Laroche Chili.">
Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
J. Lohr Painter Bridge Chardonnay  USA

Prijs per fles: € 11,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 67,80

LEES MEER ..


J.Lohr Winery Painter Bridge Chardonnay


J. Lohr Painter Bridge Zinfandel  USA

Prijs per fles: € 11,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 67,80

LEES MEER ..


J.Lohr Winery Painter Bridge Zinfandel


Painter Bridge

J. Lohr Winery CaliforniŽ Central Coast

J. Lohr Winery, wijn uit Californië online bestellen. Naast Painter Bridge Chardonnay en Zinfandel, maken ze ook J. Lohr Riverstone Monterey Chardonnay en J. Lohr Seven Oaks Paso Roble Cabernet Sauvignon. Deze wijnen zijn al sinds 2003 bij Clubwijn te kopen.

Jerry Lohr was opgegroeid op een boerderij in North Dakota. Na z’n opleiding zette hij een eigen bedrijf op dat zeer succesvol handelde in landbouwpercelen. Eind jaren ’60 besloot Jerry een nieuwe uitdaging aan te gaan: hij zou zich gaan verdiepen in wijnbouw. Lohr concentreerde zich op Monterey en kocht daar in 1972 zijn eerste wijngaarden in Arroyo Seco. In 1974 volgde de bouw van een heuse eigen winery in San Jose.

Een derde mijlpaal werd bereikt in 1988. In dat jaar breidde Lohr zijn wijngaardareaal uit met nog eens 800 hectare in Paso Robles, eveneens in Monterey. Zodoende kan het bedrijf voorzien in zijn eigen behoefte aan fruit.

J. Lohr is een typisch voorbeeld van wijnmaken op z’n Californisch: met een open oog voor de behoeften van de markt en met tegelijk de ambitie om de beste te zijn. Dit betekent onder meer dat er onophoudelijk experimenten worden uitgevoerd met nieuwe technieken. Een treffend voorbeeld daarvan is het jarenlange schaven aan de top–Chardonnay van het huis waarvan de stijl werd omgevormd van Californisch tot Bourgondisch. Voor een andere, meer ’basic’ Chardonnay werd dan weer gezocht naar gistculturen die de wijn extra bloemig en fruitig maken.

Het productaanbod van J. Lohr bestaat tegenwoordig uit diverse series wijnen, van toegankelijke instappers voor het grote publiek tot exclusieve single estate wijnen. Daarmee bewijst J. Lohr Wineries dat het voor alles een huis is dat voor iedere genieter een wijn maakt, in verschillende prijsklassen. Dit alles onder het motto ’never a dull moment!’

Zie ook J. Lohr.


Zie ook:

J. LOHR RIVERSTONE MONTEREY Chardonnay wint bij Monterey Wine Competition 2014.
Jerry Lohr, producent van ondermeer Painter Bridge, is ’Innovator of the Year"
Steve Lohr, producent van ondermeer Painter Bridge, gaat voor DUURZAAM

J.Lohr Winery Painter Bridge Chardonnay 16/17 wit (€ 11,30)

6 fl.: € 67,80
Herkomst:
J.Lohr Winery, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Arroyo Seco en Monterey County.
Druivenras:
Chardonnay & Viognier
Vinificatie:
De wijn vergist en rijpt in gebruikte vaten van Frans eikenhout. Voor meer aroma´s van witte bloemen en perzik wordt de Chardonnay aangevuld met circa 8% Viognier.
Geur & Smaak:
Aroma´s van rijpe appel, perzik, witte boemen, citrus en caramel. De smaak is gul, volumineus en rijk met opnieuw appel, sinaasappelschil, witte perzik, room en toast.
Wijn & Spijs:
Te serveren bij onder andere rijke visgerechten, schaaldieren, geroosterde kip en romige kazen.
Weetje:
De koele oceaanlucht zorgt in Central Coast voor verkoeling in de wijngaarden. Aromatische en rijk gestructureerde wijnen zijn het resultaat.

J.Lohr Winery Painter Bridge Zinfandel 15/16 rood (€ 11,30)

6 fl.: € 67,80
Herkomst:
J. Lohr, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen in Paso Robles. Het terroir bevat kalk, kiezel en klei.
Druivenras:
Zinfandel, aangevuld met kleine percentages Tempranillo, Petite Sirah & Alicante Bouschet
Vinificatie:
De druiven worden afzonderlijk vergist in roestvrijstalen tanks. De uiteindelijke blend rijpt dan nog 8 maanden in eikenhouten vaten.
Geur & Smaak:
Dieppaars gekleurde wijn met aroma´s van framboos, donker gebrande koffie en cacao. De smaak is vol en rond met rijp rood fruit, specerijen en het typerende pepertje. De wijn is lekker sappig en opvallend lichtvoetig voor een Zinfandel.
Wijn & Spijs:
Iets gekoeld geschonken een favoriet bij pasta , pizza en gegrild vlees.
Weetje:
Doelstelling bij J. Lohr is het fruit in deze wijn zoveel mogelijk naar voren te laten komen en het eikenhout een subtiele rol te laten spelen.