Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Palombe Blanc Sec

Prijs per fles: € 5,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 33,60

LEES MEER ..


Palombe Blanc Sec


Palombe Rosé

Prijs per fles: € 5,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 33,60

LEES MEER ..


Palombe rose


Palombe Rouge Gamay

Prijs per fles: € 5,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 33,60

LEES MEER ..


Palombe Rouge Gamay


Palombe

Palombe  Cotes de Gascogne

De streek Zuidwest staat in Frankrijk bekend als Sud–Ouest. Tot Sud–Ouest rekenen we alle wijngebieden die in het zuidwesten van Frankrijk zijn te vinden naast Bordeaux. Het zijn ondermeer de tussen de Dordogne en Garonne gelegen AOC’s Bergerac en Montravel. Een belangrijke herkomstregio voor prachtige droge en zoete witte wijnen is de weer onder de Bergerac gelegen, en aan de Entre–Deux–Mer grenzende, AOC Côtes de Duras. Helemaal zuidelijk, tegen de Golfe de Gascogne aan – wij noemen dat deel van de Atlantische Oceaan de Golf van Biscaye – ligt de wijnstreek Gascogne.

De zogenaamde landwijnen in Sud–Ouest verheugen zich in een toenemende belangstelling van wijnliefhebbers. In het oog springen de Vin de Pays de Côtes de Gascogne alsook VdP du Comté Tolosan, een regionale classificatie waarop maar liefst elf departementen tegen de Pyreneeën aanspraak mogen maken.

Palombe Blanc Sec 2018 wit (€ 5,60)

6 fl.: € 33,60
Alcohol:
11,5%
Streek:
Sud Ouest
Druivenras:
COLOMBARD
Omschrijving:
Aangename witte wijn van de Colombard–druif, afkomstig uit het Franse zuidwesten, met een fruitig geurend bouquet dat aan peertjes doet denken en een frisse, opwekkende smaak. Ook heerlijk als aperitief.
Wijn & Spijs:
Een heerlijk aperitief, maar ook heel lekker bij vis, schaal– en schelpdieren en vispasta’s.
Temperatuur:
10–12°C
Wijngaard:
Languedoc, Zuid–Frankrijk

Palombe rose 2018 rosé (€ 5,60)

6 fl.: € 33,60
Alcohol:
12%
Streek:
Languedoc/Roussillon
Druivenras:
BLEND
Omschrijving:
De productie van de Vins de Pays de Vaucluse is verdeeld in 3 sectoren, in de streek Côtes du Rhône in het westen en noorden van het departement, de Ventoux in het midden en oosten en de Lubéron in het zuiden. De wijngaard van de Pays du Vaucluse bestaat uit aanvullende gebieden. Het Mediterraanse klimaat zorgt er voor dat de wijnstok veel zon krijgt. Mede hierdoor heeft de wijn een soepel en fruitig karakter. Deze rosé is uiterst fris en heeft een elegant bouquet met aroma’s van cassis.
Wijn & Spijs:
Door zijn finesse is de Palombe Rosé een heerlijk aperitief, alsook een mooie begeleider van alle zomergerechten.
Temperatuur:
10–12°C
Wijngaard:
De productie van de Vins de Pays de Vaucluse is verdeeld in 3 sectoren, in de streek Côtes du Rhône in het westen en noorden van het departement, de Ventoux in het midden en oosten en de Lubéron in het zuiden. De wijngaard van de Pays du Vaucluse bestaat uit aanvullende gebieden. Het Mediterraanse klimaat zorgt er voor dat de wijnstok veel zon krijgt.

Palombe Rouge Gamay 2018 rood (€ 5,60)

6 fl.: € 33,60
Alcohol:
12,5%
Streek:
Languedoc/Roussillon
Druivenras:
GAMAY
Omschrijving:
Besproeid door de Garonne en haar zijrivieren (de Lot, Tarn, Aveyron) en door de talrijke bergstromen van de Pyreneën, strekt zich het gebied van de Midi–Pyrenées uit over 9 departementen. Zij omvat zeer verschillende georgrafische zones en biedt een productie van Bins de Pays, die zeer gevarieerd is. De Vin de Pays du Comté Tolosan is een Vin de Pays de Région. Hij wordt in het hele gebied van de Midi–Pyrenées geproduceerd, maar ook in twee overige departementen, Les Landes en Lot–et–Garonne. Deze wijn heeft een robijnrode kleur en een uiterst aangenaam bouquet van bloemen en klein rood fruit. De cépage Gamay zorgt voor aroma’s van kersen en een ronde, soepele smaak.
Wijn & Spijs:
Een perfecte begeleider van gegrild vlees, Mediterraanse gerechten of diverse kaassoorten.
Temperatuur:
13–15°C
Wijngaard:
De Vin de Pays du Comté Tolosan is een Vin de Pays de Région. Hij wordt in het hele gebied van de Midi–Pyrenées geproduceerd, maar ook in twee overige departementen, Les Landes en Lot–et–Garonne.