor fermentatie. Gisting wordt gebruikelijkerwijs gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna de vier– tot zesjarige houtrijping op kuip en vat kan beginnen.

Van kleur is de LBV levendig dieprood. Hij heeft een krachtige geur van pittig fruit met een verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. In de mond is deze vintage volumineus en zoetig maar met een strakke aanzet gevolgd door een goed geconcentreerde vruchtigheid.

Zijn afdronk is langdurig warm en vol, wederom met die kruidenweelde, prettig zoethout en roostertonen. Derhalve is dit een perfect glas voor ieder genietersmoment, geweldig bij chocola, amandelen, walnoten en mooie rijke kazen. Late Bottled Vintage is bij botteling al drinkbaar maar kan – ongeopend – moeiteloos een jaar of tien op fles blijven zonder z´n verfijnde karakteristieken te verliezen. Beste schenktemperatuur: 18° Celsius.

Taylor 10 Years Old Tawny port (€ 23,85)

6 fl.: € 143,10
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Deze zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering heeft ontwikkelde maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen.

In de mond is de 10 Years Old elegant en vriendelijk met zoethout aroma´s, mokka, koffie, chutney en cacao. Door de langdurig zwoele afdronk met veel complexe indrukken is dit in de wijnspijscombinatie fantastisch bij desserts met caramel, gedroogde vruchten, kaneel en citrusfruit. Het liefst geschonken op 16° Celsius hoewel dat ´s zomers best nog iets koeler mag.

Langer rijpen op fles voegt niets toe aan de kwaliteit van de Tawny. Onder de juiste omstandigheden bewaard, behoudt deze wijn zijn charmes en blijft nog enkele jaren houdbaar.

Taylor Quinta de Vargellas Vintage port (€ 43,60)

6 fl.: € 261,60
Jaartal 2005 gaat de boeken in als een warm en droog jaar. De winter voorafgaand aan de oogst verliep extreem koud en het tekort aan neerslag betekende dat de stokken de waterreserves in de grond moesten aanspreken na een ook al zeer droog 2004.
Bladvorming liet daardoor op zich wachten tot laat in maart. Ook de vruchtjes bleken vanwege watertekort lang klein te blijven. Een verlossend beetje regen viel pas net vlak voor de zomer. Nu brak echter een zeer hete en droge periode aan met drie hittegolven. Hoewel de planten daar hinder van ondervonden, rijpten de kleine druiven toch heel gestaag. Langzamer dan gebruikelijk ontstonden prachtig geconcentreerde trossen die gezonder waren dan ooit. Begin september viel gelukkig voldoende verkoelende neerslag om het rijpingsseizoen succesvol af te sluiten. De eerste helft van de maand kon op Vargellas met plukken worden begonnen.

Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional , Tinta Câo, Tinta Barroca, Tinta Amarela, Rufete.

De ondoorzichtig zwartpaarse kleur van de 2005 weerspiegelt die droge en warme weercondities. Met klassieke zwarte vruchtenaroma’s als rijpe kersen, zwarte bessen en bramen, een boeiende hint van munt en de kenmerkende gumcistusgeur, cederhout, abrikoos, drop, pruimen en chocola, is de Vargellas 2005 een weergaloos veelbelovende wijn geworden voor de echte wijnkenners.

Taylor Quinta de Vargellas Vintage port (€ 43,60)

6 fl.: € 261,60
Portjaar 2004 ging relatief koel van start maar de warme en droge periode vlak vóór en tijdens de oogst maakte veel goed. De winter in 2003 was droog en koud net als de daarop volgende lente. Het groeiseizoen in de Douro ondervond dus veel hinder van een tekort aan water in de grond. Daardoor kwamen de druivenblaadjes wat aarzelend uit en was er ook geen sprake van een uitbundige vruchtvorming. Met name Tinta Roriz en Tinta Amarela droegen duidelijk minder vruchten en kleinere trossen.
De zomer van 2004 was voor de oostelijk afgelegen Quinta de Vargellas koeler dan het jaar daarvoor. Aan de droge omstandigheden kwam abrupt een einde in het midden van augustus toen de waterreserve gelukkig weer werd hersteld met bijna zestig millimeter regen in een korte tijd. De oogst zou iets later plaatsvinden – na 20 september – onder perfecte, zonnige omstandigheden en de opbrengsten bedroegen ongeveer driekwart van het resultaat van 2003. De most bevatte voldoende kracht en aroma en de relatief koele groeimaand september had voor elegantie en structuur gezorgd.

Al deze ingrediënten zouden op Vargellas weer resulteren in duidelijk herkenbare elegante single quintaports met stevige tannines in de jeugd, mooi geconcentreerd bessenfruit en die kenmerkende florale – en terroirindrukken.

De wijn is nu nog paars zwart gekleurd met een schitterende gloed. De wijn is fruitig in de neus, duidelijk nog jong, onontwikkeld, droog met frisse frambozen en zwarte bessen. Maar daarnaast ook die rijke geur van pruimen, cederhout, viooltjes en rozenblaadjes. Verfijnde kruidentonen geven de Vargellas 2004 een indrukwekkende complexiteit.

In de mond neem je direct die stroeve tannines waar die al veelbelovend in balans zijn met zijn uitbundige en sappig, volumineuze vruchtensmaak. Een bezit voor de komende decennia in iedere serieuze wijnkelder.

Taylor Quinta de Terra Feita Vintage port (€ 43,60)

6 fl.: € 261,60
De winter van 2008 was droger en kouder dan normaal, met slechts 258 mm regen in Pinhão tussen november en maart. Gelukkig bracht een natte April uitkomst.
De temperaturen van het groeiseizoen in 2008 waren gelijk aan die van 2007 met gemiddeld lagere temperaturen en een milde Augustusmaand.
De oogst bij Terra Feita de Baixo begon op 24 september en bij Terra Feita de Cima op 28 september.

Een klassieke Vintage Port, complex met een buitengewoon kwaliteit fruit.

Taylor 20 Years Old Tawny port (€ 49,25)

6 fl.: € 295,50
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Taylor’s ’20’ is licht bruin gekleurd met een oranje gloed. Hij geurt verfijnd naar rozijntjes, gedroogd fruit, noten en kruiden. In de mond is deze tawny vol, zwoel met toch voldoende fraîcheur en rijkdom, diverse gekonfijte vruchtenindrukken naast rozijnen en krenten.

Ook in de afdronk is de wijn breed geschakeerd. Boeiende fruitaroma’s en kruidenimpressies talmen nog lang na.

In de graag gezochte ideale wijn–spijscombinatie harmonieert Taylor’s 20 Years fameus met aardbeien en geweldig met amandelen of walnoten. Alom geroemd wordt het huwelijk met gebakken (ganzen)lever. Bij voorkeur geschonken op achttien graden Celsius, in de zomer mag dat iets koeler.

Langer rijpen op fles voegt niets toe aan de kwaliteit van deze tawny. Onder de juiste omstandigheden bewaard, blijft deze port echter nog enkele jaren houdbaar.

Taylor Vintage (0,375) port (€ 56,70)

6 fl.: € 340,20
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Amarena, Tinta Barroca, Tinta Câo

WineSpectator Review:
Lovely aromas of currants, blackberries and licorice. Full bodied, with medium sweetness and layers of ripe, round, velvety tannins. Flavorful finish. More round and refined than from barrel. Best after 2014.

Parker Review:
The 2003 Taylor Fladgate Vintage Port improved each time I raised it to my nose or mouth. It displays a black color and a salty, graphite laced nose packed with sweet black fruits that is reminiscent of a stellar vintage of Chateau Latour. With air, notes of molasses, burnt sugar, spices, and jammy plums emanate from the glass. Fullbodied, hugely dense, immensely rich, as well as thick, this behemoth is also amazingly balanced and harmonious. Raisins, molasses, licorice, black cherries, plums, and a distinctive note of violets are found in its complex, seamless character. Its interminable finish reveals additional notes of chocolate, kirsch, red as well as black currants, dark cherries, and rose blossoms. Armed with exceptional power, depth, and purity, this Taylor will proudly stand shoulder to shoulder with the finest ever crafted by the Fladgate Partnership.

Tanzer Review:
Bright, saturated ruby. Vibrant, pure aromas of blackberry, violet and bitter chocolate. Juicy, minerally, precise and penetrating, but quite primary and unevolved today. Shows strong but integrated acidity and a tight kernel of fruit. Best today on the slowbuilding, rising, aristocratic finish. But today the wines tannins are less obvious than its acids. This seems distinctly less ripe and chewy than the great 2000 Taylors but its still extremely unevolved. Latour like in its structure and reserve.

Taylor Vintage port (€ 105,30)

6 fl.: € 631,80
De winter voorafgaand aan de oogst voor deze Vintage was buitengewoon nat en koud. Begin april ontsproten de eerste knoppen echter al en bloei volgde tegen het einde van mei. De vruchtzetting voltrok zich uitstekend en jonge trossen ontwikkelden regelmatig en voorspoedig.

Gedurende de zomer bleef het warm, in juli en augustus viel nagenoeg geen neerslag. Rond 15 september kon vroegtijdig met de oogst worden begonnen in de hele Douro Superior streek. De weersomstandigheden waren in alle opzichten gunstig te noemen, overdag strak blauwe hemel met mild warme dagen en koele nachten. Mede dit laatste deed de gisting trager en gelijkmatiger verlopen en dat resulteerde in volle, rijke, aromatische wijnen met stevige tannines en goede kleur. Het optimisme in het hele Douro gebied over het jaargang bleek gerechtvaardigd en 1985 werd unaniem uitgeroepen tot Vintagejaar.

Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Amarena, Tinta Barroca, Tinta Câo

Intens robijnrood met nauwelijks meer schakeringen paars.

Geurt naar rijpe zwarte bessen, licht pepertje.

Enorme ingehouden kracht, vlezig, elegante en fluwelen vruchtenaroma´s van vijgen, pruimen en bessen. Afdronk met mooie volle ronde lengte met kruiden en drop.

Deze grootse wijn staat op zich. In een combinatie met vollere kazen – bij voorkeur Stilton – altijd geweldig. Decanteren en schenken bij 18° Celsius

De Vintage 1985 is in de laatste fase van ontwikkeling. Nu reeds onweerstaanbaar lekker maar zal nog iets aan finesse en elegantie winnen.

Taylor 30 Years Old Tawny port (€ 128,90)

6 fl.: € 773,40
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Deze bruin–oranje gekleurde port heeft een zijdezachte neus met gedroogd fruit, verse noten en kruiden. In de mond domineren krachtige maar elegante aroma´s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complex smaakpalet waaraan geen einde lijkt te komen in de lang natalmende afdronk.

Taylor’s 30 jaar oude Tawny is – geschonken op 18° Celsius – een verrijking van bereidingen van gevogeltelever. Of gewoon zomaar van genieten.
Langer rijpen op fles voegt niets toe aan de kwaliteit van Tawny. Onder de juiste omstandigheden bewaard blijft deze port echter nog enkele jaren houdbaar.

Taylor Vintage port (€ 129,60)

6 fl.: € 777,60
Vintage 2000 is een klassieke oogstjaarport samengesteld uit het beste fruit uit 2000 van de Quintas de Vargellas en Terra Feita. Na het koude en natte jaartal 1999 brak een koude en droge winter aan in de Douro streek. Zelfs zo droog dat het tekort aan water de knopvorming in het voorjaar bedreigde. In april en mei echter viel de helft van de jaarlijkse hoeveelheid regen maar voor veel stokken kwam het vocht net iets te laat zodat de vruchtopbrengst zou gaan tegenvallen.

De ideale weersomstandigheden – droog en niet al te heet – in juni en juli, een zeer heet begin van augustus en tot in september veel zonneschijn, maakten alles goed. De druiven hadden zich wonderlijk hersteld en waren volrijp geworden. Het resulteerde in volle, krachtige zoete wijn met heel veel kleur en aroma.

Al in zijn jeugd vertoonde jaartal 2000 een krachtige zwarte bessenneus met rijpe rode kersen. Ook in de mond volle rijpe fruittonen met aangename zoete tannines, indrukken van gedroogde vruchten en confiture naast aroma´s van bloemen en viooltjes. Van nasmaak is de wijn rijk, elegant en langdurig met heerlijk geconcentreerde vruchten.

Gedecanteerd bij 18 graden Celsius is dit de komende vijfentwintig jaar een belevenis om te drinken, bij gerijpte kazen of variaties van bijvoorbeeld wild met bosbessen– of frambozensaus.

Taylor Vintage port (€ 154,90)

6 fl.: € 929,40
Taylor’s Vintage Port 1997

Taylor 40 Years Old Tawny port (€ 167,70)

6 fl.: € 1006,20
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional


Taylor Vintage port (€ 170,10)

6 fl.: € 1020,60
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Amarena, Tinta Barroca, Tinta Câo

Taylor’s 1994 – Wine of the Year in Wine Spectator!

Taylor Quinta de Vargellas Vinha Velha port (€ 193,35)

6 fl.: € 1160,10
Taylor’s Vargellas Vinha Velha Vintage Port 2004