Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
J. Lohr Riverstone Monterey Chardonnay

Prijs per fles: € 16,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 99,90

LEES MEER ..


J.Lohr Winery Riverstone Monterey Chardonnay


J. Lohr Paso Roble Cabernet Sauvignon

Prijs per fles: € 18,90

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 113,40

LEES MEER ..


J.Lohr Winery Seven Oaks Paso Roble Cabernet Sauvignon


lohr

J. Lohr Winery CaliforniŽ Central Coast

J. Lohr Winery, wijn uit Californië online bestellen. Naast J. Lohr Riverstone Monterey Chardonnay en J. Lohr Seven Oaks Paso Roble Cabernet Sauvignon, maken ze ook de wijnen van Painter Bridge, Chardonnay en Zinfandel. Deze wijnen zijn al sinds 2003 bij Clubwijn te kopen.

Jerry Lohr was opgegroeid op een boerderij in North Dakota. Na z’n opleiding zette hij een eigen bedrijf op dat zeer succesvol handelde in landbouwpercelen. Eind jaren ’60 besloot Jerry een nieuwe uitdaging aan te gaan: hij zou zich gaan verdiepen in wijnbouw. Lohr concentreerde zich op Monterey en kocht daar in 1972 zijn eerste wijngaarden in Arroyo Seco. In 1974 volgde de bouw van een heuse eigen winery in San Jose.

Een derde mijlpaal werd bereikt in 1988. In dat jaar breidde Lohr zijn wijngaardareaal uit met nog eens 800 hectare in Paso Robles, eveneens in Monterey. Zodoende kan het bedrijf voorzien in zijn eigen behoefte aan fruit.

J. Lohr is een typisch voorbeeld van wijnmaken op z’n Californisch: met een open oog voor de behoeften van de markt en met tegelijk de ambitie om de beste te zijn. Dit betekent onder meer dat er onophoudelijk experimenten worden uitgevoerd met nieuwe technieken. Een treffend voorbeeld daarvan is het jarenlange schaven aan de top–Chardonnay van het huis waarvan de stijl werd omgevormd van Californisch tot Bourgondisch. Voor een andere, meer ’basic’ Chardonnay werd dan weer gezocht naar gistculturen die de wijn extra bloemig en fruitig maken.

Het productaanbod van J. Lohr bestaat tegenwoordig uit diverse series wijnen, van toegankelijke instappers voor het grote publiek tot exclusieve single estate wijnen. Daarmee bewijst J. Lohr Wineries dat het voor alles een huis is dat voor iedere genieter een wijn maakt, in verschillende prijsklassen. Dit alles onder het motto ’never a dull moment!’

Zie ook Painter Bridge.

J.Lohr Winery Riverstone Monterey Chardonnay wit (€ 16,65)

6 fl.: € 99,90
Herkomst:
J. Lohr Winery, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Arroyo Seco en Monterey County. De bodem bestaat uit zanderige leem en keien.
Druivenras:
Chardonnay
Vinificatie:
Vergisting vindt plaats in barriques. Ruim 50% ondergaat malolactische gisting. Daarna rijpt de wijn 7 tot 9 maanden in nieuwe en gebruikte barriques van Frans, Hongaars en Amerikaans eikenhout.
Geur & Smaak:
Een rijke, volle, maar frisse wijn met rijpe citrus, appel, nectarine, honing, vanille en toast.
Wijn & Spijs:
Heerlijk bij kreeft met avocadomousse, moules marinières, kip uit de oven of gestoofde kip met citroen, olijven en kappertjes.
Weetje:
De naam Riverstone refereert aan het terroir van de wijngaarden, die gelegen zijn op de bodem van de voormalige Arroyo Seco rivier. De bodem bevat naast leem veel oude rivierkeien oftewel riverstones.

J.Lohr Winery Seven Oaks Paso Roble Cabernet Sauvignon rood (€ 18,90)

6 fl.: € 113,40
Herkomst:
J. Lohr Winery, Central Coast, Californië, USA
Terroir:
De wijngaarden liggen aan de open kustlijn in de buurt van Santa Barbara. Overdag is het hier erg warm, maar ´s nachts koelt de omgeving sterk af. De bodem is gevarieerd en bevat onder meer gravelachtige klei, leem en kalksteen.
Druivenras:
Cabernet Sauvignon en kleine, jaarlijks wisselende percentages Petite Syrah, Syrah, Petit verdot, Cabernet Franc, Merlot en en/of overige variëteiten
Vinificatie:
De druiven vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de blend circa 12 maanden in barriques van Amerikaans eikenhout.
Geur & Smaak:
Diepdonkere wijn met aroma´s van zwarte kersen, pruimen, bosbessen en daarnaast, hazelnoot, donkere chocolade en toast. Stevige tanninnes, maar ook in de smaak veel fruit , kruiden en een lange afdronk.
Wijn & Spijs:
Een favoriet bij pastagerechten, gegrilde portobello of ossenhaas en bij pittige, harde kazen.
Weetje:
De extreme verschillen tussen dag– en nachttemperatuur in de Seven Oaks–wijngaard in Paso Robles zijn zeer geschikt voor de sterke Cabernet Sauvignon. De druiven rijpen bovendien goed door de warme dagen, terwijl ze door de afkoeling ´s nachts voldoende frisheid behouden.