Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Ferraton Pere et Fils Cotes du Rhone Villages Laudun White

Prijs per fles: € 11,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 71,70

LEES MEER ..


Ferraton Pere et Fils Cotes du Rhone Villages Laudun


Côtes du Rhône Villages AOC Plan de Dieu Ferraton

Prijs per fles: € 11,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 71,70

LEES MEER ..


Ferraton Pere et Fils Cotes du Rhone Villages aoc Plan de Dieu


CROZES HERMITAGE La Matiniere Ferraton Père et Fils

Prijs per fles: € 18,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 109,20

LEES MEER ..


Ferraton Pere et Fils Crozes-Hermitage aoc La Matiniere


Châteauneuf-du-pape  Ferraton Père et Fils

Prijs per fles: € 33,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 201,90

LEES MEER ..


Ferraton Pere et Fils Chateauneuf-du-Pape Le Parvis


Ferraton Pere et Fils

Ferraton Père et Fils   Rhônewijn

Het Domaine Ferraton is een van de wijngoederen die we vinden het dorpje Tain l´Hermitage, aan de voet van de heuvel. Het domein bezit wijngaarden in de Hermitage, in Crozes–Hermitage en in de streekappellation Côtes du Rhône. Het domein werd in 1946 gesticht door Jean Orens Ferraton. De kelders vinden we in het hart van het dorp Tain, direct achter die van het befaamde domein Sorrel. Domaine Ferraton wordt gerekend tot de topdomeinen van de noordelijke Rhône, al vanaf het moment dat het jarenlang onder leiding stond van Michel Ferraton. Hij wist het domein uit te breiden en bouwde de kelders in Tain l´Hermitage. Tegenwoordig staat de vierde generatie aan het roer in de persoon van Samuel Ferraton, die het van zijn vader overnam in 1994. Samuel besloot samen te werken met zijn goede vriend Michel Chapoutier, van het befaamde handelshuis Chapoutier, eveneens gevestigd in Tain l´Hermitage. Michel Chapoutier is een groot voorvechter van biodynamische wijnbouw, en Domaine Ferraton heeft dan ook veel van de principes van de biodynamische wijnbouw overgenomen. Ondertussen bewaart Samuel Ferraton het evenwicht tussen de traditionele productiemethoden van de streek en nieuwe en moderne methodes van wijnbouw en wijnmaken, zonder de balans uit het oog te verliezen. Hij geniet een grote reputatie door zijn subtiele houtgebruik.

Daarnaast wist Ferraton te profiteren van de structuur en de expertise van Chapoutier. Samuel Ferraton nam Damien Brisset aan als wijnmaker wijngaardmanager. Deze werkt nauw samen met Grégory Viennois, het hoofd van het team oenologen van Chapoutier. Maar uiteraard is en blijft het Samuel Ferraton die nauwgezet de stijl van zijn wijnen en het werk in de wijngaard bewaakt, om het type wijnen te maken dat hij graag wil. Op de steile hellingen van Hermitage en Saint–Joseph –waar Ferraton ook wijngaarden bezit– wordt het werk nog met de hand gedaan. Dat levert een hoge kwaliteit druiven op, die resulteren in wijn met een prachtige structuur, maar ook heerlijk fruit, dat een gelukkig huwelijk aangaat met de subtiele houttonen van de eikenhouten vaten. De wijnen worden gebotteld zonder filtering, om ze hun pure karakter te laten behouden.


Ferraton Pere et Fils Cotes du Rhone Villages Laudun wit (€ 11,95)

6 fl.: € 71,70
Herkomst:
Ferraton Père & Fils, Rhône, Frankrijk
Druivenras:
Grenache / Bourboulenc / Clairette e.a.
Vinificatie:
Door het succes van de wijnen van Ferraton is het mogelijk geworden te werken met druiven afkomstig van andere wijngaarden dan die van het domein zelf. En inmiddels worden op deze manier ook wijnen gemaakt van appellations uit het zuidelijke Rhônegebied. Voor het bedrijf is rood van nature de belangrijkste kleur wijn, maar in Laudun wordt nu ook een bijzondere witte wijn gemaakt. Laudun is een van de Côtes du Rhône–Villages die de eigen dorpsnaam naast de appellation Côtes du Rhône op het etiket mag zetten. De wijngaarden liggen op de rechteroever van de Rhône, tegenover Châteauneuf–du–Pape, op een wat koelere, kalkhoudende kleigrond, die ideaal is voor de aanplant van wit. Het is een compositie van voornamelijk Grenache, die zorgt voor weelde en rijkdom, aangevuld met wat Clairette (20%) voor frisheid en geurigheid, en 10% bourboulenc, een druif die zorgt voor bloemigheid en finesse. Opvoeding is op tank, op de fijne lie, waardoor hij een mooi rijk mondgevoel krijgt. Dat levert een heerlijk glas wit op, met veel diepgang, krachtig, maar ook mooie zuren.
Geur:
Breed en geurig, voorjaarsbloemen, acacia, perzik en abrikozen, rijpe peer, fraai.
Smaak:
Zachte en ronde smaak, sappig en mollig, rijp en breed, rond, met mooie zuren en een fijne mineraligheid. Droge witte wijn.
Wijn & Smaak:
Visgerechten met een rijke saus, kalkoensalade, gegrilde kip, zachte blauwschimmelkazen.

Ferraton Pere et Fils Cotes du Rhone Villages aoc Plan de Dieu rood (€ 11,95)

6 fl.: € 71,70
Herkomst:
Ferraton Père & Fils, Rhône, Frankrijk
Druivenras:
Grenache / Syrah / Mourvedre / Carignan
Vinificatie:
De druiven zijn afkomstig van een mooi terras boven de rivieren de Aygues en de Ouvèze, op een hoogte van 80 tot 150 meter, op een arme riviergrond van leem met grind en grote keien. Een ideaal terroir voor een prachtig glas rood, op basis van een klassieke compositie van de zuidelijke Rhône, Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan. Dat levert een wijn op die alles in zich heeft, heerlijke souplesse en wat kruidigheid, maar ook kracht, structuur en levendigheid. Op en top zuidelijke Rhône. Hij wordt door Samuel Ferraton op het fruit gemaakt, met een gisting op cementen kuipen, bij een gecontroleerde temperatuur. Een korte rijping op vat rondt hem mooi af, zonder dat het ten koste gaat van het fruit.
Geur:
Heerlijk intens fruit, pepertje, zwarte olijven, tijm en rozemarijn, zwarte kersen, opwekkend
Smaak:
Zachte smaak met confiture en pruimen, stevig en intens, wat tannines, mooie zuren en wat bitter na
Wijn & Spijs:
Rood vlees van de grill, stoofschotels met rundvlees, belegen kazen.

Ferraton Pere et Fils Crozes–Hermitage aoc La Matiniere rood (€ 18,20)

6 fl.: € 109,20
Herkomst:
Ferraton Père & Fils, Rhône, Frankrijk
Druivenras:
Syrah
Vinificatie:
Bij de rode Crozes–Hermitage komen we bij de klassieke druif van de noordelijke Rhône, de onvolprezen Syrah. Het dezelfde druif die wordt gebruikt voor het maken van de grote rode Hermitage. Wel ligt bij Crozes–Hermitage het accent meer op het fruit dan bij de klassieke Hermitage, die moet worden beschouwd als een echte bewaarwijn. De druiven voor ‘La Matinière´ komen van een prachtige stenige ondergrond in de districten Mercurol en Beaumont–Monteux. Door de gletsjers in de laatste ijstijd is deze ondergrond hier afgezet, een mengsel van rode keien, grind en kleine stenen. De druiven worden ontsteelt en ondergaan een gisting van drie weken op de schillen. Een rijping op eikenhouten vaten geeft hem een extra complexiteit en rondt deze heerlijke rode wijn mooi af.
Geur:
Mooi peperig en breed, kersen en zwarte peper, pruimen, vanille , met een aangename, zwoele kruidigheid.
Smaak:
Lekker pittig en peperig, zuidelijke kruiden, tijm en wat zwarte olijven, zachte inzet, met wat mooie tannines na.
Wijn & Spijs:
Risotto met zwarte truffel, pasta met zwarte olijven en pancetta, belegen kazen .

Ferraton Pere et Fils Chateauneuf–du–Pape Le Parvis rood (€ 33,65)

6 fl.: € 201,90
Herkomst:
Ferraton Père & Fils, Rhône, Frankrijk
Druivenras:
Grenache / Syrah / Mourvedre
Vinificatie:
De Chateauneuf du Pape Le Parvis bestaat voor het merendeel ui Grenache met een klein percentage Syrah en Mourvèdre. Het perceel, Quaternaire genaamd, waar de druivenranken op zijn geteeld is bedekt met een laag van pebbles van de Rhône en een rode kleimatrijs. De druiven worden ontsteeld en de vinificatie vindt plaats in vaten. Het vinificatieproces gebeurt door middel van maceratie en duurt ongeveer 20 dagen bij temperaturen tussen 25–30°C.
Geur:
Mooi breed, laurier, vanille, drop en chocola, specerijen, tijm, pruimen, heerlijk zoet fruit, vanille en toast
Smaak:
Zacht en peperig, elegantie en sap, krachtig en vlezig, romig, fluwelen tannines na, mooi afgerond
Wijn & Spijs:
Perfect bij hertenbiefstuk, wild zwijn, fazant met truffel, zachte kazen