Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Losada

Prijs per fles: € 14,50

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 87,00

LEES MEER ..


Losada Vinos de Finca Mencia


Losada

Losada bodega

Helemaal in het noordwestelijke deel van Castilië–Leon, tegen het Galicische Valdeorras aan, ligt wijnstreek Bierzo. Hoewel er in de regio verdienstelijke witte wijnen te krijgen zijn – gemaakt van godello, palomino en doña blanca – dankt Bierzo zijn goede reputatie vooral aan rode wijnen.

Die worden in hoofdzaak gemaakt van de autochtone mencía–druif (klemtoon op de i) die hier op 500 tot 600 meter boven de zeespiegel uitstekend gedijt in alluviale grond langs rivieroevers, en leisteen in de hoger gelegen delen. Het landklimaat van Bierzo voorziet de wijngaarden van voldoende neerslag en warme zonnestralen.

Losada Vinos de Finca is een recent gestarte onderneming in het dorp Cacabelos, in het hart van de Bierzostreek. Hier worden de eerste single vineyard wijnen van de wijnregio gemaakt. De stijl van deze wijnen wijkt af van de klassieke Bierzo´s in de zin dat de wijnmakers van Losada kiezen voor vinificatie van wijnen die gekenmerkt worden door een soepele, elegante structuur waarin de invloed van hout niet dominant is.

Het merendeel van de sterk geconcentreerde mencíadruiven komt van oude stokken op de kleirijke percelen rond Valtuille de Arriba, beter bekend als de Altos de Losada.

Losada Vinos de Finca Mencia rood (€ 14,50)

6 fl.: € 87,00
Dankzij biologische landbouwbewerking en zorgvuldige behandeling van het oogstmateriaal, weten ze op de bodega een vruchtvlezige rode charmeur te maken die na tien maanden houtopvoeding in Frans en Amerikaans eiken, geurt en smaakt naar donkere kersen en jammige– maar frisfruitige – zwarte bessen, kruiderijen en zoethout.

Deze ongefilterde wijn ontwikkelt de komende vier tot zes jaar een veelbelovende aromatische complexiteit. Maar ook nu al imponeert Losada dankzij een prachtige balans, zijdezachte structuur en lekkere lange afdronk. Even decanteren voor vroege consumptie is aan te raden.