Aanbieding wijn 5 + 1 fles gratis (3 Gran Reserva's)
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Luigi Einaudi Moscato d'Asti

Prijs per fles: € 14,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 86,10

LEES MEER ..


Luigi Einaudi Moscato d'Asti


Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani

Prijs per fles: € 15,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 91,20

LEES MEER ..


Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani


Luigi Einaudi Piemonte Barbera

Prijs per fles: € 16,25

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 97,50

LEES MEER ..


Luigi Einaudi Barbera


Luigi Einaudi Langhe Nebbiolo

Prijs per fles: € 20,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 123,90

LEES MEER ..


Luigi Einaudi Langhe Nebbiolo


Luigi Einaudi Langhe Vigna Meira Pinot Gris

Prijs per fles: € 22,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 136,20

LEES MEER ..


Luigi Einaudi Langhe Vigna Meira Pino Gris


Luigi Einaudi Barolo Terlo   wijn PiŽmonte

Prijs per fles: € 39,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 236,10

LEES MEER ..


Luigi Einaudi Barolo Terlo


luigi Einaudi

Klaas Prins Clubwijn wijnreis PiŽmonte Luigi Einaudi

In 1897 studeert de 23–jarige Luigi Einaudi af als econoom aan de Universiteit van Turijn. Van de opbrengst van zijn eerste boek koopt hij een boerderij in de Piemontese streek Langhe. Een succesvolle journalistieke, wetenschappelijke en politieke loopbaan volgt – Luigi Einaudi is na WO II de eerste president van Italië – maar hij blijft nauw betrokken bij de uitbreiding en ontwikkeling van zijn wijnbedrijf. De stelregel bij de keuze van nieuwe wijngaarden is tot op de dag van vandaag dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir´. De cru San Luigi in Dogliani en de meest recente cru Cannubi in Barolo zijn daar goede voorbeelden van. Kwaliteit is het belangrijkste doel voor Einaudi en de vele erkenningen door internationale wijnspecialisten bevestigen dat het constante streven naar kwaliteit altijd resultaat oplevert. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van Luigi´s talentvolle achterkleinzoon Matteo Sardegna.

Een kleinzoon van de voormalige president, Ludovico, is een beroemd componist en maker van ondermeer van de titelsong van de bekende film Intouchable.

Tijdelijk ontvangt u per 12 flessen assorti een willekeurige Magnum gratis.

Luigi Einaudi Moscato d’Asti 2017 wit (€ 14,35)

6 fl.: € 86,10
Herkomst:
Luigi Einaudi, Piemonte, Italië
Klimaat/Terroir:
Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden liggen op 380 meter hoogte en zijn gericht op het zuidwesten. De bodem is rijk aan kalk en mergel.
Vini?catie:
De most wordt gekoeld tot 0°C. en langzaam vergist in afgesloten tanks waar de mousse ontstaat. Bij het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker wordt de vergisting onderbroken door de temperatuur ?ink te verlagen.
Druivenras:
Moscato
Geur & Smaak:
Heldere strogele wijn met een intense, frisse geur van muskaatdruiven, zoete appel en peer. Friszoete smaak met een elegante mousse en aroma´s van rijpe perzik en fris exotisch fruit.
Wijn & Spijs:
Met nog geen 6% alcohol is deze wijn, jong gedronken, uitermate geschikt als aperitief, maar ook ideaal bij desserts op basis van fruit en ijs.

Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani 16/17 rood (€ 15,20)

6 fl.: € 91,20
Herkomst:
Luigi Einaudi, Piemonte, Italië
Klimaat/Terroir:
De wijngaarden San Luigi, San Giacomo en Madonna delle Grazie liggen rond Dogliani op 350 meter hoogte en zijn gericht op het zuiden, zuidwesten en zuidoosten. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en mergel.
Vini?catie:
De druiven worden op 28°C vergist in roestvrijstalen tanks. Na ca. 5 dagen laat men het sap a?open, begint de malolactische gisting en rijpt de wijn verder op RVS. Tegen de zomer wordt de wijn gebotteld.
Druivenras:
Dolcetto
Geur & Smaak:
Robijnrode, iets paarse wijn met rijke aroma´s van rood fruit, een mooie droge smaak, ver?jnde zuren en in zowel geur als smaak het kenmerkende amandelbittertje.
Wijn & Spijs:
Ideaal als begeleider van charcuterie, salades met koud vlees, gevogelte, pasta´s, pizza en niet te sterke kazen.
Weetje:
Waar in Piemonte de beste wijngaarden doorgaans worden beplant met Nebbiolo, worden ze in Dogliani juist beplant met Dolcetto.

Luigi Einaudi Barbera 16/17 rood (€ 16,25)

6 fl.: € 97,50
Herkomst:
Luigi Einaudi, Piemonte, Italië
Klimaat/Terroir:
Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden San Luigi en San Giacomo in Dogliani liggen op 380 meter hoogte en zijn gericht op het zuiden en zuidoosten. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en mergel.
Vinificatie:
De druiven worden in roestvrijstalen tanks vergist. De wijn rijpt 12 maanden op zowel houten foeders als kleine eikenhouten vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog enkele maanden op fles.
Druivenras:
Barbera
Geur & Smaak:
Robijnrode wijn met donkere schakering en aroma´s van rood fruit, kersen, bosfruit en wat cederhout. De smaak is vol en geconcentreerd met datzelfde rode en donkere fruit, zoethout, wat aardse tonen, fluwelen tannines en een aangename complexiteit.
Wijn & Spijs:
Lekker bij gegrilde ossenhaas, pasta´s met stevige (vlees)sauzen, vlezige paddenstoelen en harde kazen.

Luigi Einaudi Langhe Nebbiolo 16/17 rood (€ 20,65)

6 fl.: € 123,90
Herkomst:
Luigi Einaudi, Piemonte, Italië
Klimaat/Terroir:
Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden liggen in de cru Cattedri in de gemeente Neive op 310 meter hoogte en hebben een oostelijke positie. De bodem is rijk aan kalk en mergel.
Vinificatie:
De druiven vergisten in roestvrijstalen tanks. Dan volgt de malolactische gisting. Rijping duurt 12 maanden en vindt plaats zowel in barriques als in traditionele grote eikenhouten vaten. De wijn rijpt aansluitend 2 maanden op fles.
Druiven:
Nebbiolo
Geur & Smaak:
Elegante granaatrode wijn met delicate aroma´s van rood fruit, specerijen, een volle, krachtige smaak, vrij soepele tannines en een lange afdronk.
Wijn & Spijs:
Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees, ossenhaas en licht wild. Ook lekker bij wat rijkere gerechten met paddenstoelen of truffel.
Weetje:
De wijn is gemaakt van de jongste stokken in de wijngaarden in Neive. Deze stokken komen nog niet in aanmerking voor Barolo.

Luigi Einaudi Langhe Vigna Meira Pino Gris 15/16 rood (€ 22,70)

6 fl.: € 136,20
Herkomst:
Luigi Einaudi , Piemonte, Italië
Klimaat/Terroir:
Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaard in de cru Madonna delle Grazie ligt op 380 meter hoogte en is gericht op het oosten. De bodem is rijk aan kalk en mergel.
Vini?catie:
De vergisting start in RVS–tanks. Halverwege gaat de most over in nieuwe of eenmaal gebruikte barriques, waar de vergisting wordt afgerond. In juli wordt de wijn gebotteld en rijpt hij nog 6 maanden op ?es.
Druivenras:
Pinot Gris
Geur & Smaak:
Gastronomische wijn met veel structuur en complexiteit, aroma´s van citrus, tropisch fruit en een bittertje in de afdronk. Door de ver?jnde zuren kan de wijn opvallend goed ouderen.
Wijn & Spijs:
Heerlijk bij gegrilde coquilles, ?shpie en andere rijke visgerechten, pittige schotels met kip, varkenshaas en wit– of roodschimmelkazen.

Luigi Einaudi Barolo Terlo 2013 rood (€ 39,35)

6 fl.: € 236,10
Herkomst:
Luigi Einaudi, Piëmonte, Italië
Klimaat/Terroir:
Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden liggen op 300 meter hoogte op een helling met een zuidoostelijke positie. De bodem bevat kalk en mergel.
Vinificatie:
De druiven worden gedurende 10–12 dagen vergist in roestvrijstalen tanks op een temperatuur tussen 30°–32°. De rijping van 30 maanden vindt plaats in zowel barriques als in grote eikenhouten vaten. Daarna rijpt de wijn nog minstens 6 maanden op fles.
Druiven:
Nebbiolo
Geur & Smaak:
Complexe, granaatrode wijn met oranje reflecties. Intens bouquet van zwart fruit, leer, teer, tabak, kreupelhout, drop en specerijen. De smaak is vol en geconcentreerd en de aanvankelijk stevige tannines worden zachter met de jaren.
Wijn & Spijs:
Te serveren bij rijke vleesgerechten, wildgerechtenen gerechten met truffel. Karafferen is aan te bevelen.