Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Quinta do Encontro Bical, wijn Bairrada Portugal

Prijs per fles: € 8,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 48,30

LEES MEER ..


Quinta do Encontro Bical


Quinta do Encontro Merlot Baga, wijn Portugal

Prijs per fles: € 8,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 48,30

LEES MEER ..


Quinta do Encontro Merlot Baga


Quinta do Encontro

Quinta do Encontro, wijn Portugal bestellen bij Clubwijn

Het Portugese wijngebied Bairrada ligt vlakbij de kust en kent dus een zeeklimaat; de grond bestaat uit klei en leem. Hoewel er in deze dertienduizend hectare tellende wijnstreek al wijn gemaakt wordt sinds de tiende eeuw, kun je pas van kwaliteitswijnen spreken sinds de negentiende eeuw.

Het nieuwe wijnhuis Quinta do Encontrol gebruikt nieuwe technieken zonder de bestaande traditionele waarden over boord te zetten.

Encontro is niet alleen de naam van enkele steengoede wijnen. Met Encontro wil Dão Sul bezoekers laten kennismaken met alle facetten van wijn. Dus kun je op de Quinta leren hoe druiven groeien en verbouwd worden, kun je genieten van hoogstaande culinaire verrassingen in het restaurant en wordt in de wijnwinkel en vergaderzalen wijn geproefd en verkocht.

Voor de cultivatie van de druiven restaureerde Dão Sul de helft van de twintig hectare kalk– en kleirijke wijngaarden die ooit toebehoorde aan het wijnbedrijfje dat op die plek was gevestigd.
In 2005 werd de bouw van de futuristische cilindervormige wijnkelder, annex ontvangstruimte, wijnhuis en restaurant voltooid; een must om te bezoeken voor iedere wijnliefhebber.

Quinta do Encontro Bical wit (€ 8,05)

6 fl.: € 48,30
Herkomst:
Quinta do Encontro, Bairrada, Portugal
Druivenras:
Merlot & Baga
Klimaat:
Een Atlantisch zeeklimaat met warme zomers en tamelijk milde winters.
Vinificatie:
De druiven worden deels ontsteeld en gekneusd voordat ze in roestvrijstalen tanks vergisten. De inweking van de druiven duurt circa vijftien dagen.
Geur/Smaak:
Een robijnrode wijn ontstaan met pittige structuur van de baga en zachte fruitindrukken van merlot. In de mond is de wijn krachtig en rijp met jonge tannines, volsappig met een lichte kruidigheid van laurier.
Wijn & Spijs:
Heerlijk bij lamsbout.
Weetje:
De Bicaldruif is door zijn frisheid ook de basis voor mousserende wijnen uit dit gebied.

Quinta do Encontro Merlot Baga rood (€ 8,05)

6 fl.: € 48,30
Herkomst:
Quinta do Encontro, Bairrada, Portugal
Druivenras:
Bical
Klimaat:
Een Atlantisch zeeklimaat met warme zomers en tamelijk milde winters.
Vinificatie:
Nadat de trossen zijn ontsteeld wordt direct licht geperst en kan een klimaat gecontroleerde vergisting aanvangen in de roestvrijstalen tienduizendlitertanks. Na de stabilisatie is de wijn klaar om gebotteld te worden.
Geur/Smaak:
Deze wijn is schitterend licht goudgeel gekleurd en stuift het glas uit dankzij verfrissende aroma´s van citroen en een lichte waarneming van sinaasappel. In de mond domineren muskaattonen en citrus, naast een elegante en lichtvoetige minerale spanning.
Wijn & Spijs:
Te serveren als aperitief en of bij lichte kaasjes, gegrilde vis, kip en zeevruchten.