Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Quinta das Setencostas Branco

Prijs per fles: € 7,25

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 43,50

LEES MEER ..


Quinta das Setencostas Branco


Quinta das Setencostas  Tinto

Prijs per fles: € 8,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 48,30

LEES MEER ..


Quinta das Setencostas Tinto


Quinta das Setencostas

Quinta da Espiga  wijn uit Estremadura

Ongeveer 40 kilometer ten noorden van Lissabon ligt in het prachtige ongerepte Estremadura de regio Alenquer. Deze streek is niet alleen beroemd om z´n fotogenieke dorpjes met indrukwekkende oude kerken en kapelletjes gedecoreerd met het typerende Portugese tegelwerk, maar herbergt ook enkele interessante wijndomeinen waarop al eeuwenlang wijn wordt gemaakt. Familie–wijnbedrijf Casa Santos Lima beheert in dit gebied vlakbij het plaatsje Torres Vedras ook enkele domeinen of quintas. Het zijn de Quinta da Boavista, ook wel Setencostas genoemd, en Quinta da Espiga in Palha Canas.

Het wijnhuis werd opgericht door Joaquim Santos Lima en behoorde aan het einde van de 19e eeuw al tot een van de grootste producenten en exporteurs van Portugal. Tegenwoordig bestrijken de wijngaarden op het 280 hectare tellende landgoed van deze familie zo´n 160 ha. Ze liggen optimaal ten opzichte van de zon en de invloed van de Atlantische zeewind houdt het klimaat hier gematigd. De lichtglooiende hellingen bevatten veel alluviale klei en kalkgrond.

Quinta das Setencostas Branco wit (€ 7,25)

6 fl.: € 43,50
Van kleirijke kalkgrond in de DOC Alenquer komen de verschillende druivenrassen voor deze witte wijn.

Het sap van de deels machinaal en deels met de hand geplukte Fernão Pires, Arinto, Vital, Rabo de Ovelha en Chardonnay ondergaat een gekoelde vergisting. Daarna is een modern gemaakte frisse stijl Portugees ontstaan met een heerlijke geur, mooie tropische vruchtensmaak, een uitstekende balans en een lange finale. Bijzondere en dankbare aperitief– of tafelwijn.

Quinta das Setencostas Tinto rood (€ 8,05)

6 fl.: € 48,30
De Quinta das Setencostas komt op de markt als een Alenquer Denominação de Origem Controlada. De Castelão (Periquita), Camarate, Tinta Miúda en Preto–Martinho worden langdurig ingeweekt waardoor de schillen zoveel mogelijk extractie kunnen afgeven aan de most. Na de gisting volgt een rijping op eikenhout. Dan is een dieprode donkere rode wijn ontstaan met in de neus zwart fruit, chocolade, mokka en vanille. In de smaak eveneens donker fruit, zoethout en laurier.
Deze wijn is een verrassende traktatie in combinatie met vleesgerechten, maar zal zeker ook als aperitief hoge ogen gooien.