Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish

Prijs per fles: € 9,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 56,10

LEES MEER ..


Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish


Selbach-Oster Riesling Kabinett Fish

Prijs per fles: € 9,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 56,10

LEES MEER ..


Selbach-Oster Riesling Kabinett Fish


Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese

Prijs per fles: € 18,50

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 111,00

LEES MEER ..


Selbach-Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spatlese


Selbach–Oster

Weingut Selbach-Oster    Zeltingen

Een klein familiebedrijf in Zeltingen, dat geleid wordt door Johannes en Barbara Selbach. Hun wijngaarden beslaan zo’n 17 hectaren en liggen op de stijlste en mooiste delen langs de Mittelmosel. Indien nodig, gaan zij wel driemaal door de wijngaard om steeds alleen de beste druiven te oogsten. Hun filosofie is dan ook het maken van elegante, knisperende wijnen, die optimaal het karakter van het terroir en druivensoort weerspiegelen, respectievelijk dat van de mineraalrijke leisteen en de rijpe Riesling–druif. Dat zij hierin slagen blijkt telkens weer uit de hoge scores, die zij behalen in de internationale wijnpers.

Selbach–Oster Riesling Trocken Dry Fish 2017 wit (€ 9,35)

6 fl.: € 56,10
Alcohol:
12%
Streek:
Moezel
Druivenras:
RIESLING 100%
Omschrijving:
De vrolijk gekleurde vis op het etiket maakt duidelijk dat deze droge Duitse Riesling uitstekend past bij visgerechten. En dat klopt, maar deze frisse, fruitige, zuivere, lekker lichte wijn uit Zeltingen aan de Moezel komt op veel meer momenten en bij allerlei lichte maaltijden tot zijn recht. Hij komt van Weingut Selbach–Oster, maar geldt als een soort tweede wijn waarvoor de druiven van geleasde wijngaarden komen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn staan onder supervisie van Johannes Selbach zelf. Met dit label zet Selbach iets hips naast hun klassieke wijnen neer, zonder op kwaliteit in te leveren. Deze Riesling Trocken laat zien hoe hip, droog, delicaat, vlinderlicht, fruitig, floraal, makkelijk en verrukkelijk een Mosel kan zijn.
Wijn & Spijs:
Aperitief, borrelhapjes, allerlei lichte visgerechten van gerookte zalm tot gebakken kabeljauw, garnalen, geroosterde gamba’s, salades, sandwiches en quiches.
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
Voor de Selbach–wijnen gebruikt de familie Selbach–Oster druiven van geleasde wijngaarden die in een cirkel van 15 km rond Zeltingen liggen. Elke wijngaard heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar over het geheel genomen komen de druiven van steile hellingen met een leisteenrijke bodem.

Selbach–Oster Riesling Kabinett Fish 2017 wit (€ 9,35)

6 fl.: € 56,10
Alcohol:
9%
Streek:
Moezel
Druivenras:
RIESLING 100%
Omschrijving:
Selbach Riesling Kabinett, met het herkenbare vrolijke visetiket, is een verrukkelijke, lichte (9,5% alc.), verfrissende wijn met een zoetje en heel veel fruit. Appel, peer, meloen, ananas, de aroma’s komen er allemaal in voor. Aan dat fruit wordt wat zilte pittigheid van de mineraalrijke bodem toegevoegd. Een wijn om zo te drinken en om bij allerlei gerechten te schenken. De combinatie van zuur met dat zoetje maakt hem culinair makkelijk inzetbaar. Deze lijn van Selbach is een soort tweede wijn van het klassieke huis Selbach–Oster uit Zeltingen. De druiven komen van geleasde wijngaarden die in een kring van 15 km rond Zeltingen liggen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn gebeurt onder supervisie van Johannes Selbach.
Wijn & Spijs:
Aperitief, amuses, borrelhapjes, gerookte zalm, rauwe ham, salades, Thaise groente–, vis–, kipgerechten, sandwiches.
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
Deze Selbach–wijn is een soort tweede wijn van het beroemde Mosel–huis Selbach–Oster dat in Zeltingen is gevestigd. De druiven voor deze hippere range komen van geleasde wijngaarden die in een cirkel van 15 km rondom Zeltingen liggen. Terroir per wijngaard verschilt, maar het grootste deel komt van de hellingen met leisteenrijke bodem.

Selbach–Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spatlese 2011 wit (€ 18,50)

6 fl.: € 111,00
Alcohol:
8,5%
Streek:
Moozel
Druivenras:
RIESLING 100%
Omschrijving:
Riesling is een druif met het vermogen om het terroir in de uiteindelijke wijn tot uiting te laten komen. Deze Zeltinger Sonnenuhr is een echte terroir–Riesling. In de neus vallen de minerale, vuursteenachtige, aardse tonen gelijk op. In de mond worden die mineralen aangevuld met het fruitige van appel, gekaramelliseerde ananas en citrus en met speelse bloesemaroma’s. Het delicate rieslingzuur houdt de wijn fris, maar komt heel zacht over doordatde spätlese van laatgeoogste, suikerrijke druiven restzoet bevat. De fragiele, rijke en rijpe wijn is vol en tegelijkertijd vlinderlicht (8,5% alc) en volkomen in balans. Compleet, complex en elegant.
Wijn & Spijs:
Aperitief, sushi, amuses, gerookte zalm, gerookte vis, salades met kip, rauwe ham, andere pittige vleeswaren Lichte, oosters gekruide gerechten, zuurkoolschotels met gevogelte of vis, gevogelte, kaas.
Temperatuur:
9–12°C
Wijngaard:
De familie Selbach–Oster bezit 17 hectaren wijngaard die verspreid liggen over zo’n 7 km op de lijn Zeltingen–Wehlen–Graach–Bernkastel. Zeltinger Sonnenuhr ligt dicht bij de Moezel en grenst aan Zeltingen. Sonnenuhr is een wijngaard met een bijzondere uitstekende, zuidelijke ligging, een mineralige leisteenbodem en een uniek microklimaat. Die elementen tesamen, en een goed wijngaard–beleid, leidt tot rijpe, rijke wijnen met mooie, evenwichtige zuren en een scala aan aroma’s van floraliteit, fruitigheid en mineraliteit.