Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Hamilton Russell Chardonnay

Prijs per fles: € 24,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 146,10

LEES MEER ..


Hamilton Russell Vineyards Chardonnay


Hamilton Russell Pinot N Hemel en Aarde

Prijs per fles: € 31,35

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 188,10

LEES MEER ..


Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir, Hemel en Aarde Valley


Hamilton

Hamilton Russell Vineyards

Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel–en–Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid–Afrika. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren.

Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter’s wijngids. Een unieke prestatie.

Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay 2018 wit (€ 24,35)

6 fl.: € 146,10
Alcohol:
13%
Streek:
Walker Bay
Druivenras:
CHARDONNAY 100%
Omschrijving:
Eigenaar Anthony Hamilton Russell is een gedreven wijnmaker die er telkens in slaagt wijnen te maken die tot de absolute top van Zuid–Afrika behoren. Een uitstekende terroir, mild zeeklimaat, lage opbrengsten en groot vakmanschap maken dat zijn Chardonnay steeds de hoogste scores haalt in de internationale wijnpers. Het is een Chardonnay volgens klassieke stijl, in vergelijking met veel andere Chardonnays strakker en droger, met een complex mineralig karakter en een grote lengte waarin het fruit zo goed tot zijn recht komt.
Wijngaard:
Het wijngoed Hamilton Russell ligt in het koele, zuidelijke Walker Bay gebied in een mooie vallei achter het oude vissersdorp Hermanus.

Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir, Hemel en Aarde Valley 2018 rood (€ 31,35)

6 fl.: € 188,10
Alcohol:
13%
Streek:
Walker Bay
Druivenras:
PINOT NOIR
Omschrijving:
Men laat de wijn 9 maanden op vat rijpen, daarna ondergaat hij een malolactische fermentatie. Deze Pinot Noir is licht fruitig, zacht en zoet. Hij vertoont in het algemeen hinten van zijn prachtige oorspronkelijke karakter tesamen met een donker, kruidig, complex fruit–aroma.
Wijn & Spijs:
Lekkere wijn bij sappig rood vlees en geroosterd vlees.
Wijngaard:
De druiven waar deze wijn van gemaakt is groeien in Walker Bay, waar een koel zeeklimaat heerst en de grond steenachtig en rijk aan klei is. In het algemeen zijn de opbrengsten klein, circa 35hl/ha en de filosofie van Hamilton Russell om de bodemsoort in hun wijnen tot uitdrukking te laten komen, geeft de wijn een zekere geslotenheid, tannines en een langera afdronk om de kracht en zachtheid van deze Pinot Noir in evenwicht te brengen.