Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Rocca delle Macie Vernaiolo Chianti

Prijs per fles: € 9,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 57,60

LEES MEER ..


Rocca delle Macie Chianti Vernaiolo DOCG


Rocca delle Macie Sasyr Sangiovese Syrah

Prijs per fles: € 13,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 83,70

LEES MEER ..


Rocca delle Macie Sasyr Sangiovese en Syrah


Rocca delle Macie Chianti Classico

Prijs per fles: € 14,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 85,20

LEES MEER ..


Rocca delle Macie Chianti Classico


Rocca delle Macie Tenuta Sant'Alfonso Chianti Classico

Prijs per fles: € 19,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 115,80

LEES MEER ..


Rocca delle Macie Chianti Classico Tenuta di Sant Alfonso DOCG


Rocca delle Macie Chianti Riserva

Prijs per fles: € 21,50

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 129,00

LEES MEER ..


Rocca delle Macie Chianti Classico Riserva


Rocca delle Macie

Rocca delle Macie Sergio Zingarelli, Chianti ItaliŽ

De geschiedenis van Rocca delle Macie is eigenlijk het verhaal van Italo Zingarelli. Hij groeide als kind op in Rome en raakte gefascineerd door het fenomeen film dat aan het begin van de vorige eeuw in opkomst was. Geen wonder dat de jeugdige Italo na zijn schooltijd in de jaren dertig ging werken in de filmindustrie van zijn stad. Hij begon als loopjongen, deed later de belichting en schopte het vervolgens tot assistent–regiseur. Toen na de Tweede Wereldoorlog de filmindustrie pas echt op gang kwam was Italo inmiddels al filmproducent. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van wat we nu de spagetti–westerns noemen. Hij ontdekte daarvoor zelfs twee jonge acteurs, die wereldberoemd zouden worden. Terrence Hill en Bud Spencer vormden als hoofdrolspelers nog jaren lang een succesvol duo in een reeks van humoristische vechtfilms.

Het geld dat Italo met het maken van deze films verdiende investeerde hij in het noordelijk gelegen Toscane. In de jaren zeventig was dit een zeer rurale en rustige streek waar nauwelijks een toerist te vinden was en niemand van buitenaf wilde wonen. Italo kocht net boven Sienna bij het stadje Castellina een boerenbedrijf uit de veertiende eeuw met een grote lap grond met olijfbomen, koeien en graan.

Met het idee om wijn te gaan maken prepareerde de voormalig filmmaker grote percelen door ze rotsvrij te maken en te nivelleren. Druivenstokken werden aangeplant en het landgoed kreeg zijn uiteindelijke naam: Rocca delle Macie, naar de grote hopen steen, die verzet moesten worden om wijnbouw mogelijk te maken. In 1978 werden de eerste wijnen verkocht aan de plaatselijke horeca en niet lang daarna had Zingarelli zijn ’Rocca’ op de internationale kaart gezet.

In 1989 kreeg Sergio Zingarelli, Italo´s oudste zoon, de verantwoording over het familiebedrijf. Opvallend is dat onder zijn bezielde leiding de kwaliteit van de wijnen van Rocca aanzienlijk blijft toenemen. Nog steeds blijkt iedere jaar het oude te overtreffen. Tegenwoordig bestaat een derde van het 600 hectare tellende landbouwbedrijf uit wijngaarden. Die liggen verspreid over diverse Toscaanse herkomstgebiedjes.

Rocca delle Macie Chianti Vernaiolo DOCG 2016 rood (€ 9,60)

6 fl.: € 57,60
Herkomst:
Rocca delle Macie, Toscane, Italië
Druivenras:
Sangiovese, aangevuld met Canaiolo & Merlot
Terroir:
Een klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems bestaan grotendeels uit kalksteen en zand.
Vinificatie:
Na een schilinweking van tien tot twaalf dagen vergisten de wijnmakers het uitgeperste sap van sangiovese, canaiolo en merlot, elk in aparte kuipen. Daarna volgt de assemblage in de respectievelijke – klassieke – verhouding 90,5 en 5 procent.
Geur/smaak:
De wijn gaat in de lente volgend op de oogst op fles. Vernaiolo is dan mooi gestructureerd en precies in balans met de juiste fruitzuren tegenover rijpe vruchtenaroma’s.
Wijn & Spijs:
Licht gekoeld geserveerd een dankbare wijn bij witvlees, pizza en diverse pasta’s.
Weetje:
Vroeger werd dit type wijn veelal gebotteld op “Fiasco´s”, de bekende “mandflesjes”.

Rocca delle Macie Sasyr Sangiovese en Syrah 14/15 rood (€ 13,95)

6 fl.: € 83,70
Herkomst:
Rocca delle Macie, Toscane (afkomstig uit de Maremma, het kustgebied ten westen van de Chiantistreek), Italië
Druivenras:
Sangiovese 60% & Syrah 40%
Vinificatie:
Zorgvuldig geselecteerde rijpe druiven van eigen domein worden kortstondig ingeweekt en vergist op temperatuur gecontroleerd roestvrij staal. 15% van de Sangiovese druiven wordt kortstondig (6 maanden) vergist op eiken vaten.
Geur/smaak:
Een robijnrode wijn met een rijk geur– en smaakpalet dat gedomineerd wordt door fruitige aroma´s van kersen, zwarte bessen en framboos. In de mond is Sasyr lekker rond en mooi zacht fris en soepel met een aanhoudende afdronk.
Wijn & Spijs:
Een begeleider van diverse kazen en antipasti, maar ook lekker om ‘zo´ te drinken.

Rocca delle Macie Chianti Classico 15/16 rood (€ 14,20)

6 fl.: € 85,20
Herkomst:
Rocca delle Macie, Toscane, Italië
Druivenras:
95% Sangiovese & 5% Merlot
Terroir:
Een klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems bestaan grotendeels uit kalksteen en zand.
Vinificatie:
Nadat de druiven handmatig zijn geplukt weken de wijnmakers de vruchtjes in zodat de schilletjes hun kleur en aroma’s kunnen afgeven aan het sap. Dan vindt alcoholische en de aansluitende melkzure gisting plaats en gaat de wijn voor 6 tot 10 maanden op Slovenisch en Frans eiken. Eenmaal geassembleerd volgt er nog een jaar rijping op fles.
Geur/smaak:
Deze Chianti is levendig donkerrood met een neus van zwarte bessen en kruiden. In de mond is hij klassiek sappig en rond met veel smaak.
Wijn & Spijs:
Een dankbare wijn bij witvlees, pizza en diverse pasta’s.
Weetje:
Op de capsule staat het zegel van het consortium van de Callo Nero (zwarte haan), waarbij bijna alle producenten van Chianti Classico zijn aangesloten.

Rocca delle Macie Chianti Classico Tenuta di Sant Alfonso DOCG 2015 rood (€ 19,30)

6 fl.: € 115,80
Herkomst:
Rocca delle Macie, Toscane, Italië
Druivenras:
100% Sangiovese
Terroir:
Een klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodem van de Sant´Alfonso wijngaard bestaat voornamelijk uit klei.
Vinificatie:
De rijpe Sangiovese van één wijngaard wordt handmatig geplukt en op traditionele wijze ingeweekt en vergist. Dan volgt een jaar rijping op Frans eikenhouten vaten van 1.500 liter en tot slot de botteling.
Geur/smaak:
Van kleur is deze Chianti Classico DOCG robijnrood en geurt intens naar kersen en kruiden. In de mond is de wijn eveneens gul, rond maar verfijnd en lekker romig, eindigend in een smaakrijke afdronk.
Wijn & Spijs:
Geschonken tussen 18 en 20° Celsius past deze Italiaan formidabel bij wild en gevogelte, gegrild vlees en belegen kazen. De wijn kan moeiteloos nog 15 jaar liggen.
Weetje:
Op het landgoed Sant´Alfonso wordt behalve wijn ook olijfolie en honing geproduceerd.

Rocca delle Macie Chianti Classico Riserva 2014 rood (€ 21,50)

6 fl.: € 129,00
Herkomst:
Rocca delle Macie, Toscane, Italië
Druivenras:
Sangiovese, Cabernet Sauvignon & Merlot
Terroir:
Een klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems bestaan grotendeels uit kalksteen en zand.
Vinificatie:
Deze robijnrode assemblage van 90% Sangiovese en gelijke delen Cabernet Sauvignon en Merlot rijpt twee jaar op Frans eiken en kortstondig op fles.
Geur/smaak:
De kleur van deze wijn is robijnrood en hij geurt intens naar kersen en kruiden. Deze Riserva is sterk kruidig, complex en rijk fruitig met zachte tannines.
Wijn & Spijs:
Door zijn aangename tanninestructuur is dit uitstekende wijn bij vlees van de grill en uit de braadslee. En natuurlijk bij harde zoute kazen.