Moscato

Moscato uit Australië

Per fles
Aantal
Prijs
Victoria
€ 6,35
6 fl.
€ 38,10

Moscato uit Italië

Per fles
Aantal
Prijs
Piemonte
€ 14,20
6 fl.
€ 85,20

Liefhebber van moscato wijn?

Ben jij een fervent liefhebber van moscato wijn? Dan kun je je hart ophalen aan het assortiment van Clubwijn. Met een goede fles moscato wijn is het altijd genieten geblazen. Bijvoorbeeld op een zomerse avond in de tuin, of heerlijk op een zaterdagmiddag met een goed boek op de bank. Moscato wijn is wellicht wel een van de meest populaire én bekende wijnsoorten onder de witte wijnen. Ze wordt gemaakt van de muskaatdruif die veelal amberkleurig is of over een geelgroene tint beschikt. Deze druiven beschikken over een heerlijk delicate bloemenaroma en kenmerkende nootmuskaatachtige smaak. Dit levert de geliefde moscato zoete witte wijn op. Maar geen een glas wijn is hetzelfde, en dit geldt ook voor de moscato wijnen. De muskaatdruif beschikt namelijk over maar liefst 200 soorten en hangt niet vast aan één specifiek land of regio. Bij Clubwijn tref je twee soorten Moscato wijn op, ben je hier benieuwd naar? Lees dan gerust verder!

Moscato wijn uit Italië

Ben je dól op moscato wijn uit Italië? Dan heb je geluk! Want Clubwijn is dat ook. Vandaar dat je in het assortiment ook moscato wijn uit la bella Italia aantreft. Uiteraard hebben we het dan over de Moscato d´Asti; wellicht wel een van de meest bekende muskaatwijnen ter wereld. Ze beschikt over een lichte bubbel en vindt haar oorsprong in de Piemonte. In deze wijnstreek, gelegen in een heuvelachtig landschap, is de zandstenen grond ideaal voor de teelt van dit druivenras. Dag in dag uit worden enkel de allerbeste druiven gebruikt voor de productie van de moscato wijn. Het gevolg? Een heerlijk fruitige witte wijn die lichtzoet is en beschikt over een alcoholpercentage van slechts 5,5%. Je kunt dus gerust nóg een glaasje drinken. Moscato wijn is overigens op nog meer manieren verbonden met Italië. Zo is het vermoeden dat de naam moscato afkomstig is van het Italiaanse woord ‘mosca’, wat vlieg betekent. Niet onlogisch, want de zoete geur en hoog suikergehalte van de druif trekt veel insecten aan!

Moscato wijn uit Australië

We verlaten Italië om door te reizen naar Australië; het tweede land waar Clubwijn haar moscato wijn inkoopt; de Deakin Estate. Deze wijnsoort beschikt over een explosie aan aromatische kracht en een flinke dosis exotisch fruit. Op een landgoed van maar liefst 600 ha. worden de druiven verbouwd; genoeg ruimte dus om heerlijk te groeien. Neem je een slok? Dan proef je een volle wijn met sappige smaken die dansen op je tong. Weet jij de citrus te onderscheiden? En is het zachte vleugje vanille je al opgevallen? Je drinkt de wijn het lekkerst op een temperatuur van rond de 10 á 12 graden celcius! Ben je nu benieuwd geworden naar onze andere wijnen? Bekijk gerust ons aanbod aan wijnen per land en laat je verrassen! Wil je zelf niet te veel tijd kwijt zijn aan het zoeken van een geschikte wijnsoort? Dat hebben wij al voor je gedaan! Bekijk bijvoorbeeld onze favoriete wijnen!

Moscato wijn kopen

Wil jij zelf gaan genieten van een heerlijk glas moscato wijn? Bestel er dan snel eentje op Clubwijn! Wordt het de d´Asati uit Italië of toch de robuustere wijn from down under? Je kunt bij ons wijn kopen via de website, waarbij we hem thuis laten bezorgen. Je kunt hem in overleg bij ons in de winkel af komen halen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je van harte verder.