Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
DUO di Midi Malbec Cabernet Franc

Prijs per fles: € 7,15

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 42,90

LEES MEER ..


Duo du Midi Malbec en Cabernet Franc


Duo du Midi

DUO di Midi, wijn Languedoc te bestellen bij Clubwijn

De Languedoc is populair bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er namelijk legio waardoor het gebied voor ieder wat wils kan bieden. En dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs.

Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatie. Interessant genoeg laat het daarbij twee gezichten zien. Enerzijds zijn dat wijnen gemaakt volgens het traditionele Franse model en anderzijds zijn dat wijnen die sterke gelijkenissen vertonen met die uit de Nieuwe Wereld.

Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met zeer uiteenlopende druivenrassen.

Duo du Midi Malbec en Cabernet Franc rood (€ 7,15)

6 fl.: € 42,90
Herkomst:
Languedoc, Frankrijk
Klimaat/Terroir:
Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters.
Vinificatie:
Een deel van de druiven wordt door middel van thermovinificatie vergist om zoveel mogelijk fruitaroma´s in de wijn te behouden. Het grootste deel van de druiven wordt ontsteeld en ondergaat een langzame vergisting op lage temperatuur.
Druivenras:
Malbec & Cabernet Franc
Geur/Smaak:
Dieprode, sappige wijn met verfijnde aroma´s van donker fruit, koffie, cacao en rozemarijn. Medium bodied en heerlijk rond.
Wijn & Spijs:
Licht gekoeld komt deze wijn het beste tot zijn recht. Bij de BBQ, niet te zware bereidingen van rood vlees, lamskoteletjes en Marokkaans gekruide kippenpoten met couscous.
Weetje:
Malbec en met name Cabernet Franc spelen een belangrijke rol in Bordeaux–blends. Malbec is tegenwoordig echter veel bekender als Argentijnse druif, terwijl van Cabernet Franc in de Loire karaktervolle rode wijnen gemaakt.