Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Haha Sauvignon Blanc uit Marlborough Nieuw-Zeeland

Prijs per fles: € 13,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 80,70

LEES MEER ..


Haha Sauvignon Blanc


Haha Pinot Noir uit Marlborough Nieuw-Zeeland

Prijs per fles: € 21,00

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 126,00

LEES MEER ..


Haha Pinot Noir


Haha

John Belsham Haha Pinot Noir en Sauvignon Blanc

Toen in 1973 de eerste wijnstokken aangeplant werden in Marlborough, op het noordoostelijk deel van Nieuw–Zeeland’s Zuidereiland, konden weinigen voorspellen dat het gebied binnen veertig jaar zou uitgroeien tot het grootste en meest succesvolle wijngebied van het land. Wijnmakers en consumenten werden gegrepen door de uitzonderlijke aromarijkdom van de wijnen, en de Sauvignon Blanc begon aan een ongekende opmars.
De druivenstokken van HaHa genieten van een langdurig en traag rijpingsseizoen met veel zon, weinig neerslag en gematigd zeeklimaat. Een alluviale toplaag op een grindbodem zorgt ervoor dat de wortels diep in de bodem kunnen doordringen, op zoek naar voedingsstoffen en mineralen. Marlborough is uitgegroeid tot een lichtend voorbeeld voor de Nieuwe Wijnwereld. De Sauvignons worden algemeen gerekend tot de beste ter wereld. En daarbij bleef het niet: inmiddels kan de liefhebber er onder meer terecht voor frisse, fruitige Pinot Noir, elegante Chardonnay en uitstekende mousserende wijn.

Op bodems die voornamelijk bestaan uit zandsteen, met minerale elementen en een toplaag van grind en löss staan de Sauvignon Blanc– en Pinot Noirstokken. Het team van Haha, onder leiding van wijnmaker John Belsham, heeft in totaal een zestal wijngaarden in beheer, waarvan jaarlijks zorgvuldig een selectie van het allerbeste fruit gemaakt wordt.

Haha Sauvignon Blanc wit (€ 13,45)

6 fl.: € 80,70
De druiven voor deze HaHa Sauvignon Blanc zijn afkomstig uit de Wairau vallei, een subregio van Marlborough, waar Haha vijf wijngaarden beheert. Van deze wijngaarden worden de mooiste trossen geselecteerd, waaruit door een deskundig team van wijnmakers deze watertandend frisse HaHa Sauvignon Blanc gecomponeerd wordt.

Van smaak imponeert hij met frisse associaties van mango, lychee en passievrucht. Zijn balans, minerale rijkdom, rokerige romigheid en verrukkelijke afdronk maken deze Haha Sauvignon Blanc tot een droomaperitief en culinaire grootheid bij zeevruchten en verfijnde voorgerechten.

Haha Pinot Noir rood (€ 21,00)

6 fl.: € 126,00
Het fruit voor deze wijn komt voor het grootste deel uit de Awatere vallei, een subregio van Marlborough. De wijngaard ligt aan een rivierbedding en blijft koel door een verfrissende zeebries. Het is er koeler en droger dan in de Wairau vallei, perfecte omstandigheden voor de HaHa Pinot Noir. De druiven worden met de hand geplukt, waarna een strenge selectie volgt.

De HAha Pinot Noir is diep robijnrood van kleur, fris en kruidig met kleine rode vruchtjes op het palet. De smaak is rond en elegant, met fijne tannines.

Licht gekoeld is deze haHa Pinot Noir een heerlijke begeleider van gevogelte, maar ook van sushi en Aziatische gerechten.