Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
MONTALIS Blanc Grenache VdP

Prijs per fles: € 5,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 35,70

LEES MEER ..


Montalis, Vdp du Mont Baudile Blanc


MONTALIS Rosé Shiraz & Grenache VdP

Prijs per fles: € 5,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 35,70

LEES MEER ..


Montalis, Vdp du Mont Rose Baudile


MONTALIS Rouge Cinsault Grenache Carignan Syrah VdP

Prijs per fles: € 5,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 35,70

LEES MEER ..


Montalis, Vdp du Mont Baudile Rouge


montalis

MONTALIS, Caves Languedoc Roussillon

Caves Languedoc Roussillon in Montpellier heeft zich gespecialiseerd in de handel in wijnen uit de hele zuidelijke hoek van de kust van de Middellandse Zee. Voor de wijnen onder het label Montalis wordt een prachtig stuk wijngaard gebruikt aan de voet van het plateau van Larzac, op een hoogte van 160 meter. De wijngaard bevindt zich in het hart van de streek die recht heeft op de herkomstbenaming Vin de Pays du Mont Baudile. Door de wat hogere ligging en het droge klimaat in de zomer, in combinatie met het bijzondere terroir van klassieke kalkhoudende kleigronden (argilocalcaire) blijven de opbrengsten in deze wijngaarden beperkt, zodat mooie karaktervolle wijnen kunnen worden gemaakt. In de wijngaard wordt veel aandacht geschonken aan de kwaliteit van de druiven. Tijdens de oogst wordt er streng op toegezien dat de druiven de wijnmakerij ongeschonden bereiken, zodat er geen sap weglekt, waardoor er al tijdens het transport oxidatie en gisting zouden kunnen optreden. Elke druif wordt apart gevinifieerd, het vermengen van de verschillende druiven gebeurt pas in een later stadium, om de juiste verhoudingen vast te kunnen stellen voor de wijnen van de mooiste kwaliteit. Hoewel het bij Montalis gaat om landwijnen, worden voor alle drie de beschikbare kleuren –wit, rosé en rood– uitsluitend druiven gebruikt uit de streek zelf: Grenache Blanc, Grenache Noir, Syrah, Cinsault en Carignan, allemaal druiven die perfect geschikt zijn voor het klimaat van de streek, omdat ze goed tegen de warmte kunnen en zelfs dan nog een goede frisheid en veel sap kunnen behouden. Dat maakt deze serie wijnen tot een waardige representant van de bijzondere landwijnen van de Languedoc.

Montalis, Vdp du Mont Baudile Blanc wit (€ 5,95)

6 fl.: € 35,70
Herkomst:
Montalis, Languedoc–Roussillon, Frankrijk
Druivenras:
Grenache. Heerlijk, voor de witte Montalis wordt uitgegaan van een van de grote klassieke druiven van deze warme streek, de witte Grenache, die eigenlijk aan de basis staat van alle écht goede wijnen van deze streek. Zijn kracht zit ‘m in een combinatie van een mooie volle smaak met goede frisse elementen en een aangename, levendige bittertoon. Een gisting op lage temperatuur zorgt er voor dat al zijn sterke punten optimaal naar voren komen, en dat er niet alleen kruidigheid in deze karaktervolle wijn, maar ook veel wit fruit en een heerlijke bloemigheid, die hem direct heel verleidelijk maakt. Een witte wijn, die mooi getypeerd is voor deze zuidelijke streken, door de bijzondere combinatie van druif en terroir.
Kleur:
Bleek strogeel
Geur:
Aangenaam wit fruit, peer en citrus, lichtvoetig en open, mint en een vleugje venkel, heerlijk bloemig, oranjebloesem.
Smaak:
Fris en elegant, levendig, een vleugje ziltigheid, peer en appel, prettige zuren na, maar niet te streng, aangename hint van frisse citrus.
Wijn & Spijs:
Is uitstekend als aperitief. Heerlijk bij zeevruchten en schelpdieren. Gegrilde vis of bij kipgerechten.
Temperatuur:
9–10°C

Montalis, Vdp du Mont Rose Baudile rosé (€ 5,95)

6 fl.: € 35,70
Herkomst:
Montalis, Languedoc–Roussillon, Frankrijk
Druivenras:
Shiraz & Grenache. Bij de rosé wordt gestreefd naar het maken van een rosé die tegelijk vol en krachtig is, maar niet te zwaar. Er worden twee druiven voor gebruikt, die apart worden geplukt en gevinifieerd. Eerst wordt de Syrah geoogst, de druif die het eerste rijp is van de twee, en die moet zorgen voor de structuur in de rosé en een lichte kruidigheid. Daarna komt pas de Grenache binnen, die moet zorgen voor een volle en zachte smaak. Een werkelijk ideale combinatie voor een heerlijke rosé, door een gisting op lage temperatuur perfect op zijn fruit gemaakt.
Kleur:
Diep zalmrose
Geur:
Lekkere open rosé, zoet fruit, frambozen en bramen, geurig, verleidelijk bloemig en heerlijk breed.
Smaak:
Mondvullend en krachtig, sappig fruit, mild en verleidelijk, een fris zuurtje, maar nooit te strak, levendig.
Wijn & Spijs:
Heerlijk als aperitief. Uitstekend bij vis en vleesgerechten, Aziatische keuken en exotische maaltijden.
Temperatuur:
8–10°C

Montalis, Vdp du Mont Baudile Rouge rood (€ 5,95)

6 fl.: € 35,70
Herkomst:
Montalis, Languedoc–Roussillon, Frankrijk
Druivenras:
Cinsault/Grenache/Carignan & Syrah. De rode Montalis is een fraaie compositie van druiven van de streek, Cinsault, Grenache, Syrah en Carignan. Elk van deze druiven levert een originele bijdrage aan deze combinatie. Grenache zoet fruit, confiture, zwoelheid, Syrah peperigheid en kruiden, terwijl de Cinsault en de Carignan zorgen voor souplesse en toegankelijkheid.De druiven worden geoogst van een bijzondere, zeer arme en stenige ondergrond, zodat ze veel smaak en kracht meekrijgen. Ze worden mooi rijp geoogst, om de wijn een mooi zacht en fluwelig karakter te geven, met heerlijk fruit en bovenal rijpe tannines. Een fraaie streekwijn uit de Languedoc is het resultaat.
Kleur:
Medium robijnrood
Geur:
Aromatische wijn, kruidig, warm, zwoel, drop en laurier, rozemarijn, zuidelijke tonen, een vleugje vanille, zwarte kersen.
Smaak:
Een soepele, fruitige wijn, aangenaam zacht, kruiden en kersen, zwoel en afgerond, met wat bitters na, smaakvol en uitgebalanceerd.
Wijn & Spijs:
Gaat perfect bij rijstgerechten, koude vlees gerechten, gegrild vlees en kazen
Temperatuur:
16–18°C