Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Follador Prosecco Frizzante

Prijs per fles: € 8,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 51,90

LEES MEER ..


Follador Prosecco Frizzante


Follador Vita Rosa Frizzante

Prijs per fles: € 8,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 51,90

LEES MEER ..


Follador Vita Rosa Frizzante


Follador Prosecco Brut Spumante

Prijs per fles: € 10,55

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 63,30

LEES MEER ..


Follador Prosecco Brut Spumante


Follador

Follador Prosecco bestellen bij Clubwijn

De familie Follador leidt het kleine wijnbedrijf in het dorp Col San Martino dat zo’n 80km ten noorden van Venetië ligt tussen de twee hoofdsteden van Prosecco: Valdobbiadene en Conegliano. Iedereen in het kleine dorp wijst je onmiddellijk de weg als je naar deze familie vraagt. Immers, sinds de 18e eeuw is de naam Follador hier al verbonden aan wijn. Vader Gianfranco Follador staat weliswaar nog steeds aan het roer, maar de nieuwe generatie neemt steeds meer taken van hem over. Michele voert de algehele leiding en zijn drie zusters Francesca (oenoloog), Emanuela en Cristina nemen respectievelijk de vinificatie, administratie en export voor hun rekening. Alles is in eigen hand. Ook de druiven komen van eigen wijngaarden, al wordt er ook bijgekocht van collega wijnboeren waarmee men al lange tijd goede relaties onderhoudt.

Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de moderenste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur– en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen. Dat ruik je en dat proef je; Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit.

Follador Prosecco Frizzante prosecco (€ 8,65)

6 fl.: € 51,90
Herkomst:
Follador, Veneto, Italië. De Proseccodruiven voor de gelijknamige wijn groeien in Valdobbiadene, de DOC ten noorden van Venetie in de streek Veneto.
Druivenras:
Prosecco
Alcohol:
11,5°C
Omschrijving:
Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma’s van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn. Vino frizzante geeft aan dat de wijn zachte belletjes heeft en niet bruist als een vino spumante. De mousse ontstaat volgens de charmat of cuve close methode. De basiswijn gaat met de zogenaamde tirage enkele dagen in een gesloten tank waar de fijne bubbels zich ontwikkelen.
Wijn & Spijs:
Heerlijk als aperitief en als begeleider bij diverse borrelhapjes.

Follador Vita Rosa Frizzante prosecco (€ 8,65)

6 fl.: € 51,90
Herkomst:
Follador, Veneto, Italië.
Druivenras:
Prosecco, Pinot Noir
Alcohol:
11,5%
Omschrijving:
Een plezierige fris fruitige wijn gemaakt van de Prosecco druif met een vleugje Pinot Noir. Een rose feestbubbel.
Wijn & Spijs:
Een heerlijk aperitief. Ook heel lekker als begeleider van diverse salades en pasta of een fruitrijk dessert.

Follador Prosecco Brut Spumante prosecco (€ 10,55)

6 fl.: € 63,30
Herkomst:
Follador, Veneto, Italië. De Follador Prosecco is afkomstig van de wijngaarden rondom het plaatsje Treviso even boven Venetie.
Druivenras:
Prosecco
Alcohol:
11,5%°C
Omschrijving:
Knisperend fris met in bouquet en smaak impressies van gele appel, peer, witte perzik, abrikoos en amandelen. Een prachtig apéritief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit.
Wijn & Spijs:
Een prachtig aperitief maar ook uitstekend geschikt bij voorgerechten, lichte pasta en rijstgerechten en half gerijpte kaas.