Aanbieding wijn Baron de Ley Club Privado gratis!
Aanbieding Scaia Bianca en Rossa Scaia van € 9,95 voor € 8,75
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Bij grotere bestellingen bieden wij u een aantrekkelijke KORTING!

Rode wijn

Per fles
aantal
prijs
Valencia
Bodegas Enguera Coto Pardo Crianza
   lees meer ....
€ 6,80
6 fl.
€ 40,80
Valencia
Bodegas Enguera Cañada Negra
   lees meer ....
€ 7,95
6 fl.
€ 47,70

De familie Perez–Pardo komt van oorsprong van het Caroig massief, een ruig, bergachtig gebied met diepe ravijnen en brede dalen en een zeer lange wijntraditie. Het ligt in het zuidwesten van de provincie Valencia, in het district van de Clariano rivier, en valt onder de herkomstbenaming Valencia. De bodega werd in 1999 opgericht, met de bedoeling kwaliteit wijn van eigen wijngaarden te produceren. De 160 ha eigen wijngaarden van de bodega zijn verspreid over twee gebieden: 60 ha (Casa Corones, Casa Lluch) in Fontanars dels Alfrins, de resterende 100 ha (Antolín, Bañonoa, Benali, Toñuna, Venta Corrales...) in Enguera.

De oprichter van de bodega, Pedro Pérez Pardo, werd opgevolgd door Juan Rafael Iglesias Jiménez, die de bodega moderner en efficiënter wist te maken. De derde generatie is al aan het werk in de bodega! Om de kwaliteit zowel in de wijngaarden als in de kelders verder te verhogen werd de hulp ingeroepen van jonge, zeer bekwame en vooral gepassioneerde wijnbouwspecialisten en wijnmakers. In de wijngaarden wordt biologisch gewerkt, met respect voor biodiversiteit.

Bodegas Enguera Coto Pardo Crianza rood (€ 6,80)

6 fl.: € 40,80
Smaaktype:
(medium)vol en aromatisch, met korte houtopvoeding op 2–3 jaar oude gebruikte vaten.
Herkomst:
DO Valencia, Spanje
Druivenras:
Monastrell 70%, Tempranillo 30%
Vinificatie:
De Monastrell en Tempranillo druiven worden perfect rijp geplukt. De gekneusde druiven worden voorafgaand aan de alcoholische gisting koud ingeweekt, Hierdoor worden zachtere tannines verkregen en betere, stabielere polifenolen vrijgemaakt. De daadwerkelijke gisting vindt plaats bij 26°C, waarbij de sappen regelmatig afgetapt worden en over de schillenkoek verspreid. Daarbij komt er wat zuurstof bij de gistende sappen, waardoor de tannines soepeler and milder worden en er meer anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) vrijkomen. Na de alcoholische gisting worden de sappen overgeheveld naar kleine wijnvaten (barriques) waar de malolactische gisting plaats vindt. De overgebleven schillenkoek wordt geperst, waarna de verkregen sappen apart gisten. Deze ‘perswijn´ wordt later met de ‘uitloopwijn´ geassembleerd voor meer complexiteit. De opvoeding in eikenhouten vaten varieert afhankelijk van het type wijn en het oogstjaar. Deze Coto Pardo Crianza ondergaat een korte opvoeding op gebruikte Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Voor het bottelen worden de jonge wijnen geklaard en zacht gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles in de kelders.
Geur/smaak:
Mooie robijnrode kleur, helder en fonkelend, met schitteringen van rode baksteen. Intens aromatisch, volop zondoorstoofd rood fruit, pruimen, blauwe bessen en frambozen, aangevuld met vanille en kokos nuances van de houtopvoeding. Op de tong, zacht en goed in evenwicht, mondvullend en krachtig, met een lange, ronde en milde fruitige finale met goed geïntegreerde houtnuances.
Wijn & Spijs:
Deze typisch Mediterrane wijn vraagt om gelijkgestemde gerechten, gegrilde of gebraden roodvlees, lam, kalf of zelfs varkensvlees met verse groene kruiden, olijven, knoflook etc. Voor de vegetariërs paddestoelen, gegrilde aubergine, courgette, paprika en tomaat met Provençaalse kruiden, eventueel aangevuld met gegrilde halloumi, panir of tofu.
Temperatuur:
16–18°C.

Bodegas Enguera Cañada Negra rood (€ 7,95)

6 fl.: € 47,70
Smaaktype:
(Medium)vol en aromatisch, met korte houtopvoeding.
Herkomst:
DO Valencia, Spanje
Druivenras:
Tempranillo 60%, Syrah 40%
Vinificatie:
De Tempranillo en Syrah druiven komen van wijngaarden in Alforins en Enguera. Ze kunnen met de hand of machinaal worden geplukt, afhankelijk van het perceel en de kwaliteit van de druiven. De gekneusde druiven worden voorafgaand aan de alcoholische gisting koud ingeweekt, Hierdoor worden zachtere tannines verkregen en betere, stabielere polifenolen vrijgemaakt. De daadwerkelijke gisting vindt plaats bij 26°C, waarbij de sappen regelmatig afgetapt worden en over de schillenkoek verspreid. Daarbij komt er wat zuurstof bij de gistende sappen, waardoor de tannines soepeler and milder worden en er meer anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) vrijkomen. Na de alcoholische gisting worden de sappen overgeheveld naar kleine wijnvaten (barriques) waar de malolactische gisting plaats vindt. De overgebleven schillenkoek wordt geperst, waarna de verkregen sappen apart gisten. Deze ‘perswijn´ wordt later met de ‘uitloopwijn´ geassembleerd voor meer complexiteit. De opvoeding in eikenhouten vaten varieert afhankelijk van het type wijn en het oogstjaar. Deze Cañada Negra ondergaat een korte opvoeding van nauwelijks 4 maanden. Voor het bottelen worden de jonge wijnen geklaard en zacht gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles in de kelders.
Geur/smaak:
Heldere, intense en fonkelende kersenrode kleur. In de neus veel frisheid, florale aroma´s (violen, rozen), zondoorstoofd fruit en een subtiele herinnering aan de korte houtopvoeding. Rijk, geconcentreerd, mondvullend, fruitig en fluweelzacht in zijn tannines, met een lange fruitige finale met goed geïntegreerde, elegante houtnuances.
Wijn & Spijs:
Breed inzetbaar bij gerechten uit de Mediterrane keuken, in het bijzonder bij rijstschotels met kip en chorizo, paella met kip, lamsvlees van de grill of uit de oven, Spaans gekruide gehaktballen met tomatensaus, varkens– of kalfsgebraad met tomatensaus en/of gegrilde groente, maar zeker ook bij Mediterraan geïnspireerde vegetarische gerechten op basis van kikkererwten, witte bonen, kapucijners of tuinbonen.
Temperatuur:
14–16°C.