Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Petit Clos Henri Sauvignon Blanc wijn uit Nieuw-Zeeland

Prijs per fles: € 15,50

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 93,00

LEES MEER ..


Petit Clos Henri Sauvignon Blanc


Petit Clos Henri Pinot Noir Wijn Nieuw-Zeeland

Prijs per fles: € 15,99

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 95,94

LEES MEER ..


Petit Clos Henri Pinot Noir


Petit Clos Henri

Petit Clos Henri wijn uit Marlborough

Clos Henri is een bijzonder nieuw project in Marlborough, dat is opgestart door de befaamde wijnfamilie Bourgeois uit de Sancerre, Frankrijk. Daar komen zijn wijnen op de markt onder de naam van de oprichter, Henri Bourgeois. Dit prachtige bedrijf in Chavignol is een van dé referenties in de Sancerre.

Gebaseerd op deels eigen wijngaarden en deels gekochte druiven worden door de familie Bourgeois rijpe en klassieke Sancerres gemaakt, in totaal zo´n 1,2 miljoen flessen, met aan de basis 72 hectare wijngaarden.
De kennis die zij opdeden in de Sancerre over de teelt en de vinificatie van Sauvignon Blanc en Pinot Noir konden ze één op één toepassen in hun bijzondere nieuwe wijngoed in Nieuw–Zeeland. Hiervoor verwierf de familie in 2000 109 hectare weilanden in Marlborough, om hier hun passie in een ander land te kunnen botvieren. Ze kozen voor het district Wairau River, dus in het rivierdal ten westen van Renwick. Een logische keuze, want de ondergrond is hier heel arm, door de oude afzettingen van rivierkeien, en daarmee perfect geschikt voor de aanplant van sauvignon blanc en pinot noir. Maar tegelijk is de ligging zo gekozen, dat een deel van de wijngaarden op de heuvels ligt. Daardoor zijn er op de aangekochte grond diverse soorten terroir te vinden, en dat komt de complexiteit van de wijnen ten goede. De wijnen van de verschillende delen van de wijngaard hebben een duidelijk verschillend karakter.

Het kerkje Sainte Solange Chapel heeft inmiddels zijn religieuze functie ingewisseld voor een meer wereldse (hoewel, waren het niet de monniken die de wijn verder ontwikkelden in Europa?) en doet dienst als proeflokaal. Binnen laten ze op fraaie wijze de verschillende grondsoorten in het gebied zien.


Zie ook:

Clos Henri, Franse Finesse in Nieuw–Zeeland.

Petit Clos Henri Sauvignon Blanc wit (€ 15,50)

6 fl.: € 93,00
Herkomst:
Marlborough, Nieuw–Zeeland
Druivenras:
Sauvignon Blanc
Vinificatie:
Door het koele klimaat kunnen de druiven lang rijpen, waardoor ze niet de grassige aroma´s krijgen van te vroeg geplukte sauvignon, zoals we die kennen van (te) warme klimaten. De druiven voor ‘Le Petit Clos´ gisten volledig op roestvrij staal, om het pure fruit van de Sauvignon volledig tot zijn recht te laten komen. Wel blijft de wijn enige tijd op zijn lie, de gistcellen, die hem meer kracht en diepgang geven.
Geur:
Geurig en intens, heerlijk exotisch, met ananas en kruisbessen, breed, mooi open en geurig, opwekkend, je krijgt zin in een slok.
Smaak:
Heerlijk smaakvol en mooi droog, levendig, mooie fijne zuren, maar toch een soort mildheid en rijkdom, spanning, krachtig in de finale.
Wijn & Spijs:
Lekker als aperitief, mooi bij een terrine van vis met groenten, salade met geitenkaas, warme groententaart.

Petit Clos Henri Pinot Noir rood (€ 15,99)

6 fl.: € 95,94
Herkomst:
Marlborough, Nieuw–Zeeland
Druivenras:
Pinot Noir
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geoogst. De wijn moet vooral veel fruit hebben, maar een beetje extra diepgang krijgt hij door 9%, dus een klein deel, te laten rijpen op eiken vaten, waardoor hij een aangenaam vleugje vanille en rokerigheid krijgt. Het karakter blijft dat van een echte Nieuw–Zeelandse Pinot noir, dus altijd wat voller en krachtiger dan zijn evenknie uit de Sancerre. Maar, verschil moet er dan ook zijn!
Geur:
Krachtige, kruidige en intense pinotgeur, tikje dierlijk, mestig zelfs, met zwarte kersen en bosbessen, pruimen, verleidelijk door zijn zwoelheid.
Smaak:
Puur en elegant, mooi breed en intens, aards, levendig en sappig, zacht en romig, wat zachte tannines na, mooie lengte.
Wijn & Spijs:
Heerlijk bij borst van wilde eend, houtduif, hazenpeper, zachte roodschimmelkazen.