Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
RADFORD DALE Chardonnay  wijn Stellenbosch

Prijs per fles: € 21,55

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 129,30

LEES MEER ..


Radford Dale Chardonnay


RADFORD DALE Freedom Pinot Noir Elgin

Prijs per fles: € 29,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 177,60

LEES MEER ..


Radford Dale Freedom Pinot Noir (Elgin)


RADFORD DALE Frankenstein Pinotage

Prijs per fles: € 29,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 177,60

LEES MEER ..


Radford Dale Frankenstein Pinotage


RADFORD DALE Nudity Syrah

Prijs per fles: € 29,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 177,60

LEES MEER ..


Radford Dale Nudity Syrah (Voor-Paardeberg)


Radford Dale

RADFORD DALE wijn Stellenbosch   Clubwijn

The Winery of Good Hope is een Zuid–Afrikaans wijnbedrijf opgericht in 1998 met invloeden uit Groot–Brittannië, Australië, Frankrijk en Zuid–Afrika. Dit zorgt voor de ideale mix van oude wereld–traditie en nieuwe wereld–innovatie. De Winery produceert onder vier verschillende ranges, waarvan Radford Dale wordt gezien als de ‘High Achiever´. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford remigreerde na een aantal jaar naar Barossa Valley. Dale schakelde de hulp in van Edouard Labeye, een gevierde wijnmaker uit de Rhône, die eerder wijn produceerde in St. Joseph en Condrieu en werkzaam was als adviseur voor vele Top producenten in Frankrijk. De samenwerking bleek een schot in de roos, want al in 2008 ontving een van de Radford Dale–wijnen een vijf–sterren status in de Zuid–Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide.


Zie ook:

Radford Dale Black Rock door Platter uitgeroepen als Rode Wijn van het Jaar

Radford Dale Chardonnay 2017 wit (€ 21,55)

6 fl.: € 129,30
Herkomst:
The Winery Of Good Hope, Stellenbosch, Zuid–Afrika
Klimaat/Terroir:
De wijngaarden bevinden zich op de Zuidoostelijke en Zuidwestelijke hellingen van de Helderberg. De bodem is rijk aan graniet. Winters zijn koel en regenachtig, het voorjaar is zeer winderig en de zomers zijn droog en heet.
Vinificatie:
De druiven worden handgeplukt bij het aanbreken van de dag. Fermentatie en rijping van 11 maanden vindt plaats op 10% nieuw en 90% gebruikt Frans eiken.
Druivenras:
Chardonnay
Geur & Smaak:
Mineraliteit met frisse lime– en citrustonen. Goed geïntegreerd hout. Elegant en intens.
Wijn & Spijs:
Geweldig in combinatie met gegrilde kreeft met gesmolten boter en verse citroen.
Weetje:
Deze nieuwe wereld Chardonnay heeft een Bourgogne–stijl, waarbij je het gebruik van het hout niet direct proeft. De wijn wordt gedragen door de structuur en de zuurgraad van de druif en niet door de boterige tonen van het hout.

Radford Dale Freedom Pinot Noir (Elgin) 15/16 rood (€ 29,60)

6 fl.: € 177,60
Herkomst:
The Winery Of Good Hope, Elgin, Zuid–Afrika
Klimaat/Terroir:
De wijngaarden van Elgin, op 300 tot 500 meter boven de zeespiegel, behoren tot de koelste van Zuid–Afrika. In de regio valt meer regen en er is veel bewolking. Dit houdt de temperatuur in de zomer relatief laag. Ideaal voor Pinot Noir.
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geplukt bij zonsopgang. Om finesse en diepgang in de wijn te behouden wordt de wijn 11 maanden gerijpt op nieuw en gebruikt Frans eiken.
Druivenras:
Pinot noir
Geur & Smaak:
De wijn kenmerkt zich door finesse en evenwicht. Aromatische bessen met een soepele, fijne structuur en een opmerkelijke complexiteit.
Serveersuggestie:
Perfecte begeleider van pie of quiche met paddenstoelen en kip. Schenk de wijn ook eens licht gekoeld bij gegrilde zwaardvis.
Weetje:
Alex Dale groeide op in de Bourgogne en kwam in 1994 naar Zuid–Afrika. Het jaar dat Nelson Mandela president werd. De wijnmakers–vrijheid ten opzichte van regels en wetgeving inspireerde hem voor de naam van deze wijn.

Radford Dale Frankenstein Pinotage 14/15 rood (€ 29,60)

6 fl.: € 177,60
Herkomst:
The Winery Of Good Hope, Stellenbosch, Zuid–Afrika
Klimaat/Terroir:
Aan de voet van Helderberg bevindt zich een klein stuk grond met een uitzonderlijke bodem, namelijk witte mergel. Hierop groeien 40–jaar oude bushvines Pinotage.
Vinificatie:
De druiven worden licht gekneusd en ondergaan een gedeeltelijke maceration carbonique. Daarna volgt een periode van tien maanden rijping op gebruikt Frans eiken.
Druivenras:
Pinotage
Geur & Smaak:
Elegante en charmante pinotage. Fruitig, vrijgevig, helder en zuiver.
Wijn & Spijs:
Deze smakelijke plezierwijn komt het beste tot zijn recht bij gerechten van de barbecue.
Weetje:
Pinotage werd in 1925 gecreëerd door Abraham Perold aan de universiteit van Stellenbosch. Hij kruiste Pinot Noir met Cinsault. Een vreemde kruising vergelijkbaar met de schepping van het fictieve karakter Doctor Frankenstein.

Radford Dale Nudity Syrah (Voor–Paardeberg) 14/15 rood (€ 29,60)

6 fl.: € 177,60
Herkomst:
The Winery Of Good Hope, Voor Paardeberg, Zuid–Afrika
Klimaat/Terroir:
De druiven zijn afkomstig van een single vineyard, gelegen op de oostelijke hellingen van de Paardeberg. De wijnstokken zijn geworteld in een bodem van oud graniet.
Vinificatie:
De druiven worden bij zonsopgang handmatig geoogst. Na zorgvuldige selectie worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De druiven vergisten spontaan en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige gisten en sulfiet. De wijn rijpt in gebruikte houten vaten die in eerdere jaargangen voor dezelfde wijn zijn gebruikt en wordt ongefilterd gebotteld.
Druivenras:
Syrah
Geur & Smaak:
Expressieve, complexe en elegante wijn met intense aroma´s van donkerrood fruit en kreupelhout. De smaak is fris, nergens zwaar, met een verfijnde grafietachtige mineraliteit. De afdronk is lang en harmonieus.
Wijn & Spijs:
Perfecte begeleider van gevogelte, vederwild, wit en rood vlees en wild, maar ook bij pasta´s en zacht romige kaas.
Weetje:
Nudity refereert aan de puurheid van deze biologische wijn. In de wijngaard worden geen pesticiden gebruikt, bij de vergisting geen kunstmatige gisten en er wordt geen sulfiet toegevoegd. De wijn rijpt ook niet op nieuw eikenhout, waardoor het pure karakter behouden blijft. Een vin naturel, oftewel een “naakte” Syrah is het resultaat.