Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
DUO DES MERS Sauvignon Blanc / Viognier

Prijs per fles: € 7,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 43,80

LEES MEER ..


Duo des Mers Sauvignon Blanc en Viognier


Duo des Mers

DUO DES MERS Sauvignon Blanc en Viognier

Duo des Mers is een wijn waarvan de druiven afkomstig zijn van twee verschillende gebieden in Frankrijk. De sauvignon blanc druiven worden verbouwd in het relatief koele Gascogne. Dit gebied is onder invloed van verkoelende Oceaanwinden. De viognier wordt verbouwd in de Languedoc en is onder invloed van de warmere Middellandse Zee. De sauvignon blanc geeft de wijn frisheid terwijl de viognier volle rijpe tonen geeft. Het samenstellen van een wijn uit twee verschillende gebieden heeft in Frankrijk, vanwege strenge regelgeving, tot gevolg dat de wijn gedeclasseerd moet worden tot een landwijn: Vin de France.

Duo des Mers Sauvignon Blanc en Viognier wit (€ 7,30)

6 fl.: € 43,80
Herkomst:
Gascogne & Languedoc, Frankrijk
Klimaat/Terroir:
De twee verschillende druivenvariëteiten komen van verschillende gebieden. De Sauvignon Blanc komt uit een koel gedeelte vande Gascogne, terwijl de Viognier aangeplant staat in de warmere Languedoc.
Vinificatie:
Om een frisse, aromatische stijl te garanderen worden de druiven al in een relatief vroeg stadium geoogst. Dit proces vindt ´s nachts plaats als de temperatuur is gedaald. Het druivensap fermenteert op een lage temperatuur die dagelijks wordt gecontroleerd.
Druivenras:
Sauvignon Blanc & Viognier
Geur/Smaak:
Een lichtgekleurde wijn met een frisse stuivende aromatische expressie. Geuren van appel en citroen in combinatie met rijpe ananas en een hint van karamel.
Wijn & Spijs:
Te serveren als aperitief, in combinatie met een frisse salade met gegrilde kip of een pasta carbonara.
Weetje:
De naam ‘Duo des Mers´ is geïnspireerd op de twee verschillende herkomstgebieden waar de wijn vandaan komt. Hierbij zijn de ‘Mers´ de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.