Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Falesco Poggere Est Est Est

Prijs per fles: € 8,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 50,40

LEES MEER ..

Falesco Grechetto

Prijs per fles: € 8,75

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 52,50

LEES MEER ..

Falesco Poggio Dei Gelsi

Prijs per fles: € 10,75

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 64,50

LEES MEER ..

Falesco Tellus

Prijs per fles: € 11,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 71,70

LEES MEER ..

Falesco

FALESCO, wijn uit ItaliŽ bestellen bij Clubwijn

Falesco is een betrekkelijk jong wijnhuis. Het werd opgericht in 1979. Het wijnbedrijf stelde zich ten doel de autochtone, eigen druivenrassen van de streek weer aan te planten en in ere te herstellen. Het ging om oude rassen, die al in de Romeinse tijd voor de wijnbouw werden gebruikt. Een van de rassen die opnieuw werden aangeplant was de Roscetto, een druif die in antieke tijden bekend stond om zijn goede wijnen. Deze druif werd gevonden op een fraaie helling bij het Lago di Bolsena, de Poggio dei Gelsi. Deze wijngaard werd helemaal opnieuw beplant met dit soort antieke druivenrassen. Tien jaar na de aanplant, in 1989, kwam de wijngaard met een product dat klaar was om apart gebotteld te worden onder de eigen naam, Poggio dei Gelsi. In korte tijd heeft deze bijzondere witte wijn een grote naam verworven. Daarnaast wordt een aparte wijn gemaakt op basis van de lokale grecchetto–druif.
Voor de rode wijnen wordt wel gemaakt van rassen van buiten de streek. Zo wordt door het bedrijf een uitstekende merlot voortgebracht, die gebruikt wordt voor de beste wijn van dit domein, de Montiano. Kortgeleden werd een groot stuk wijngaard verworven in het dorp Montecchio, in het wijngebied Orvieto. Hierin staan blauwe druiven aangeplant: Cabernet–sauvignon, Merlot en Sangiovese. Deze worden gebruikt voor de Vitiano en de Merlot dell´Umbria.
Bij de aanplant van de druiven wordt bijzonder gelet op de kwaliteit van de wijngaard. Uitsluitend de beste grond wordt uitgekozen. De dichtheid van de aanplant van de stokken is hoog, omdat dit een garantie is voor een goede kwaliteit van de wijnen. Als er teveel aan de stokken hangt, wordt in de loop van de zomer een groene oogst uitgevoerd, waarbij een deel van de druiven wordt weggeknipt en op de grond wordt gegooid. Dit in combinatie met de modernste wijnmaaktechnieken in een moderne, recentelijk opgebouwde wijnkelder, levert wijnen op van een hoge kwaliteit, zowel bij rood als bij wit.

Falesco Poggere Est Est Est wit (€ 8,40)

6 fl.: € 50,40
Herkomst:
Azienda Agricola Falesco, Lazio, Italië
Druivenras:
Trebbiano, Malvasia, Roscetto
Geur:
Bloemige, open geur, een vleugje hars, pijnbomen, lindebloesem, amandelen en honing.
Smaak:
Een levendige en frisse smaak, die ook de nodige kracht heeft, een zekere volheid, lichtrins, een bitter, smakelijk en krachtig
Temperatuur:
10–12°C
Wijn & Spijs:
Stevige pastagerechten, met paddestoelen en kaas, risotto met paddestoelen, kip of kalkoen, gerechten met de nodige smaak

Falesco Grechetto wit (€ 8,75)

6 fl.: € 52,50
Herkomst:
Azienda Agricola Falesco, Umbrië, Italië
Druivenras:
Grechetto. Umbria, de streek ten zuiden van Toscane, heeft als beroemdste wijn binnen zijn grenzen de Orvieto, het wijngebied dat zijn naam heeft ontleend aan het fraaie historische vestingstadje. Een van de druiven aan de basis van Orvieto is de Grechetto, een druif die de Orvieto zijn kracht en karakter geeft, een druif met veel persoonlijkheid. Falesco heeft voor deze wijn jarenlang gezocht naar de juiste kloon, met kleine druifjes en een hoog suikergehalte. Tegelijk weet hij zijn zuren goed vast te houden. De wijn wordt mooi fris gemaakt door een gisting op roestvrij stalen tanks en door het onderdrukken van de malolactische gisting. Het resultaat is een spannende, frisse en krachtige wijn, getypeerd voor dit deel van Umbrië.
Kleur:
Bleek strogeel
Smaak:
Een frisse en levendige smaak, appel en een vleugje citrus, goede zuren en een bitter na.
Geur:
Aangename geur, stro, fris en elegant, wat hooi en een lichte grassigheid in, vlierbloemen en acacia
Wijn & Spijs:
Aangenaam als aperitief, bij schaal– en schelpdieren, gegrilde kalkoen, parelhoen uit de oven
Temperatuur:
8–10°C

Falesco Poggio Dei Gelsi wit (€ 10,75)

6 fl.: € 64,50
Herkomst:
Azienda Agricola Falesco, Lazio, Italië
Druivenras:
Trebbiano, Malvasia, Roscetto. De wijngaard Poggio dei Gelsi werd aangeplant in 1979, toen het bedrijf van start ging. Pas tien jaar later werd de wijn apart op de markt gebracht. Het is een bijzondere wijn, met een opmerkelijke kracht en lekker fruit. Hij wordt gemaakt op heuvels van minstens 400 meter boven de zeespiegel. Hier worden de druiven mooi rijp zonder hun fruit en aromatische karakter te verliezen.
Kleur:
Bleek helder geel
Geur:
Geurig en geparfumeerd, bloemig, open, een vleugje anijs, pijnbomen, lindenbloesem, amandelen en honing.
Smaak:
Sappige en soepel van smaak met rijp witfruit, amandel en hint van grapefruit.
Temperatuur:
10–12°C
Wijn & Spijs:
Stevige pastagerechten, met paddestoelen en kaas, risotto met paddestoelen, kip of kalkoen, kalfszwezerik

Falesco Tellus rood (€ 11,95)

6 fl.: € 71,70
Herkomst:
Agricola Falesco, Lazio, Italië
Druivenras:
Merlot & Syrah
Geur:
Een krachtige geur, heerlijk kersenfruit, pruimen, vijgen, met tonen van specerijen, tijm, vleugje vanille.
Smaak:
Getypeerd Syrah, lekker stevig en kruidig, vol, tikje boers, maar blijft elegant, met bramen, kaneel een zoethout, een fraaie lengte. Complexe en krachtige rode wijn.
Temperatuur:
15–17°C
Wijn & Spijs:
Goede wijn voor bij pasta met paddenstoelen, gegrilde eendenborst, belegen kazen.