Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Laurent-Perrier Champagne Demi-Sec

Prijs per fles: € 42,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 254,40

LEES MEER ..


Laurent-Perrier Champagne Demi-Sec


Champagne Ultra Brut (sans dosage)

Prijs per fles: € 59,90

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 359,40

LEES MEER ..


Laurent-Perrier Champagne Ultra Brut (sans dosage)


Laurent–Perrier

Laurent-Perrier Champagne

De geschiedenis van Champagnehuis Laurent–Perrier begint in 1812 als voormalig kuiper en bottelaar Alphonse Pierlot twee wijngaarden in Tours–sur–Marne overneemt. Zijn eerste Champagne labelt hij onder de naam A. Pierlot & Cie.Twee generaties verder is het zijn gelijknamige kleinzoon die het gehele bezit in 1881 schenkt aan zijn keldermeester Eugène Laurent, echtgenoot van Veuve Mathilde–Emilie Perrier. De gecombineerde naam Laurent–Perrier werd hiermee een feit . Hoewel zijn beide dochters Alexandra Pereyre en Stephanie Meneux sinds kort het bedrijf leiden is Bernard de Nonancourt nog steeds een drijvende kracht achter dit grootste familiebezit. Toen hij net na de oorlog in dienst kwam bij Laurent–Perrier verplichtte zijn moeder hem eerst lange tijd ervaring op te doen tussen de boeren, in de kelder, op de administratie en in het verkoopteam om hem vervolgens pas het roer over te dragen.Dat bleek een gouden greep: door zijn veelzijdigheid en warme uitstraling wist hij als geen ander de mensen binnen én buiten het bedrijf te enthousiasmeren. De hoge constante kwaliteit van de verschillende Champagnestijlen en smaken wordt bij Laurent–Perrier gewaarborgd door het oenologische team onder leiding van ’chef de cave’ Michel Fauconnet. Zijn leermeester bij Laurent–Perrier was Alain Terrier die algemeen wordt erkend als een der grootste keldermeesters in de Champagnestreek.
En zo maakt Laurent–Perrier al jaren zogenaamde ’vins de plaisir’, verleidelijke en hoog gewaardeerde wijnen waarnaar grote vraag bestaat en altijd zal blijven bestaan. Want klanten van Laurent–Perrier willen bovenal – naast een prestigieuze wijn of voornaam merk – smaakvolle, onderscheidende, elegante en verfijnde Champagnes drinken. Wijnen voor elke liefhebber, iedere gelegenheid en gebruiksmoment.

Laurent–Perrier Champagne Demi–Sec champagne (€ 42,40)

6 fl.: € 254,40
Hoewel er duidelijk sprake is van een trend naar drogere wijnen is deze Demi–Sec een niet te onderschatten vin de plaisir. Niet alleen als aperitief voor liefhebbers van iets zoetere wijnen, maar vooral als begeleider van desserts.

Deze licht met likeur gedoseerde wijn (45 gram suiker per liter) uit meer dan tweehonderd verschillende dorpjes en gemeenten, is gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir als Pinot Meunier in de respectievelijke verhouding 45%, 40% & 15%. Een vijfde deel van de assemblage komt uit oudere jaargangen.

Na een rijping van ongeveer 36 maanden is zijn kleur goudgeel en geurt de wijn naar gedroogd fruit, geroosterde amandeltjes, briochebrood en hazelnoten. Een iets oudere Demi–Sec trakteert op complexere aroma´s van onder andere honing en dennenappels.

Bezorgt zoete gerechten meer rijkdom, diepte en finesse. Fantastisch bij gebak en taart; dé ultieme Champagne voor High Teas en suikerhoudende nagerechten!

Laurent–Perrier Champagne Ultra Brut (sans dosage) champagne (€ 59,90)

6 fl.: € 359,40
Voor 1900 was Laurent–Perrier bekend om zijn “Grand Vin sans sucre”. In 1981 besloot Alain Terrier, wijnmaker van Laurent–Perrier, als hommage aan deze bijzondere wijn, de Ultra Brut te maken, een Champagne zonder toevoeging van de zogenaamde liqueur d´expédition.

Dit is een Champagne in de categorie Brut Nature. Een pure wijn dus en een ware demonstratie van vakmanschap en veelzijdigheid bij Laurent–Perrier. De Ultra Brut is een assemblage van Pinot Noir en Chardonnay–druiven uitsluitend geoogst in zeer rijpe jaren waardoor de toevoeging van suikers niet persé noodzakelijk is. Voordat de wijn op de markt komt rijpt hij vier jaar op fles.

Dan is de Ultra Brut kristalhelder van kleur en in het bezit van een intense en complexe geur. De niet verzadigende krokante frisheid van de wijn en z´n harmonieus evenwicht maken deze subtiele Champagne tot een geschenk uit de hemel bij oesters, kaviaar en andere zeevruchten, alsmede goed geschikt als begeleider van gevogeltelever en een goede sigaar!