Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Raats Family Wines Original Chenin Blanc biologische wijn Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 12,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 74,70

LEES MEER ..


Raats Family Wines Chenin Blanc Original


Raats Family Wines Chenin Blanc Old Vine

Prijs per fles: € 22,85

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 137,10

LEES MEER ..


Raats Family Wines Chenin Blanc Old Vine


Raats Cabernet Franc Dolomite wijn Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 13,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 79,80

LEES MEER ..


Raats Family Wines Dolomite Cabernet Franc


Raats Red Jasper wijn Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 17,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 104,70

LEES MEER ..


Raats Family Wines Red Jasper


Raats Family Wines Cabernet Franc biologische wijn Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 39,80

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 238,80

LEES MEER ..


Raats Family Wines Cabernet Franc


Raats

Raats Family Wines  Biologische wijn Stellenbosch Zuid-Afrika

Voor een nieuw wijnland als Zuid–Afrika is het niet vreemd dat veel wijnbedrijven goed kijken naar hun buren en hun successen en dezelfde formule toepassen om eveneens succesvol te zijn op de zeer competitieve mondiale wijnmarkt. Maar als een land zich verder ontwikkelt, dan komen er ook steeds meer eigenzinnige bedrijven die juist proberen anders te zijn, en niet direct kopiëren wat anderen ook doen. De Raats Family mag tot deze nieuwe groep van wijnmakers worden gerekend. Ga maar na: waar iedereen voor de wijnen een hele serie druiven aanplant, daar heeft Raats zich helemaal geconcentreerd op twee druiven, Cabernet–Franc voor rood en Chenin–Blanc voor wit. Heel uitdagend, zeker in het geval van de Cabernet–Franc, die we in Zuid–Afrika nauwelijks zien in de rode wijnen. Wijnmaker Bruwer Raats ziet zowel in de Cabernet–Franc als in de Chenin–Blanc als ondergewaardeerde druiven, waar veel eer mee te behalen is. De familie ademt wijn, de edele drank komt hier uit alle poriën: pure passie! Elk wijngaardblok wordt tot in de perfectie verzorgd, om overal de meest perfecte kwaliteit te krijgen.
Raats is een typisch familiebedrijf, waar de hele familie ook écht bij betrokken is. Bruwer en Jasper Raats Senior zijn de eigenaren, waarbij Bruwer de wijn maakt en zijn vader Jasper de wijngaarden verzorgt. Inmiddels heeft ook Jasper Raats junior, Bruwers broer, zich bij het familiebedrijf gevoegd, als compagnon en om het werk in de wijngaarden te overzien. Bruwers vrouw Janice doet de administratie. De filosofie is om van de twee druiven wijnen te maken van absolute topkwaliteit. Dat gebeurt door de druiven van de in totaal 25 hectare wijngaarden –4 in eigen bezit, de rest gehuurd– apart te houden bij het wijn maken, om pas later de definitieve samenstelling te bepalen op basis van de beste vaten en tanks.
Hoewel twee druiven de hoofdrol spelen, is de echte hoofdrol voor de Chenin Blanc, omdat deze maar liefst 85% van de productie uitmaakt. Een van de troeven is dat er voor de Chenin gebruik wordt gemaakt van verschillende terroirs, die samen zorgen voor meer complexiteit in de wijnen. Onder andere wordt gezocht naar fruit van wat hoger gelegen wijngaarden in Stellenbosch, omdat de Chenin dan meer natuurlijke frisheid heeft, waardoor de wijnen een prachtige levendigheid kunnen behouden. Ook is een groot deel van de wijn afkomstig van oude stokken, waarmee de wijnen veel concentratie en kracht kunnen verwerven. Bruwer Raats is juist overtuigd van de kwaliteit van Chenin Blanc van oude stokken, die hij ziet als een van de grote troeven van de wijnen uit Zuid–Afrika.
Het succes van de wijnen van Raats wordt goed gedemonstreerd door de lovende kritieken in Engeland en de Verenigde Staten, en natuurlijk ook de exportcijfers. Maar liefst zo´n 80% van de wijnen verdwijnt naar het buitenland, en dat is voor een Zuid–Afrikaanse winery heel veel. En dat succes is heel snel gekomen voor een bedrijf dat zijn eerste wijnen bottelde in 2000.

Raats Family Wines Chenin Blanc Original 2018 wit (€ 12,45)

6 fl.: € 74,70
Herkomst:
Raats Family Wines, Stellenbosch, Zuid–Afrika
Druivenras:
Chenin Blanc
Geur & Smaak:
Deze ‘Original’ Chenin Blanc is, in tegenstelling tot de Old Vine versie, de versie zonder hout, om een wijn te maken waarin het pure fruit en de frisheid van de Chenin Blanc helemaal tot hun recht komen. De wijn in zijn meest pure vorm, zoals die ook wordt gemaakt in de Loirestreek, waar hout bij het maken van Vouvray of Montlouis ook vrijwel geen rol speelt. Het doel is dan ook een wijn te maken die direct drinkbaar is, soepel en sappig. Bloemen en wit fruit, appel, heerlijk citrusfruit, kamperfoelie, oranjebloesem, lekker spetterend en heerlijk geurig, met een mooie droge en strakke smaak, puur en zuiver, mooi droog en fris, appel – golden delicious– mineralig en opwekkend.
Wijn en spijs:
Het perfecte gezelschap van een gekruide maaltijd, zoals een mooie curry, ideale match met sushi en wasabi, maar ook een heerlijk aperitief

Raats Family Wines Chenin Blanc Old Vine 2017 wit (€ 22,85)

6 fl.: € 137,10
Herkomst:
Raats Family Wines, Stellenbosch, Zuid–Afrika
Druivenras:
Chenin Blanc
Geur & Smaak:
De Chenin Blanc is er in twee versies, een met en een zonder hout. Deze ‘gewone´ Chenin Blanc is de versie met hout, maar toch is het hout in de wijn zelf maar heel erg op de achtergrond aanwezig. Dat zegt veel over de bijzondere concentratie en diepgang van deze wijn, en natuurlijk over het zorgvuldige houtgebruik van wijnmaker Bruwer Raats. Prachtige geur, heeft even wat lucht nodig, maar dan geweldig subtiel, met een hint van citrus, ananas, peer en een vleugje anijs, met het vanille van het hout heel fijntjes op de achtergrond, met een prachtige droge en strakke smaak, een en al spanning, mineraligheid en frisheid, breed en vol, perzik en honing, heerlijk vol, maar tegelijk mooi droog in de afdronk.
Wijn & Spijs:
Een mooie viswijn, heerlijk bij forel met amandelen, oesters met een vleugje citroen, maar zelfs bij eend met sinaasappelsaus.

Raats Family Wines Dolomite Cabernet Franc 2016 rood (€ 13,30)

6 fl.: € 79,80
Herkomst:
Raats Family Wines, Stellenbosch, Zuid–Afrika
Druivenras:
Cabernet Franc
Geur & Smaak:
Deze wijn is genoemd naar het type verweerd graniet waarop hij staat aangeplant, ‘Dolomite´. Dit type ondergrond geeft de Cabernet Franc een bijzondere frisheid, door een mooie zuurgraad.Heerlijke Cabernet franc, puur, fruitig en sappig, met een krachtige geur, vlierbessen en zoete pruimen, bosbessen, vanille, kaneel, munt, puur en elegant, kruidig, pruimen en vanille, heerlijk opwekkend. Krachtige rode wijn.
Wijn & Spijs:
Op zijn best met stoofschotels met rundvlees en paprika, lamsvlees van de grill, eendenborst, gerijpte kazen.

Raats Family Wines Red Jasper 2015 rood (€ 17,45)

6 fl.: € 104,70
Herkomst:
Raats Family Wines, Stellenbosch, Zuid–Afrika
Druivenras:
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, e.a.
Geur & Smaak:
De Cabernet–Franc is dé specialiteit van Raats, en de verantwoordelijke wijnmaker, Bruwer Raats. Dus is het logisch dat de topwijnen die hier worden gemaakt een hoog gehalte aan Cabernet Franc hebben. Bij deze heerlijke ‘Red Jasper´ is dat liefst 85%. Een bijzondere wijn, gemaakt op basis van vooral Cabernet Franc. Kruiden, viooltjes, kersen en bosbessen, vanille, kaneel en kruidnagel, prachtig subtiel, verleidelijke smaak, sap en fruit, kersen, chocola, pruimen en vanille, heerlijk elegant en gepolijst. Krachtige rode wijn.
Wijn & Spijs:
Geniet bij entrecote van de grill, risotto met paddenstoelen, wilde eend, lamsworstjes, belegen kazen.

Raats Family Wines Cabernet Franc 2014 rood (€ 39,80)

6 fl.: € 238,80
Herkomst:
Raats Family Wines, Stellenbosch, Zuid–Afrika
Druivenras:
Cabernet Franc
Geur & Smaak::
Krachtige geur, kruiden, zoete pruimen, kersen en bosbessen, vanille, kaneel en kruidnagel, breed en complex, met een mondvullende smaak, kruidig, sap en fruit, kersen, rijpe tannines, frisheid, levendig, chocola, pruimen en vanille, met een bijzondere lengte.
Wijn & Spijs:
Op zijn best met krachtige gerechten, tournedos rossini, lamsvlees van de grill, gerijpte kazen.
Weetje:
In de Wine Spectator werd deze wijn beloond met 91 punten, de hoogste score ooit voor een Cabernet–Franc uit Zuid–Afrika.