Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Philipponnat Champagne Brut Royal Reserve

Prijs per fles: € 40,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 242,70

LEES MEER ..

Philipponnat Champagne Brut Royale non Dose

Prijs per fles: € 40,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 242,70

LEES MEER ..

Philipponnat Champagne Brut Reserve Rose

Prijs per fles: € 48,99

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 293,94

LEES MEER ..

Philipponnat

Vianney Gravereaux Export-directeur

De historie van de familie Philipponnat in Champagne gaat terug tot maar liefst 1697. In de eeuwen daarna was de familie lange jaren actief in het maken van Champagne. Het traditionele Champagnehuis Philipponnat werd uiteindelijk gesticht in 1910 door Auguste en Pierre Philipponnat. Zij wisten daarbij de hand te leggen op prachtige historische kelders, die hun oorspong hadden in de 18e eeuw. Het huis bevindt zich in Mareuil–sur–Ay, vijf kilometer ten oosten van Epernay, in het hartje van het Champagnegebied.

De koele kelders vormen de perfecte plek om de Champagnes te laten rijpen op de gistcellen en zo de wijn complexiteit en fijne belletjes te geven. De wijnen van Philipponnat ondergaan een rijping op fles van minimaal twee jaar, maar meestal zelfs drie jaar. In het geval van de Millésimé is deze periode nog beduidend langer. De wijn van het Clos des Goisses ligt zelfs jarenlang in de kelder, zodat hij zijn frisse en complexe karakter jaren kan behouden.

Philipponnat heeft de beschikking over in totaal 17 hectare wijngaarden, allemaal met de status van Grand Cru. Daarnaast worden druiven bijgekocht van eersteklas producenten uit de omgeving. Er wordt alleen gewerkt met toeleveranciers die een perfecte kwaliteit druiven garanderen en waarmee Philipponnat een langjarige relatie onderhoudt. De productie bedraagt 500.000 flessen op jaarbasis. Voor de wijnen worden voornamelijk pinot–noir–druiven gebruikt, die de wijnen breedte en complexiteit geven.

Een belangrijk detail bij elke fles die het huis Philipponnat op de markt brengt is een vermelding van de datum van dégorgement, het moment van verwijderen van de gistcellen. Op deze manier is de koper in staat exact te bepalen wat de frisheid van de wijn is.Philipponnat Champagne Brut Royal Reserve champagne (€ 40,45)

6 fl.: € 242,70
Druivenras:
Pinot Noir/Pinot Nero
Kleur:
Bleekgeel met fijne belletjes.
Geur:
Breed en open, met een duidelijk pinot–noir–karakter, licht getoast, aangenaam rokerig,met een vleugje tabak en wat noten, gecompleteerd met een hint van citrusfruit.
Smaak:
In de mond zeer smakelijk, zacht en open, maar met voldoende frisheid en een uitstekende lengte, wat zachte zuren en rinsheid na.
Temperatuur:
8 – 10 C.
Wijn & Spijs:
Niet alleen een perfect aperitief, maar ook een prima begeleider van klassieke visgerechten of van lichte salades met vis.
Houdbaarheid:
Bedoeld om direct te drinken, maar kan met gemak drie tot vier jaar na de maand van dégorgement (vermeld op het ruglabel) worden bewaard.

Philipponnat Champagne Brut Royale non Dose champagne (€ 40,45)

6 fl.: € 242,70
Druivenras:
Pinot Noir 50%/Chard 30%/Pinot Meunier 20%
Kleur:
Bleekgeel met fijne belletjes
Geur:
Breed en open, toast, noten, druivig, een mooie citrustoon, brioche, rokerig, prachtig complex.
Smaak:
In de mond prachtig droog en strak, perfecte zuren en wat citrus, lengte, subtiele belletjes, voor de liefhebber van een strakdroge Champagne
Temperatuur:
8 – 10 C.
Wijn & Spijs:
Niet alleen een perfect aperitief, maar ook een perfecte begeleider van visgerechten, oesters, gerookte zalm, kipgerechten, kalfsvlees
Houdbaarheid:
Bedoeld om direct te drinken, maar kan met gemak drie tot drie jaar na de maand van dégorgement (vermeld op het ruglabel) worden bewaard

Philipponnat Champagne Brut Reserve Rose champagne (€ 48,99)

6 fl.: € 293,94
Druivenras:
Pinot Noir 50%/Chard 30%/Pinot Meunier 20%
Kleur:
Licht roze
Geur:
Kersen, aarbeien.
Smaak:
De smaak heeft een buitengewone frisheid, met wit fruit en veel sap, lengte, prima in balans, met fraaie kleine belletjes, een geweldige lengte.
Temperatuur:
8 – 9 C.
Wijn & Spijs:
vis, pates, toetjes van fruit en zelfs als aperitief
Houdbaarheid:
Kan een paar jaar bewaard worden