Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Angelo Gaja Ca'Marcanda Promis IGT

Prijs per fles: € 33,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 201,90

LEES MEER ..


Angelo Gaja Ca marcanda Promis


Angelo Gaja DOC Langhe Sito Moresco

Prijs per fles: € 45,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 272,40

LEES MEER ..


Angelo Gaja Langhe Sito Moresco


Angelo Gaja Rossa Magari

Prijs per fles: € 51,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 306,30

LEES MEER ..


Angelo Gaja Ca marcanda Magari


Angelo Gaja DOCG Barolo Dagromis

Prijs per fles: € 72,90

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 437,40

LEES MEER ..


Angelo Gaja Barolo Dagromis


Gaja

Angelo Gaja  wijnen uit Toscane en Piemonte

De thuisbasis van Gaja is ontegenzeggelijk Barbaresco, maar sinds geruime tijd in Gaja ook actief in Barolo, Toscane, Bolgheri en Siciië.

Verwacht in Barbaresco geen praal en pracht wat betreft het wijnhuis want alle energie zit in het maken van voortreffelijke wijnen.

Gaja heeft van oudsher wat moeite, en dat is zacht uitgedrukt, met het hanteren van de exacte regels die gelden binnen het productiegebied. Als het nodig is voor het verkrijgen van een betere kwaliteit wijkt men graag af. Dit heeft overigens geleid tot bijzonder succes want Gaja is het enige wijnbedrijf in Itaië dat door Gambero Rosso 5 strerren krijgt.

NAAST DEZE WIJNEN LEVEREN WIJ OOK ANDERE WIJNEN VAN GAJA.
Wij verzoeken u vriendelijk hierover CONTACT met ons op te nemen.
Wij kunnen u dan ook meer informatie geven over ons
LEDENVOORDEEL!


Zie ook:

Gaja, sterwijn uit Barbaresco

Angelo Gaja Ca marcanda Promis rood (€ 33,65)

6 fl.: € 201,90
Deze wijn is gemaakt van Sangioves, Merlot en Syrah.

Het is een zachte wijn met versmolten vanilletonen vanwege de subtiele houtrijping. De wijn heeft aroma´s van zoete bramen en bosbessen en is door zijn middelvolle structuur ook jong gedronken een aanrader.

Angelo Gaja Langhe Sito Moresco rood (€ 45,40)

6 fl.: € 272,40
De druiven voor deze Langhe DOC zijn Nebbiolo, Cabernet Sauvignon en Merlot, afkomstig uit Barbaresco, Treiso en Serralunga.

Iedere druivenvariëteit wordt apart gevinifieerd. Vervolgens gaat de jonge assemblage voor een jaar in barriques en nog eens 6 maanden voor flesrijping de kelders in.

De reden voor de grote belangstelling voor deze wijn zit in z´n kwaliteit. De Sito Moresco combineert het karakter en raffinement van de Nebbiolo druiven met de toegankelijkheid van Cabernet Sauvignon en Merlot. In de neus neem je rijpe rode vruchten waar, iets van chocola en een aangename kruidentoets. De tannines zijn mild, zelfs zijdezacht en de romige structuur van deze Langhe DOC maakt hem tot een prettige Italiaanse allemansvriend.

Angelo Gaja Ca marcanda Magari rood (€ 51,05)

6 fl.: € 306,30
De druiven voor deze fantastische wijn zijn niet de te verwachten Toscaanse Sangiovese, maar Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc.

De rassen worden apart geoogst en vergist. Hierna wordt de wijn gedurende twaalf maanden in nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten gelagerd. Hierop volgt een half jaar flesrijping.

Nota bene: de eerste oogst in 2000 kreeg van Robert Parker al 93 punten, een uitzonderlijke prestatie voor een wijn van zulke jonge stokken. Waarmee natuurlijk ook weer het potentieel van deze wijn is benadrukt, want ieder jaar wordt Magari complexer en geraffineerder.

Angelo Gaja Barolo Dagromis rood (€ 72,90)

6 fl.: € 437,40
De druiven van de verschillende wijngaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrij stalen vaten en gedurende 12 maanden in houten vaten gelagerd.

Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vaten).

Deze Barolo heeft aroma’s van rode bessen, cassis, tabak, mineralen en eiken rooktonen. Daarnaast florale indrukken, drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig met stevige tannines, maar verfijnd met een lange afdronk.