Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
LAFOU Els Amelers Terra Alta D.O.

Prijs per fles: € 15,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 93,60

LEES MEER ..


Lafou Els Amelers Terra Alta D.O.


LAFOU El Sender Terra Alta DO

Prijs per fles: € 15,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 92,10

LEES MEER ..


Lafou El Sender Terra Alta D.O.


Lafou

LAFOU Celler, wijn Spanje te bestellen bij Clubwijn

In 2007 startte Ramon Roqueta Segalés, een jongere telg uit een familie met een gevestigde naam in de wijnwereld, een persoonlijk projekt, Celler LaFou in Terra Alta. Terra Alta, in het zuidelijkste puntje van Catalonië, is één van de oudste meest authentieke wijngebieden in Spanje. Het heeft een lange wijnbouwgeschiedenis, eígen druiven en een enorm potentieel. De wijngaarden van LaFou beslaan 60 hectare en liggen op een hoogte van 350–500 meter.
De bodega ligt op de gerenoveerde binnenplaats van een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw aan het centrale plein van het dorp Batea. Ooit stond hier een olijfmolen en ook was er een wijnopslagplaats. De combinatie van de historische elementen in het herenhuis en de uiterst moderne wijnkelder geeft de essentie weer van zowel Celler LaFou als van Terra Alta als wijngebied.

Traditie en authenticiteit gaan hand in hand met de nieuwste wijnbouw– en vinificatietechnieken. Ook het ideale terroir en als gevolg de lage opbrengsten per hectaren zorgen voor geconcentreerde wijnen met veel smaak.

Lafou Els Amelers Terra Alta D.O. wit (€ 15,60)

6 fl.: € 93,60
Herkomst:
LAFOU Celler, Terra Alta, Catalonië, Spanje
Klimaat/Terroir:
Een ruig landschap met bergpartijen, kleine riviertjes en bossen. De bodem is rijk aan kalk en leisteen en heeft een ondergrond van klei. De winters zijn zeer koud, de zomers heet en droog en het waait vaak hard.
Vinificatie:
De wijn rijpt zeven maanden op zijn gistcellen. 10% van de wijn rijpt vier maanden in licht getoaste eikenhouten vaten voor meer complexiteit en structuur. Daarna wordt die 10% weer aan de overige wijn toegevoegd. Tegen april wordt de wijn van de gistcellen gescheiden, geklaard en gebotteld.
Druivenras:
Garnatxa Blanca
Geur & Smaak:
Complexe wijn met aroma´s van citrus (grapefruit en citroen), verse peer, nectarine, abrikoos, jasmijn, amandelen, venkel en groene thee. De volle structuur is perfect in balans met de mooie zuurgraad en de afdronk is opvallend lang.
Wijn en spijs:
Spaghetti met vongole, knoflook, chilipeper en peterselie, kip uit de oven met mediterrane kruiden.
Weetje:
Garnatxa Blanca en Garnatxa Negra zijn de belangrijkste druiven van Terra Alta. Juist in dit wijngebied geven zowel de witte als de blauwe grenache (garnatxa in het Catalaans) wijnen met veel diepte en expressie. "Amelers” betekent amandelbomen in het Catalaans. Ze staan in Terra Alta rond veel wijngaarden.

Lafou El Sender Terra Alta D.O. rood (€ 15,35)

6 fl.: € 92,10
Herkomst:
LAFOU Celler, Terra Alta, Catalonië, Spanje
Klimaat/Terroir:
Een ruig landschap met bergpartijen, kleine riviertjes en bossen. De bodem is rijk aan kalk en leisteen en heeft een ondergrond van klei. De winters zijn zeer koud, de zomers heet en droog en het waait vaak ard.
Vinificatie:
De handmatig geoogste druiven worden gekoeld tot 5°C en ontsteeld. Vergisting vindt plaats op 26°C in roestvrijstalen tanks met regelmatige onderdompeling. De wijn rijpt zes maanden in 80% Franse en 20% Centraal–Europese eikenhouten vaten tussen een en vier jaar oud.
Druivenras:
Garnatxa Negra (Grenache), Syrah & Morenillo
Geur & Smaak:
Krachtige wijn van oude grenache–stokken met intense aroma´s van rijp zwart fruit (bramen en zelfs krentjes), mediterrane kruiden, kreupelhout, balsamico en chocola. De wijn is vol en krachtig, maar absoluut niet zwaar.
Wijn en spijs:
Lamsbout uit de oven, kruidige stoofgerechten, truffelbrie en andere kazen met aardse tonen.
Weetje:
‘Fou´ betekent smalle kreek of pas waar een rivier ontspringt en is kenmerk van het landschap van Terra Alta. ‘Sender´ betekent pad in het Catalaans en refereert aan het smalle pad dat naar de wijngaard leidt.