Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Piqueras Valcanto Monastrell

Prijs per fles: € 6,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 39,90

LEES MEER ..


Bodegas Piqueras Valcanto Monastrell


Piqueras Valcanto Syrah

Prijs per fles: € 6,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 39,90

LEES MEER ..


Bodegas Piqueras Valcanto Syrah


Piqueras

Piqueras Wijngaard

Bodegas Piqueras kan worden beschouwd als de drijvende kracht achter de D.O.Almansa. De bodega werd in 1915 opgericht door Mario Bonete, op een moment dat de wijnbouw in de streek nog niet erg ontwikkeld was. Lange tijd werd de door Piqueras geproduceerde wijn dan ook in bulk verkocht aan andere grote producenten. Ook werden druiven geleverd aan de lokale coöperatie, die nog altijd een van de leidende wijnbedrijven in de streek is. In 1961 kwam er echter verandering in deze situatie. Vanaf dat jaar besloot de familie om de wijnen zelf op fles te brengen en te verkopen. Een belangrijk en verstandig besluit. Door het harde werken van de familie Bonete volgde in 1966 bovendien de toekenning van de ‘eigen´ D.O. Almansa. Dit opende de markt verder voor export van de wijnen, die wereldwijd aftrek vinden.
Bodegas Piqueras is een wijnbedrijf dat zijn wijnen vinifieert op een traditionele manier, in niet al te grote hoeveelheden, maar met een uitzonderlijke kwaliteit. Mario´s zoon Juan Pablo Bonete studeerde oenologie en werkte nauw samen met zijn vader. Hij volgde zijn vader op als dynamische nieuwe eigenaar, bijgestaan door zijn broer Angel. Zij hebben zich toegelegd op het maken van echte kwaliteitswijnen, waarbij ze de opbrengsten in de wijngaard laag houden. Voor de productie is het bedrijf in bezit van 190 hectare wijngaarden. Daarnaast zijn er contracten afgesloten met druiventelers in de streek voor nog eens 500 hectare. Op basis daarvan wordt jaarlijks zo´n 1,5 miljoen liter wijn geproduceerd, waarme Piqueras tot de middelgrote bodega´s van de streek kan worden gerekend. In 2002 betrok het bedrijf een prachtige nieuwe winery, helemaal ontworpen en uitgerust voor de productie van moderne, dynamische en kwalitatief hoogstaande wijnen.
De productie was hier lang heel traditioneel van karakter, met krachtige, houtgerijpte wijnen, in de categorie Reserva en –in de beste jaren– Gran Reserva. Wijnen die we gewend zijn van de Spaanse hoogvlakte. De afgelopen jaren is er echter ook ruimte gekomen voor de productie van moderne wijnen, met meer accent op het fruit, en dus ook wat minder houtrijping. Onder andere de wijnen onder de naam Valcanto zijn daar een goed voorbeeld van. Hout is wel aanwezig, maar door de rijping op vat kort te houden houdt het fruit in de wijnen ruimschoots de overhand. Een heerlijke nieuwe trend, waar het dynamische Piqueras perfect bij weet aan te sluiten.

Bodegas Piqueras Valcanto Monastrell rood (€ 6,65)

6 fl.: € 39,90
Druivenras:
Monastrell.
Kleur:
Diep robijnrood
Geur:
Intens fruit, zwarte bessen en bosbessen, rokerig, verleidelijk door het vanille, rijpe pruimen, aards.
Smaak:
Romig, lekker peperig en sappig, rijp fruit, pruimen en vanille, geconcenteerd en stevig, maar niet zwaar, aangename kruidigheid.
Temperatuur:
15 – 17 oC.
Waarbij:
Gestoofd konijn met pruimen, pepersteak, wilde eend, belegen kazen.
Houdbaarheid:
Een wijn om direct te drinken, maar kan nog wel drie jaar mee.

Bodegas Piqueras Valcanto Syrah rood (€ 6,65)

6 fl.: € 39,90
Druivenras:
Syrah.
Kleur:
Diep robijnrood met een paarse rand.
Geur:
Geweldige intense geur met veel rijp fruit, heerlijk in combinatie met specerijen, vanille en toast van het eikenhout.
Smaak:
Krachtig smaak, maar niet te zwaar, blijft elegant, met heerlijk fruit, bosbessen en bramen, rijpe pruimen, lekker stevig in de afdronk, aangenaam vanille van het hout.
Temperatuur:
15 – 17 oC.
Waarbij:
Lamsrollade met rozemarijn, stoofvlees van rund met paprika, belegen kazen.
Houdbaarheid:
Heerlijk nu te drinken, maar kan nog met gemak 3 jaar mee.