Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Lomond Sauvignon Blanc

Prijs per fles: € 9,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 57,60

LEES MEER ..

Lomond Sugarbush Single Vineyard Sauvignon Blanc

Prijs per fles: € 13,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 79,20

LEES MEER ..

Lomond Shiraz

Prijs per fles: € 10,80

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 64,80

LEES MEER ..

Lomond

Lomond wijn uit Cape Agulhas Zuid-Afrika

Lomond is een van de interessantste Zuid–Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bottelde zijn eerste wijn in 2005. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid–Afrika. Op acht kilometer van de Indische Oceaan, in Gansbaai bij Kaap Agulhas, heeft Lomond een van de koelste microklimaten van Zuid–Afrika. Hierdoor hebben de wijnen een uitzonderlijke frisheid en veel levendigheid. Icoonwijnen zijn de prachtige Sauvignons, intens, fris en uitgebalanceerd.

Lomond Sauvignon Blanc 2018 wit (€ 9,60)

6 fl.: € 57,60
Alcohol:
13,5%
Druivenras:
SAUVIGNON BLANC
Omschrijving:
Lomond is de naam van een bergtop in Schotland maar ook van een verrukkelijke wijn uit Zuid–Afrika, Lomond Sauvignon Blanc uit Cape Agulhas. De druiven voor deze verfrissende terroirwijn groeien in wijngaarden in het uiterste zuiden van Zuid–Afrika, daar waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Hier, in het Cape Floral Kingdom, groeien meer dan tienduizend verschillende plantensoorten en dat zegt iets over de oudheid en de diversiteit van de bodem. Een uniek terroir, een warm klimaat dat door de invloed van de oceanen wordt gematigd, een lang rijpingsseizoen en kundige wijnmakers die combinatie kan alleen maar leiden tot een bijzondere wijn. De Lomond Sauvignon is ingetoge fruitig, heeft minerale tonen, een verfrissend zuur en een milde afdronk. Perfect aperitief.
Wijn & Spijs:
Perfect aperitief. Bij garnalen, gamba’s, gebakken mosselen, salades (met geitenkaas, met vis, met kip), lichte gerechten met kip, kalkoen, parelhoen. Bij geitenkaas, mozzarella met olijfolie
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
De wijngaarden liggen in Cape Agulhas, een rijzende ster onder de wijngebieden in Zuid–Afrika. In het uiterste zuiden, onder Kaapstad, ten westen van Walker Bay, daar waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, groeien de druiven voor de Lomond–wijnen. In dit nationale park met zijn enorme biodiversiteit profiteert de wijnstok van verschillende bodems wat leidt tot wijnen met unieke aroma’s afkomstig van de terroirs. Dankzij de koele winden vanuit zee genieten de druiven een lang groeiseizoen waardoor de aroma’s, zuren en suikers zich geleidelijk kunnen ontwikkelen. Er wordt begin maart met de hand geoogst.

Lomond Sugarbush Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 wit (€ 13,20)

6 fl.: € 79,20
Alcohol:
14,5%
Druivenras:
SAUVIGNON BLANC
Omschrijving:
De druiven voor de Lomond–wijnen groeien op een unieke plaats in Zuid–Afrika, namelijk in het Cape Floral Kingdom. Dit gebied staat bekend om zijn enorme biodiversiteit. Niet alleen de duizenden verschillende plantensoorten profiteren van de eeuwenoude bodems, maar ook de druiven. Cape Agulhas ligt in het uiterste zuiden van Zuid–Afrika, daar waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Koele zeewind zorgt voor een lang rijpingsseizoen waarin aroma’s, zuur en suiker zich geleidelijk en evenwichtig kunnen ontwikkelen. Dit klimaat samen met de unieke bodem en deskundige wijnmakers leidt tot een verrukkelijke terroirwijn waarin minerale tonen, licht exotische aroma’s van limoen, typische sauvignonkenmerken van kruisbes en asperge elkaar spannend afwisselen. Rijk, rond en vief.
Wijn & Spijs:
Rijk aperitief, bij verfijnde amuses en sushi, kreeft, oesters, salades met vis, viscarpaccio met groene kruiden. Pasta met vis, paella, goed gevulde vissoep. Salades met kip of ander gevogelte.
Temperatuur:
10–12°C
Wijngaard:
Sugarbush wijngaard ligt op 85 à 110 meter hoogte in Cape Agulhas, op de Kaapse punt waar de Indische en Atlantische Oceaan elkar ontmoeten. De streek staat bekend om zijn duizelingwekkende biodiversiteit waarvan meer dan tienduizend plantensoorten en ook de druiven profiteren. Het groeiseizoen is hier, dankzij de verkoelende invloed vanuit zee, lang. Er wordt begin maart met de hand geoogst.

Lomond Shiraz 2014 rood (€ 10,80)

6 fl.: € 64,80
Alcohol:
14%
Druivenras:
SYRAH
Omschrijving:
Lomond is de naam van een serie verfijnde terroirwijnen uit Cape Agulhas. Deze kleine appellatie ligt in de zuidelijkste punt van Zuid–Afrika, daar waar de Indische en Atlantische Oceaan elkaar voor de kust ontmoeten. Het klimaat, beïnvloed door de zeeën, is hier relatief koel. Het groeiseizoen is daardoor langer en er wordt in vergelijking met Stellenbosch wel twee weken later geoogst. De donkerrode Lomond Syrah geurt naar braam, framboos en bloesem. De elegante, krachtige wijn komt zacht, vol en donker over. De afdronk is lang, opwekkend en fris. Lagering op barriques van nieuw Frans eikenhout heeft een verfijnde kruidigheid toegevoegd en de Syrah ronder en completer gemaakt. De 14,5% alcohol is volledig opgenomen door het fruit. Een verrukkelijke, evenwichtige dinerwijn.
Wijn & Spijs:
Allerlei soorten vlees van de grill en barbecue. Stoofschotels met vlees en/of beetgare groenten. Gestoofde eend, gevulde kalkoen, konijn met bosbessen. Belegen soorten kaas, roodkorstkaas als Kernhem.
Temperatuur:
16–17°C
Wijngaard:
Cape Agulhas is een kleine appellatie in de zuidelijkste punt van Zuid–Afrika. De wijngaarden liggen in noord–westelijke richting en profiteren van de verkoelende invloed vanuit zee. Het groeiseizoen is lang en er wordt in vergelijking met het noordelijker gelegen Stellenbosch twee weken later geoogst. De grond van de wijngaarden waar de syrah groeit bestaat uit een combinatie van zand, klei en kiezel. De druiven worden met de hand geplukt.