Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Domaine Ferret Pouilly Fuissé     wijn Bourgogne

Prijs per fles: € 34,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 204,30

LEES MEER ..


Domaine Ferret Pouilly Fuisse


De geschiedenis van het inmiddels zeventien hectare tellende Domaine Ferret begon in 1840. Dit wijnhuis was het eerste in de streek dat zelf wijnen ging bottelen. Weduwe Colette was de laatste Ferret en het was haar wens om het familiebezit in goede handen over te dragen. Die had ze gevonden in Louis Jadot dat zich in 2007 – na Colettes dood – aan de afspraak hield het domaine zo authentiek mogelijk te laten blijven. Dus gaat op dit bedrijf nog alles zoals het van oorsprong ging en bewaren de wijnen nog altijd hun eigen smaak en karakter.

Domaine Ferret Pouilly Fuisse wit (€ 34,05)

6 fl.: € 204,30
Herkomst:
Domaine Ferret, Bourgogne, Frankrijk
Druivenras:
Chardonnay
Terroir:
Een landklimaat met warme zomers en koude winters, De bodem is rijk aan klei en kalksteen.
Vinificatie:
De optimaal gerijpte Chardonnay wordt voor tweederde deel vergist op roestvrijstaal, het overige perssap steekt de wijnmaker over op eikenhouten vaten. Na twee tot drie weken volgt assemblage van beide wijnen en is een strogele Bourgogne ontstaan.
Geur/Smaak:
Een gastronomische wijn met frisse geuren van citrus en tropisch fruit, een klein botertje en wat cederhout, en een langdurige afdronk.
Wijn & Spijs:
Te serveren bij visgerechten of witvlees gerechten met klassieke sauzen. Uitstekende wijn voor op een serieuze wijnkaart.