Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
el Perdiguero Barrica, wijn uit Cigales Spanje

Prijs per fles: € 8,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 49,80

LEES MEER ..


el Perdiguero Barrica


el Perdiguero Reserva, wijn uit Cigales Spanje

Prijs per fles: € 9,99

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 59,94

LEES MEER ..


el Perdiguero Reserva


el Perdiguero

Cigales, El Perdiguero, Baron de Ley Finca Monasterio, wijn Rioja Spanje

Barón de Ley behoort met meer dan tweehonderd hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje.

De naam Barón de Ley is synoniem voor topkwaliteit. In 2004 werd het bedrijf tijdens de International Wine & Spirit Competition uitgeroepen tot Wijnbedrijf van het jaar.

Sind enige tijd maken de wijnmakers van Baron de Ley ook de wijnen van El Perdiguero.

Zij zijn er weer in geslaagd bijzondere Tempranillo’s te vervaardigen, deze keer uit het wijngebied Cigales dat vanwege de relatieve onbekendheid zeer betaalbare kwaliteitswijnen oplevert .

De beide wijnen van El Perdiguero worden gemaakt van druiven van oude wijnstokken. De wijnen, gerijpt op Amerikaans eiken, zijn van een verrassende kwaliteit.Zie ook:

El Perdiguero, lekkere Tempranillo’s uit Cigales

el Perdiguero Barrica rood (€ 8,30)

6 fl.: € 49,80
Herkomst:
Baron de Ley, Cigales, Spanje
Druivenras:
Tempranillo
Klimaat/terroir:
Continentaal, met zeer warme zomers en koude winters. De wijngaarden zijn gelegen op het plateau van Castilla–León, op 800 meter boven zeeniveau. Voor deze wijn selecteert men de beste druiven van iets lager gelegen wijngaarden met (relatief) rijkere bodems. Deze bestaan vooral uit klei en kalksteen.
Vinificatie:
Voor “El Perdiguero” Barrica wordt het fruit ontdaan van de stelen en vervolgens in RVS vaten gedaan, waar de druiven in hun geheel gedurende 5 dagen vergist worden. Hierdoor ontstaat een grote aromarijkdom en wordt de wijn ronder van smaak. Aansluitend volgt 6 maanden rijping op Amerikaans eiken vaten.
Geur/smaak:
Intens paarsrood van kleur. Aantrekkelijk en expressief aroma, met rood fruit en drop. Daarnaast caramel, vanille en romigheid. Rond van smaak, met uitbundig fruit en zachte tannines. Lange, plezierige finale.
Wijn & Spijs:
Een onweerstaanbare begeleider van rood vlees en harde kazen.

el Perdiguero Reserva rood (€ 9,99)

6 fl.: € 59,94
Herkomst:
Baron de Ley,Cigales, Spanje
Druivenras:
Tempranillo
Klimaat/terroir:
Continentaal, met zeer warme zomers en koude winters. De wijngaarden zijn gelegen op het plateau van Castilla–León, op 800 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit graniet en klei, met een toplaag van kiezel.
Vinificatie:
“El Perdiguero” Reserva is afkomstig van wijngaarden met stokken van gemiddeld 50 jaar oud. Na de oogst worden de druiven ingeweekt voor maximale extractie, en vervolgens gekneusd en vergist op RVS cuves. De vergistende massa wordt regelmatig omgepompt. Tot slot volgt een rijping van 18 maanden op nieuw Amerikaans eiken. Na botteling verblijft de wijn nog 18 maanden in de kelders.
Geur/smaak:
Diep robijnrood van kleur. Krachtig en intens aromatisch, met rijp rood fruit, chocolade, vanille, kokos en mokka. De smaak is krachtig maar ingetogen, met een lange en expressieve afdronk.
Wijn & Spijs:
Een onweerstaanbare begeleider van rood vlees, wild en harde kazen.