Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Rhone
Nicolas Perrin Condrieu
€ 45,80
6 fl.
€ 274,80
Rhone
Nicolas Perrin Hermitage
   lees meer ....
€ 48,30
6 fl.
€ 289,80

Rode wijn

Per fles
aantal
prijs
Rhone
Nicolas Perrin Syrah, Viognier
   lees meer ....
€ 11,75
6 fl.
€ 70,50
Rhone
Nicolas Perrin Crozes Hermitage
   lees meer ....
€ 20,10
6 fl.
€ 120,60
Rhone
Nicolas Perrin Saint Joseph
   lees meer ....
€ 22,45
6 fl.
€ 134,70
Rhone
Nicolas Perrin Cornas
   lees meer ....
€ 36,45
6 fl.
€ 218,70
Rhone
Nicolas Perrin Cote Rotie
   lees meer ....
€ 46,90
6 fl.
€ 281,40

Nicolas Perrin

Ncolas Perrin wijngaard

Maison Nicolas Perrin is een samenwerkingsverband tussen de familie Perrin, specialisten in de zuidelijke Rhône, en gerenommeerd expert in de noordelijke Rhône, Nicolas Jaboulet.

Het fruit voor het kleine aanbod wijnen van het in 2009 gestarte huis komt grotendeels uit de Rhône Septentrionale (Noord–Rhône), bij boeren vandaan met wie de families in de loop van de jaren een goede relatie hebben opgebouwd. Iedere appellatie is een zorgvuldig samengestelde assemblage van wijnen van meerdere telers uit het betreffende gebied. De gemaakte blend rijpt vervolgens in de kelders van de Perrins en wordt daar ook gebotteld.

Juist omdat gebruik gemaakt kan worden van de faciliteiten en ervaring van beide wijnfamilies, kunnen de kosten voor het maken van kleine hoeveelheden wijn toch op de doelstelling van Nicolas Perrin: weergaloos mooie wijnen maken. En dat lukt uitstekend weet ook de internationale pers inmiddels. Met enthousiasme kunnen we proefondervindelijk vaststellen dat Nicolas Perrin een samenwerking is die méér oplevert dan de som der delen.

Nicolas Perrin Hermitage wit (€ 48,30)

6 fl.: € 289,80
De dertig procent roussanne en zeventig marsannedruiven voor deze wijn komen uit de gemeenten Maison Blanche en Roucoules, van een zand (löss)– en kalkrijke, hooggelegen wijngaard langs de linker oever van de rivier. Die worden per variëteit geheel gekneusd en separaat koel ingeweekt. Na vergisting ondergaan beide wijnen een tien maanden durende rijping op eiken.

Zo ontstaat na assemblage een goudgele wijn met een sappige en filmende structuur, verrukkelijke aroma´s van gedroogd witfruit, noten, honing, zoethout en iets van witte chocola. Dankzij een lange nasmaak fungeert de wijn ook uitstekend als begeleider van gevogelte. Wie van iets geëvolueerde indrukken houdt als die van gekaramel–liseerde abrikozen en ingemaakte witte vruchten kan deze Hermitage wel vijf tot tien paar jaar wegleggen in zijn wijnrek of kelder.

Nicolas Perrin Syrah, Viognier rood (€ 11,75)

6 fl.: € 70,50
De druiven voor deze wijn komen uit herkomstgebied Saint–Joseph, van jonge stokken op diverse wijngaarden met verweerd granieten bodems.

Ze worden koel ingeweekt en op roestvrijstaal materiaal vergist. De wijnmakers roeren de most tijdens deze processen geregeld om.

Zo ontstaat een dieprode Syrah met een verfijnde kruidigheid en heerlijk pittige aroma´s van vooral bramen, vlier en zwarte bessen. Toch proef je ook wat rode vruchten, iets aards en rozenbottel. Het maakt deze wijn heerlijk puur en dankzij een verleidelijke frisse boventoon en weinig alcohol lichtvoetig tegelijk.

Nicolas Perrin Crozes Hermitage rood (€ 20,10)

6 fl.: € 120,60
Crozes–Hermitage is, met meer dan duizend hectare gecultiveerde wijngaarden, de grootste appellatie (1937) van de noordelijke Rhône. Maar liefst elf gemeenten in het departement Drôme mogen de herkomstnaam op het etiket van hun wijnen zetten.

Voor deze wijn gaan oude–stokken–syrahdruiven van granietgrond uit het noorden, samen met syrah van meer alluviale grond in het zuiden van de streek, in grote tanks. Hierin wordt koel ingeweekt en kan de vergisting, tijdens het omroeren en rondpompen van de massa, aanvangen. Na twintig dagen gaat het perssap voor tien maanden in eiken vaten en aansluitend nog eens een half jaar in RVS.

Deze robijnrode Crozes–Hermitage ontwikkelt zo een sterk stuivend palet aan geconcentreerde roodfruitaroma´s. Naast prettige geur– en smaakimpressies van bosbessen, viooltjes, bramen, nagel en zuurkool, heeft de wijn een pepertje, een stevige frisheid en aangenaam sappige tannines.

Nicolas Perrin Saint Joseph rood (€ 22,45)

6 fl.: € 134,70
Rhônestreek Saint–Joseph dankt zijn naam aan de gelijknamige wijngaard – vernoemd naar de heilige Sint Jozef – die de Jezuïtenorde hier, gelegen tussen de plaatsjes Tournon en Mauves, in de zeventiende eeuw beheerde. Dat verklaart ook waarom de oorspronkelijke namen voor Saint–Josephwijn vin de Tournon of vin de Mauves luidden.

Maison Nicolas Perrin assembleert noordelijke syrahdruiven uit de gemeenten Saint Pierre de Boeuf, Mauves en Chavanay met dezelfde variëteit afkomstig van wijngaarden in het historische centrum van de appellation. Na een twintig dagen durende inweking en vergisting van de menigmaal ondergedompelde en rondgepomte massa wordt het uitgeperste sap overgestoken voor een twaalf maanden durende houtrijping in een en twee jaar oude eiken vaten.

Dat levert een mooi geconcentreerde Saint–Joseph op vol sappige rode en zwarte vruchten, broodkruim en aardbeiencoulis. De wijn is dankzij rijpe ronde tannines zachtvlezig en helemaal op dronk.

Nicolas Perrin Cornas rood (€ 36,45)

6 fl.: € 218,70
Rhônestreek Cornas kreeg in 1938 de eigen appellatie–status. Niettemin wordt over de wijnen uit dit deel van Frankrijk, het departement Ardèche – al in de tiende eeuw lovend gesproken.

Voor deze Cornas gebruiken de wijnmakers bij Maison Nicolas Perrin hoofdzakelijk druiven uit Les Eygats: een op 250 meter hoogte gelegen heuvel van verweerd graniet, met een zuid–oostelijke oriëntatie. Na een twintig dagen durende inweking en vergisting van de menigmaal ondergedompelde en rondgepomte massa wordt het uitgeperste sap overgestoken voor een vijftien maanden durende houtrijping in een en twee jaar oude eiken vaten.

Dat levert een mooi geconcentreerde Saint–Joseph op vol sappige rode vruchten, broodkruim en aardbeiencoulis. De wijn is dankzij rijpe ronde tannines zachtvlezig en helemaal op dronk.

Nicolas Perrin Cote Rotie rood (€ 46,90)

6 fl.: € 281,40
In de regel zijn noordelijke Côte–Rôtie wat harder en steviger dan die uit het zuiden. De syrah voor deze verfijnd zachte en elegante wijn komt dan ook uit de Côte Blonde en Coteau de Tupin. Aan de druiven – waaraan twee procent viognier wordt toegevoegd – worden zoveel mogelijk fruitaroma´s onttrokken tijdens de twintig dagen durende koele inweking met geregelde onderdompelingen van de hoed. Het perssap ondergaat vervolgens vijftien maanden rijping in een jaar oude vaten van eikenhout.

Het maakt deze wijn mooi krachtig en geconcentreerd vol rijp rood en zwart fruit. En zijdezacht met een romige, fluwelen, mondvullende structuur waarin diverse kruiderijen en een dropje figureren. Perfecte wijn om te schenken bij gegrild lamsvlees.