Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
ENATE Chardonnay '234' , D.O. Somontano Spanje

Prijs per fles: € 11,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 68,70

LEES MEER ..


Enate Chardonnay 234


ENATE Gewürztraminer, wijn uit Somontano Spanje

Prijs per fles: € 14,00

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 84,00

LEES MEER ..


Enate Gewurztraminer


ENATE Chardonnay Fermentado en Barrica

Prijs per fles: € 20,15

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 120,90

LEES MEER ..


Enate Chardonnay Fermentado en Barrica


ENATE Rosado, wijn Somontano Spanje

Prijs per fles: € 11,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 68,70

LEES MEER ..


Enate Rosado


ENATE Tinto Tapas Tempranillo, wijn uit Spanje

Prijs per fles: € 7,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 47,70

LEES MEER ..


Enate Tapas Tempranillo


ENATE Tempranillo Joven, wijn Somontano Spanje

Prijs per fles: € 7,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 47,70

LEES MEER ..


Enate Tempranillo Joven


ENATE Tinto Cabernet Sauvignon Merlot, wijn Somontano

Prijs per fles: € 9,60

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 57,60

LEES MEER ..


Enate Cabernet Sauvignon Merlot


ENATE Reserva Cabernet Sauvignon

Prijs per fles: € 17,90

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 107,40

LEES MEER ..


Enate Reserva Cabernet Sauvignon


Enate

ENATE wijn uit Somontano Spanje online bestellen

Enate, wijn uit Somontano Spanje online bestellen. De wijnen zijn ondermeer Chardonnay 234, Gewurztraminer, Chardonnay Fermentado en Barrica, Cabernet Sauvignon Merlot, Crianza Tempranillo Cabernet, Tapas Tempranillo, Rosado, Reserva Cabernet Sauvignon, Tempranillo Joven. Clubwijn sinds 2003.

ENATE is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Een toonaangevende, hypermoderne Bodega. Naast de briljante kwaliteit van de wijnen springen ook de etiketten in het oog. Spanje’s beste hedendaagse beeldend kunstenaars maken de etiketten.

Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze Bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van ENATE is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Enate Chardonnay 234 wit (€ 11,45)

6 fl.: € 68,70
Smaaktype:
Fris – licht en elegant, aromatisch
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. Voor deze Chardonnay ‘234´ gebruikt ENATE de druiven van slechts één wijngaard, bij het kadaster bekend onder ‘n° 234´, vandaar de naam van deze wijn. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. De wijngaard ligt op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 15°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Chardonnay 100%
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven voor de 234 worden licht gekneusd en ingeweekt op de schillen gedurende 5 uren. Na het pneumatisch persen volgt een natuurlijke bezinking bij 10°C. De jonge, schone most wordt dan vergist in RVS tanks bij 15°C. Voor het bottelen ondergaat de jonge wijn een koude stabilisatie behandeling bij –5°C ter bevordering van de aromatische zuiverheid.
Geur/smaak:
Intens aromatisch, met nuances van appel, perzik, wilde venkel en exotische vruchten, ondersteund door een subtiele mineraliteit. In de mond is de wijn fris en complex, met mondvullend fruit en een lange, opwekkende en zuivere finale.
Wijn & Spijs:
Geweldig als chique aperitief of verkoelende ‘chill–out´ lounge wijn. Ideale begeleider van zeevis in verfijnde witte wijn en boter sauzen, schelp– en schaaldieren, pasta schotels met een delicate botersaus, witvlees en ook zachte, romige kazen.
Temperatuur:
10–12°C.

Enate Gewurztraminer wit (€ 14,00)

6 fl.: € 84,00
Smaaktype:
Fris – licht en elegant, aromatisch
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. De wijngaarden voor deze Gewürztraminer liggen op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 15°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Gewürztraminer 100%
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden licht gekneusd en ingeweekt op de schillen gedurende 5 uren. Na het pneumatisch persen volgt een natuurlijke bezinking bij 8°C. De jonge, schone most wordt dan vergist in RVS tanks bij 16°C. Voor het bottelen ondergaat de jonge wijn een koude stabilisatie behandeling bij –5°C ter bevordering van de aromatische zuiverheid.
Geur/smaak:
Complex en weelderig in de neus, boordevol honing, rozen en specerijen. In de mond is het een vlezige, mollige wijn die ondanks zijn droge karakter een zoetige impressie achterlaat.
Wijn & Spijs:
Geweldig als zwoel aperitief of ‘chill–out´ lounge wijn. Uitstekende begeleider van foie gras, mousse/terrines/patés van kippenlevers, salades met blauwe kaas, witvlees met (blauwe) kaas saus, romige en niet te scherpe blauwe kazen. Prachtig bij gerechten uit de Aziatische keuken(s)
Temperatuur:
8–12°C.

Enate Chardonnay Fermentado en Barrica wit (€ 20,15)

6 fl.: € 120,90
Smaaktype:
Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. De wijngaarden voor deze Chardonnay liggen op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 15°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Chardonnay 100%
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden geleidelijk en zacht pneumatisch geperst, waarna de jonge most op barriques van Frans eikenhout vergist. De wijn ondergaat eveneens een malolactische gisting, waardoor het veel ronder en zachter wordt. Voor het bottelen rust de wijn 8 maanden op zijn ‘lias´ (fijn bezinksel) in dezelfde barriques.
Geur/smaak:
Prachtige, diepe gele kleur met een groen zweempje. Complex aromatisch met de klassieke accenten van op hout gegiste en opgelegde Chardonnay (hazelnoten, getoast brood, rook), aangevuld met frisse fruitige tonen (ananas, grapefruit). Vol, romig mondgevoel, fris en complex, met een lange en evenwichtige finale.
Wijn & Spijs:
Uitstekende begeleider van stevige zeevis, schelp– en schaaldieren of witvlees in romige sauzen. Zeer aanbevolen bij (voor)gerechten met gerookte vis of vlees. Verrassend lekker bij smaakvolle, romige en halfharde kazen.
Serveren:
16–18°C
Temperatuur:
12°C.

Enate Rosado rosé (€ 11,45)

6 fl.: € 68,70
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. De wijngaarden voor deze rosado liggen op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 17–18°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Cabernet Sauvignon 100%
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden ingeweekt op de schillen net zo lang als nodig is om de gewenste rosé kleur te verkrijgen. Na een natuurlijke bezinking bij 8°C wordt de jonge, schone most vergist in RVS tanks bij 16°C. Voor het bottelen ondergaat de jonge wijn een koude stabilisatie behandeling bij –5°C en een microfiltratie ter bevordering van de aromatische zuiverheid.
Geur/smaak:
Complex en weelderig in de neus, uitstekende vertolker van de druivensoort, boordevol blauwe bosbessen, aardbeien en peper. In de mond een volle structuur, goed evenwicht dankzij een levendig zuur, en een soepel karakter. In de lange finale komen de geur– en smaakeigenschappen van de Cabernet Sauvignon helemaal naar boven. Een witte wijn met een rode ziel.
Wijn & Spijs:
Verrukkelijke terraswijn van de lente tot de herfst, verkoelende chill–out lounge wijn, ideale begeleider van tapas en finger–food, pastagerechten met tomatensaus en vlees, gevogelte met een bessensaus, soufflés. Zeer aanbevolen bij Oosterse gerechten of Mediterrane schotels met vis, schaal– en/of schelpdieren, gevogelte en chorizo. Uitstekende wijn voor een lichte, zomerse lunch en buffetten.
Temperatuur:
8–12°C

Enate Tapas Tempranillo rood (€ 7,95)

6 fl.: € 47,70
Smaaktype:
Medium body, aromatisch, uitbundig fruitig.
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. De wijngaarden voor deze hippe Tinto liggen op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 17–18°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Tempranillo >85%, aangevuld met Merlot en Cabernet Sauvignon.
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld, licht gekneusd en in RVS tanks vergist bij 24°C. Na de malolactische gisting wordt de jonge wijn geklaard en gestabiliseerd om het jeugdige en fruitige karakter te behouden.
Geur/smaak:
Prachtige, uitnodigende kleur. Zeer aromatisch, met nuances van rood fruit (kersen, bessen, aardbeien), karamel en drop. Fris en levendig in aanzet, rond en zacht op de tong, mondvullend, warm en fruitig, met rijpe en aangename tannines en een romige, milde finale.
Wijn & Spijs:
Deze uitbundig fruitige jonge wijn is een uitstekende begeleider van tapas! In het bijzonder aanbevolen bij vis– of garnalenkroketten, worstjes (chorizo), Spaans gekruide gehaktballetjes, maar ook aan tafel bij pasta, rijstschotels en zelfs gegrilde lamskoteletjes of vleesspiesjes. Kortom, een breed inzetbare gastronomische wijn voor de gezellige, informele genotmomenten, alleen of – nog beter – in groepsverband. Ook geschikt als chique, hippe wijn voor de bar, de lounge en chill–out.
Temperatuur:
14–16°C.

Enate Tempranillo Joven rood (€ 7,95)

6 fl.: € 47,70
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. De wijngaarden voor deze hippe tinto liggen op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De uchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 17–18°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Tempranillo >85%, aangevuld met Merlot en Cabernet Sauvignon
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld, licht gekneusd en in RVS tanks vergist bij 24°C. Na de malolactische gisting wordt de jonge wijn geklaard en gestabiliseerd om het jeugdige en fruitige karakter te behouden.
Geur/smaak:
Prachtige, uitnodigende kleur. Zeer aromatisch, met nuances van rood fruit (kersen, bessen, aardbeien), karamel en drop. Fris enlevendig in aanzet, rond en zacht op de tong, mondvullend, warm en fruitig, met rijpe en aangename tannines en een romige, milde finale.
Wijn & Spijs:
Deze uitbundig fruitige jonge wijn is een uitstekende begeleider van bijvoorbeeld tapas! In het bijzonder aanbevolen bij vis– of garnalenkroketten, worstjes chorizo), Spaans gekruide gehaktballetjes, maar ook aan tafel bij pasta, rijstschotels en zelfs gegrilde lamskoteletjes of vleesspiesjes. Kortom, een breed inzetbare gastronomische wijn voor de gezellige, informele genotmomenten, alleen of – nog beter – in groepsverband. Ook geschikt als chique, hippe wijn voor de bar, de lounge en chill–out.
Temperatuur:
14–16°C

Enate Cabernet Sauvignon Merlot rood (€ 9,60)

6 fl.: € 57,60
Smaaktype:
Medium body, aromatisch met houtrijping
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. De wijngaarden voor deze Tinto Cabernet Sauvignon – Merlot liggen op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 17–18°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 50%
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en apart (cabernet sauvignon en merlot) in RVS tanks vergist bij 26°C. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting en een opvoeding van 3 maanden in barriques van Frans en Amerikaans eikenhout.
Geur/smaak:
Volle, robijnrode kleur. Complexe neus met aroma´s van zwarte bessen en bramen, lichte florale tonen van viooltjes en groene aromatische kruiden, hints van rode paprika en vanille. In de mond medium vol van structuur, fruitig aromatisch met elegante houttonen op de achtergrond.
Wijn & Spijs:
Koel geschonken drinken de Spanjaarden deze wijn graag met stevige zeevis in rijke saus. Door de kracht van de Cabernet Sauvignon en de zachte, soepele smaak van de Merlot, is dit een geschikte ‘unieke´ wijn bij buffetten, lunches, tapas–maaltijden, etc. Breed inzetbaar bij zowel koude als warme gerechten met vlees en/of vleeswaren. Altijd goed bij blokjes (half)harde Spaanse kazen.
Temperatuur:
14–16°C.

Enate Reserva Cabernet Sauvignon rood (€ 17,90)

6 fl.: € 107,40
Herkomst:
D.O. Somontano, Spanje. De wijngaarden voor deze Tinto Reserva Cabernet Sauvignon liggen op 550–600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 17–18°C ´s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.
Druivenras:
Cabernet Sauvignon 100%
Vinificatie:
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en in RVS tanks vergist bij 30°C. De inweking duurt 2–3 weken. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting en een opvoeding van 12 maanden in barriques van Frans eikenhout. De wijn wordt traditioneel geklaard met albumine (eiwitten) en licht gefiltreerd. Het wordt zonder koude stabilisatie behandeling gebotteld, waardoor een klein depot in de fles mogelijk is. Een teken van kwaliteit.
Geur/smaak:
Diepe kersenrode kleur. Intense en complexe neus, rijk aan rijp fruitige aroma´s van rode bessen en bramen, ondersteund door accenten van truffels, kaneel, munt, vanille en peper. In de mond is de wijn vol van structuur, goed in evenwicht dankzij de stevige maar rijpe tannines en het frisse zuur. Lange finale met zwoele houttonen, toast en tabak.
Decanteren:
30 minuten voor het serveren in een karaf overschenken zal de aromatische kracht van de wijn ten goede komen. U kunt ook grote, brede glazen gebruiken en telkens een beetje wijn inschenken.
Wijn & Spijs:
Uitstekende begeleider van stoofgerechten, vleesgerechten in rijke sauzen en in het bijzonder wildschotels. Verrukkelijk bij ambachtelijke, (half)gerijpte harde Spaanse kazen (tronchón, zamorano, roncal).
Serveren:
16–18°C.