Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Rheingau
Prinz Riesling Trocken
   lees meer ....
€ 12,90
6 fl.
€ 77,40

Prinz

Fred en Sabine Prinz

Het weingut van Sabine en Fred Prinz ligt in de gemeente Hallgarten, het hoogst gelegen deel van de Rheingau. Aanvankelijk was hun domein anderhalve hectare groot, tegenwoordig strekken de zes hectare gaarden zich uit over de Hallgartener Hendelberg, Jungfer en Schönhell. Daarvan is negentig procent beplant met riesling, de rest met spätburgunder.

De hoogst gelegen wijngaarden zijn samengesteld uit harde gesteenten met kiezel, zandsteen en lei als hoofdbestanddelen. Deze bodems leveren doorgaans loepzuivere en karakteristiek mineralige rieslings op. De zand, leem en kalkrijke, lager gelegen percelen brengen volronde en krachtige wijnen voort.

Opvallend is dat de vruchtzetting in Hallgarten altijd iets later plaatsvindt dan elders in de streek. Bovendien zijn de druiven er altijd een paar graden Öchsle zoeter dan die uit andere wijngaarden in het gebied. Van die zegeningen maken Sabine en Fred Prinz dankbaar gebruik en dat is terug te proeven in al hun rieslingwijnen.

Weingut Prinz is lid van het Verband Deutscher Prädikats– und Qualitäts– weingüter (VDP). Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld de kwaliteit van Duitse wijnen verder te verbeteren. Aangesloten bedrijven – te herkennen aan een adelaartje op de capsule van hun wijnen – onderscheiden zich van andere wijnhuizen door hun manier van werken. Zo is vastgelegd welke druivensoorten toegestaan zijn, worden de gaarden biologisch onderhouden en is er een beperkt rendement per hectare afgesproken.

Zo is Weingut Prinz synoniem geworden voor fantastische wijnen die meer en meer uitblinken in elegantie en verfijning. Beter dan onze collega’s in Duitsland kunnen wij het zelf niet zeggen: "...wenn der Prinz so weitermacht, dann wird er irgendwann ein Fürst." (...)

Prinz Riesling Trocken wit (€ 12,90)

6 fl.: € 77,40
De handgeplukte rijpe druiven voor de rieslings van Weingut Prinz komen van leem– en zandrijke percelen langs de oevers van de Rijn. Ze worden meteen bij aankomst in de kelder geperst. Dan volgt vergisting bij laag gehouden temperatuur zodat de mooiste rieslingaroma´s bewaard blijven. Het alcoholische sap voor deze wijn rijpt vervolgens drie maanden op lie, deels op roestvrij staal en deels op hout voordat het geassembleerd en gebotteld wordt.

De rieslings van Prinz zijn verbluffend geurig: exotisch fruit als van ananas, maar ook groene appel en bloemen. Ook in de smaak komen die ongemeen zuivere aroma´s terug, naast een prachtige minerale spanning. De afdronk is onbeperkt boeiend en illustreert duidelijk de klasse van de wijn. Weingut Prinz is synoniem geworden voor fantastische wijnen die meer en meer uitblinken in elegantie en verfijning. Beter dan onze collega´s in Duitsland kunnen wij het zelf niet zeggen: “...wenn der Prinz so weitermacht, dann wird er irgendwann ein Fürst.” (...)