Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Kurt Angerer Grüner Veltliner Kies

Prijs per fles: € 11,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 70,20

LEES MEER ..


Kurt Angerer Gruner Veltliner Kies


Kurt Angerer Grüner Veltliner Spies

Prijs per fles: € 19,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 116,40

LEES MEER ..


Kurt Angerer Gruner Veltliner Spies


Kurt Angerer Zweigelt Barrique

Prijs per fles: € 11,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 70,20

LEES MEER ..


Kurt Angerer Zweigelt Barrique


Kurt Angerer

Kurt Angerer

Wijngoed Kurt Angerer is een 24 hectare tellend familiebedrijf te Lengenfeld, even ten westen van Langelois in het Kamptal. De stokken staan er verspreid op verschillende bodemsoorten: primaire rotsgesteenten als graniet en leisteen maar ook zand–, kei–, leem– en kalkrijke grond. Ze zijn tegen de heuvels aangeplant met hun rug naar de soms snijdend koude Noordenwind.

Al generaties lang maakt de familie Angerer verdienstelijke wijnen: het vroegste archief–materiaal dat hierover spreekt dateert van 1848. De huidige eigenaar is Kurt Angerer. Geboren in 1971 en al vroeg doordrongen van de prachtige mogelijkheden in het Kamptal voor het maken van goede wijn, legde hij op 24–jarige leeftijd een eigen wijngaard aan naast het domein van z’n ouders. Trefwoorden voor deze jonge wijnmaker zijn traditie en terroir.

Door op bijna iedere internationale wijnbeurs zijn producten te promoten wist Kurt in korte tijd een buitenlandse markt voor de wijnen van zijn wijngoed op te bouwen. Bijna 85% van de totale productie van Weingut Angerer wordt dan ook tot op de dag van vandaag geëxporteerd naar Duitsland, Zwitserland, Engeland, Zweden, Denemarken en de Verenigde Staten. En gelukkig nu ook naar Nederland...

Kurt Angerer Gruner Veltliner Kies wit (€ 11,70)

6 fl.: € 70,20
Klassiek op roestvrij staal gevinificeerde wijn van 100% grüner veltliner afkomstig uit kiezel– en rode gravelrijke gaarden. In de geur en smaak groene appel, exotische tonen van ananas, maracuja en honingmeloen. Daarnaast een fijnzinnige kruidigheid en een ’stenige’ mineraliteit van de bodem die wijnen van dit type kenmerkt. Zijn frisse uitgebalanceerde sappigheid maakt deze Oostenrijker tot een dankbare begeleider van lichte voorgerechtjes en onweerstaanbaar als aperitief.

Kurt Angerer Gruner Veltliner Spies wit (€ 19,40)

6 fl.: € 116,40
De grüner veltliner voor deze wijn komt van granietbodems. Na de klassieke vergisting op tank gaat het sap op fles.

Dan is de Spies wonderlijk aromatisch met een veelheid aan specerijen en mineralen. En lekker vol maar strak en verfijnd met een aantrekkelijke lengte. Deze karakteristieken maken dat hij goed opgewassen is tegen exotisch gekruide (fusion) gerechten en lekkernijen uit de wok of wadjan. Ideale arrangementwijn!

Kurt Angerer Zweigelt Barrique rood (€ 11,70)

6 fl.: € 70,20
Van een bodem rijk aan klein sediment als klei en zand komt de blauwe zweigelt voor deze wijn. Na de fermentatie volgt een twaalf maanden durende lagering op twee tot drie jaar oude barriques.

Dan ontstaan verrukkelijke frisfruitige aroma’s van kersen, pruimen en zwarte bessen. Maar daarnaast ook een licht dropje, zijdezachte tannines en verfijnde tonen van onder andere cacao.