Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Laroche Punto Nino Chardonnay  Chili

Prijs per fles: € 8,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 51,90

LEES MEER ..


Chardonnay BY Vina Laroche


Laroche Punto Niņo Sauvignon Blanc

Prijs per fles: € 8,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 51,90

LEES MEER ..


Sauvignon Blanc BY Vina Laroche


Laroche Punto Niņo Cabernet Sauvignon

Prijs per fles: € 8,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 51,90

LEES MEER ..


Cabernet Sauvignon BY Vina Laroche


Laroche Punto Niņo Carmenčre  Chili

Prijs per fles: € 8,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 51,90

LEES MEER ..


Carmenere BY Vina Laroche


Laroche Punto Alto Pinot Noir Chili

Prijs per fles: € 16,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 99,60

LEES MEER ..


Pinot Noir Vina Laroche


Laroche Chili

Laroche Chili Viņa Punto Alto

Vanuit Chablis was Chili voor Michel Laroche, na de Languedoc –met Mas la Chevalière– een logische stap. Laroche bezit nu 47 hectare wijngaarden in Chili. Met zijn wijnmakers kan hij in het voorjaar tijdens de oogst afreizen naar Chili, en wijnen maken waarin de kennis van de Oude Wereld wordt toegepast. Elke druif komt uit de streek waar hij het beste past: chardonnay uit het koele Casablanca, pinot noir uit het eveneens koele Leyda, cabernet sauvignon uit het warme Maipo. Enzovoort. Daarmee staat elke wijn –van Sauvignon Blanc tot Carmenère, van Pinot Noir tot Cabernet Sauvignon– voor absolute perfectie, typisch voor druif en klimaat. Dat kan Laroche worden toevertrouwd als geen ander.

Zie ook Laroche Chablis.
Zie ook Laroche Frankrijk.
Zie ook Laroche Zuid–Afrika.

Chardonnay BY Vina Laroche 2018 wit (€ 8,65)

6 fl.: € 51,90
Alcohol:
14%
Streek:
Casablanca Valley
Druivenras:
CHARDONNAY
Omschrijving:
Michel Laroche stond voorheen bekend als de grote innovator van Chablis. Tegenwoordig verrast hij de wereld niet meer alleen met zijn kwaliteitswijnen uit het noorden van Frankrijk, maar maakt hij ook fantastische wijnen in Zuid–Frankrijk en Chili. Bijvoorbeeld deze Punto Nino Chardonnay. De druiven voor deze fruitige, volle Chardonnay groeien in de relatief koele Casablanca Valley. De wijngaarden liggen zo’n 20 km van de kust. Het fruit profiteert van de warmte overdag en van de koele nachten dankzij de zeewind. Dat verschil in dag– en nachttemperatuur is in de wijn te proeven aan de intense aroma’s en frisse zuren. Deze goudgele wijn geurt naar perzik, meloen en vanille. In de smaak komen daar subtiele houttonen en het verfrissende van citrus bij. Prima partner van pasta, kip en kaas.
Wijn & Spijs:
Als aperitief op killere momenten en bij pittig pikante borrelhapjes als mini–loempia’s of piri–piri gamba’s. Aan tafel komt hij het best tot zijn recht. Bijvoorbeeld bij witte vis in lichte, romige sauzen, bij geroosterde en gebakken witte vis, bij kip en kalfsvlees met groene groenten uit de wok, pasta met gevogelte, mihoen met garnalen en bij belegen kaas met een romige structuur.
Temperatuur:
9–11°C
Ligging wijngaard:
In 2001 kocht Michel Laroche Estate Punto Alto, een wijnhuis dat tussen Casablanca Valley en Maipo Valley in ligt. In het relatief koele Casablanca, zo’n 20 km van de zee, groeien de chardonnay en pinot noir.

Sauvignon Blanc BY Vina Laroche 2017 wit (€ 8,65)

6 fl.: € 51,90
Alcohol:
13%
Streek:
Casablanca Valley
Druivenras:
SAUVIGNON BLANC 100%
Omschrijving:
Michel Laroche, dé grote naam in Chablis, maakt sinds jaren ook wijn in andere gebieden als de Languedoc, Zuid–Afrika en Chili. Deze verfrissende, ’crispy’ Sauvignon komt uit de Valle del Equi, een van de noordelijkste wijngebieden. De wijngaarden liggen ca. 20 km van de Stille Oceaan. De druiven profiteren van de gunstige, verkoelende invloeden van zowel de zee als het Andesgebergte. De helderwitte wijn geurt naar appel en passievrucht. Frisse, fruitige aroma’s worden in de smaak aangevuld met subtiele florale tonen. De hoge zuren houden de rijpe, volle wijn levendig.Ideaal als aperi tief en geschikt om bij allerlei lichte (vis)gerechten te schenken.
Wijn & Spijs:
Aperitief. Verfijnde borrelhapjes als gerookte zalm, gerookte heilbot. Ook sushi en sashimi. Allerlei voorgerechten als avocado met garnalen, diverse salades met onder andere tomaat en rinse kaassoorten. Vis, gebakken witte vis, vis in lichte saus, vis op bedje van roerbak–groenten.
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
Michel Laroche kocht in 2001 wijngaarden in en bij de Casablanca Valley, het gebied ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. De Valle del Equi, waar deze Sauvignon vandaan komt, is een uniek gelegen deel dich bij de Stille Oceaan. De wijngaarden zijn op uiteenlopende hoogten aangeplant. Het fruit profiteert van de verkoelende invloeden van zowel de oceaan als de Andes. De druiven ontwikkelen intense aroma’s, uiteraard suiker maar met behoud van de fijne zuren.

Cabernet Sauvignon BY Vina Laroche 2017 rood (€ 8,65)

6 fl.: € 51,90
Alcohol:
14%
Streek:
Casablanca Valley
Druivenras:
CABERNET SAUVIGNON
Omschrijving:
Michel Laroche, de innovatieve wijnmaker van top–Chablis, verrast de wereld tegenwoordig ook met verrukkelijke witte en rode wijnen uit Zuid–Frankrijk en Chili, zoals deze Punto Nino Cabernet Sauvignon. In 2001 kocht Laroche Punto Alto, een wijnhuis dat niet ver van Santiago ligt. Michel Laroche selecteert zorgvuldig de ideale wijngaarden voor zijn druiven. De Cabernet Sauvignon gedijt geweldig in Rapel Valley, een wijngebied ten zuiden van de Chileense hoofdstad. De robijnrode wijn geurt naar cassis en bosvruchten. Zes maanden lagering op eikenhout zorgt voor een subtiel kruidig accent van zoethout en vanille. Het is een soepele, zachte, volle wijn die zich makkelijk laat combineren met geroosterde steaks, groentengratins en gebraden gevogelte.
Wijn & Spijs:
Multi–inzetbaar bij allerlei middelzware gerechten. Geroosterde steaks met kruidenboter of een frisse (tomaat)salsa, gebraden gevogelte, gestoofd konijn, pasta bolognese, vegetarische lasagne met broccoli en gorgonzola, patés op een goedgevulde (veld)salade, diverse kaassoorten.
Temperatuur:
15–16°C
Wijngaard:
Michel Laroche kocht in 2001 Punto Alto, een wijnhuis dat niet ver van Santiago ligt. Laroche selecteert uiterst zorgvuldig zijn wijngaarden. De cabernet sauvignon–wijngaarden liggen in Rapel Valley, een gebied ten zuiden van Santiago. Hier zijn zowel de bodem als het warme klimaat gunstig om druiven met soepele tannines en frisse, fruitige aroma’s te verbouwen.

Carmenere BY Vina Laroche 2016 rood (€ 8,65)

6 fl.: € 51,90
Alcohol:
14%
Streek:
Casablanca Valley
Druivenras:
CARMENÈRE 100%
Omschrijving:
Michel Laroche, dé naam en grote innovator van Chablis, maakt sinds jaren ook wijn in het zuiden van Frankrijk, Zuid–Afrika en Chili. Deze volfruitige Carmenère komt uit de Casablanca Valley, de relatief koele wijnstreek ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. Carmenere, een druif die oorspronkelijk ook in Bordeaux voorkwam, wordt gezien als een typisch Chileense variëteit. Nergens ter wereld geeft de Carmenère wijnen met zulke intense, fruitige aroma’s als in Chili. Laroche Carmenère is vol, rond, rijk en uitgesproken fruitig. De soepele, geurige stijl maakt hem heel geschikt om (ook) met kruidige gerchten te combineren.
Wijn & Spijs:
Kip met groenten en vleugje oestersaus uit de wok, pekingeend, kipcurry. Varkensrollade met oosterse specerijen, varkensvlees met sojasaus en lente–ui. Konijn met pruimen, stoofschotels met lamsvlees en Marokkaanse kruiden, couscous.
Temperatuur:
16–17°C
Wijngaard:
Michel Laroche kocht in 2001 wijngaarden in en bij de Casablanca Vallei. De druiven groeien op verschillende hoogten, zo’n 20 km van de Stille Oceaan. Overdag is het warm in de vallei, maar de temperatuur wordt altijd weer getemperd door de invloeden vanuit zee en vanaf het Andesgebergte. Hierdoor krijgen de druiven de kans om intense aroma’s te ontwikkelen, suikerrijk sap te vormen met behoud van de onmisbare zuren.

Pinot Noir Vina Laroche 2013 rood (€ 16,60)

6 fl.: € 99,60
Alcohol:
14,5%
Streek:
Casablanca Valley
Druivenras:
PINOT NOIR
Omschrijving:
Michel Laroche, de innovatie wijnmaker van top–Chablis, verrast de wereld tegenwoordig ook met verrukkelijke kwaliteitswijnen uit Zuid–Frankrijk en Chili. In 2001 kocht Laroche Punto Alto, een wijndomein dat tussen het koelere Casablanca en de warmere Maipo Valley in ligt. Zijn Pinot Noir druiven groeien in de koelere Casablanca valley. In dit kustgebied profiteren de druiven van de warmte die de zon overdag geeft en van de zeewind die vooral ’s nachts verkoeling geeft. Het grote verschil tussen dag– en nachttemperatuur zorgt ervoor dat de druiven goed rijpen en tegelijkertijd hun fruitige aroma’s en verfrissende zuren behouden. Dat proef je in deze complexe, elegante en zachte Pinot Noir die door een jaartje houtrijping ook kruidige aroma’s heeft. Een dinerwijn!
Wijn & Spijs:
Dinerwijn. Bij gebraden fazant en ander gevogelte, gegrilde lamskoteletten, gebakken varkenshaas, pasteitje met paddestoelenragout, pasta met spek en paddestoelen, pasta met wildragout.
Temperatuur:
14–16°C
Wijngaard:
De Pinot Noir druiven voor deze elegante en complexe Piedra Famosa groeien in de relatief koele Casablanca Valley. Hier zijn bodem en klimaat heel geschikt voor de verbouw van de gevoelige Pinot Noir. De kersenrode wijn komt fruitig en kruidig over. Die kruidigheid dankt hij aan de twaalf maanden dat de wijn op houten vaten heeft gerijpt.
Wijnkaartbeschrijving