Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Drostdy-Hof Steen wijn uit Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 5,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 35,70

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Chenin Blanc (Steen)


Drostdy-Hof Winemakers C Chardonnay

Prijs per fles: € 6,15

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 36,90

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Winemakers Collection Chardonnay


Drosdy-Hof Winemakers C Adelpracht

Prijs per fles: € 6,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 37,20

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Winemakers Collection Adelpracht


Drostdy-Hof WC Sauvignon Blanc

Prijs per fles: € 6,25

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 37,50

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Winemakers Collection Sauvignon Blanc


Drostdy-Hof Rose wijn uit Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 5,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 35,70

LEES MEER ..


Drostdy-Hof rose


Drosty-Hof Cape Red wijn uit Zuid-Afrika

Prijs per fles: € 5,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 34,20

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Shiraz en Merlot


Drosdyhof Merlot Winemakers Collection

Prijs per fles: € 6,25

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 37,50

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Winemakers Collection Merlot


Drosdyhof Pinotage Winemakers Collection

Prijs per fles: € 6,25

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 37,50

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Winemakers Collection Pinotage


Drosdyhof Shiraz Winemakers Collection

Prijs per fles: € 6,25

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 37,50

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Winemakers Collection Shiraz


Drosdyhof Cab Sauv Winemakers Collection

Prijs per fles: € 6,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 37,80

LEES MEER ..


Drostdy-Hof Winemakers Collection Cabernet Sauvignon


Drostdyhof

DROSTDY-HOF wijn uit Zuid-Afrika

Drostdy–Hof staat bekend als een van Zuid–Afrika’s betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven.

Drostdy–Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid–Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépagewijnen.

Drostdy–Hof Chenin Blanc (Steen) 2018 wit (€ 5,95)

6 fl.: € 35,70
Alcohol:
12,5%
Druivenras:
CHENIN BLANC 100%
Omschrijving:
Wijnhuis Drostdy–Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt 120 km van Kaapstad bij de plaats Tulbagh. Voor de Drostdy–Hofwijnen worden druiven uit de hele West–Kaap/Coastal Region gebruikt. De steen, of chenin blanc in het Frans, komen van wijngaarden in de Porterville–regio. De druiven worden vroeg, in januari, met de hand geoogst. De druiven vergisten bij een lage temperatuur van 13 graden waardoor de zuren en fruitige aroma’s behouden blijven. Om de wijn zo fris mogelijk te houden vindt er geen malolactische vergisting plaats. De Drostdy–Hof Steen is lichtgeel met een groene fonkeling. De smaak is opvallend fris en fruitige. Een echte borrel–, feest– en terraswijn.
Wijn & Spijs:
Een verfrissende, makkelijke, eenvoudige wijn die bij allerlei borrelhapjes past. Ook geschikt om bij salades, sandwiches, pizza, quiche en lichte vis– en kipgerechten te schenken. Kan ook bij kaasfondue en raclette.
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
De Drostdy–Hof Steen bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit de Porterville–regio en zijn vroeg in januari met de hand geoogst.

Drostdy–Hof Winemakers Collection Chardonnay 2018 wit (€ 6,15)

6 fl.: € 36,90
Alcohol:
14%
Druivenras:
CHARDONNAY
Omschrijving:
De Drostdy–Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij het pittoreske plaatsje Tulbagh, 120 km van Kaapstad. De Drostdy Chardonnay valt onder de appellatie Coastal Region/West–Kaap. Na de vergisting heeft de wijn zes maanden contact met eikenhout waardoor hij rond en romig overkomt. De lichtgele wijn heeft een geelgouden fonkeling. Fris citrusfruit, het exotische van mango en ananas en het zwoele van vanille komen zowel in de geur als smaak voor. De afdronk van deze ronde, romige wijn is pittig en zacht. Voor zo en aan tafel.
Wijn & Spijs:
Deze middelzware, zachte, fruitige wijn past bij allerlei borrelhapjes van pittige kaas tot pikante snacks. Aan tafel komt hij tot zijn recht bij goed gevulde salades met kip of kaas, bij gebakken vis en bij vis en kip in lichte saus.
Temperatuur:
10–12°C
Wijngaard:
De wijn bestaat uit 100% chardonnaydruiven die afkomstig zijn uit Stellenbosch, Malmesbury en Robertson. De meeste wijngaarden profiteren door hun zuidwestelijke ligging van de verkoelende invloed vanuit zee. Hierdoor behouden de druiven hun fruitige aroma’s en zuren. De druiven zijn met de hand geoogst in de periode van half februari tot begin maart.

Drostdy–Hof Winemakers Collection Adelpracht 2016 wit (€ 6,20)

6 fl.: € 37,20
Alcohol:
11,5%
Druivenras:
CHENIN BLANC 100%
Omschrijving:
De Drostdy–Hof Adelpracht is een Wine of Origin, de Zuid–Afrikaanse herkomstaanduiding, Tulbagh dat weer onder de Coastal Region, de West–Kaap valt. De Adelpracht is een late–harvest wine, een wijn gemaakt van laatgeoogste, suikerrijke chenin blanc. Zijn strogele kleur heeft een warme, gouden gloed. In de geur en smaak van deze volle, rijpe wijn vallen de intense aroma’s van tropische vruchten op. De balans tussen zoet en zuur houdt de wijn opwekkend en doordrinkbaar. Koude–schilweking en een lage fermentatietemperatuur hebben ervoor gezorgd dat de wijn een maximum aan frisse, fruitige aroma’s heeft. Voor liefhebbers van zoet een wijn om zo van te genieten. Ideale kaas– en dessertwijn.
Wijn & Spijs:
Dankzij de zuur–zoetbalans een aanrader bij lichte en middelzware curry’s met groenten, garnalen, vis, kip of lamsvlees. Ook bij andere lichtpikante oosterse gerechten. Fijne kaaswijn vooral bij pittige, smeuïge blauwaderkazen en als dessertwijn bij nagerechten met fruit.
Temperatuur:
10–12°C
Wijngaard:
Adelpracht bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit Stellenbosch, Franschhoek, Wellington en Malmesbury. De stokken zijn 15 tot 25 jaar oud en staan op 90 tot 160 meter hoogte. De druiven worden laat, van eind maart tot half april, met de hand geoogst.

Drostdy–Hof Winemakers Collection Sauvignon Blanc 2018 wit (€ 6,25)

6 fl.: € 37,50
Alcohol:
12%
Druivenras:
SAUVIGNON BLANC
Omschrijving:
Voor de Drostdy–Hofwijnen worden druiven uit de hele West–Kaap/Coastal Region gebruikt. Deze Sauvignon Blanc heeft druiven van granietrijke bodems in Stellenbosch, Paarl, Robertson en Durbanville als basis. Voor vergisting weken de druiven met schil op een lage temperatuur waardoor de zuren blijven behouden en de fruitige aroma’s makkelijker vrijkomen. Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met crispy zuren. Kenmerkende sauvignonaroma’s van passievrucht en (citroen)gras komen in deze opwekkende wijn voor. Een ideaal aperitief dat geschikt is om bij salades en lichte (voor)gerechten door te schenken.
Wijn & Spijs:
Ideaal aperitief en ook geschikt als borrel– en feestwijn. Aan tafel past deze verfrissende, fruitige Sauvignon Blanc bij salades, lichte visgerechten, asperges en geitenkaas.
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
De Drostdy–Hof Sauvignon Blanc bestaat uit 100% sauvignon blanc. De druiven komen uit Stellenbosch, Paarl, Robertson en Durbanville. Veel wijngaarden hebben granietrijke bodems waardoor de wijn een mineralige toets krijgt. De wijngaarden liggen op koelere hoogtes, 210 tot 410 meter, in zuidwestelijke richting. Hoogte en verkoeling vanuit zee houden de gemiddelde temperatuur lager waardoor het rijpingsproces gelijkmatig verloopt. Suiker en aroma’s kunnen zich ontwikkelen terwijl ook de zuren behouden blijven.

Drostdy–Hof rose 2017 rosé (€ 5,95)

6 fl.: € 35,70
Alcohol:
12%
Druivenras:
BLEND
Omschrijving:
Drostdy–Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter. Ze zijn modern, soepel, fruitig en nooit zwaar. Dat geldt ook voor de aantrekkelijke, frisfruitige, verkwikkende, milddroge rosé. Hij geurt naar rode–bessengelei, granaatappel en rabarber(moes). Op een lekkere manier licht met inhoud. De wijn bestaat vooral uit pinotage. De druiven worden koel vergist en rijpen op roestvrijstaal. De naam Drostdy–Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804 in de buurt van Tulbagh, ooit een gerechtshof, nu een streekmuseum met een wijnproeflokaal en kelders waarin onder andere de Drosdy–Hofwijnen worden bewaard. De rosé is bedoeld om jong en koel te drinken.
Wijn & Spijs:
Borrelhapjes Salades, mixed salades, pastasalade met kip en groenten, groene salade met aardbeien en geitenkaas Pasta, met lichte kaassaus, met kip, zalmlasagne Vis, geroosterde zalm, gamba’s van de barbecue Gevogelte, kip piri–piri
Temperatuur:
9–11°C
Wijngaard:
De druiven, voornamelijk pinotage, komen uit de wijngaarden die in een ruime boog rondom Kaapstad liggen, ondere uit Stellenbosch. De herkomstaanduiding is Wes(t)–Kaap.

Drostdy–Hof Shiraz en Merlot 2017 rood (€ 5,70)

6 fl.: € 34,20
Alcohol:
13,5%
Druivenras:
PINOTAGE, SHIRAZ
Omschrijving:
De Drostdy–Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij Tulbagh, 120 km van Kaapstad. De Cape Red heeft de herkomstaanduiding Coastal Region. Cape Red is de Kaapse aanduiding voor wijnen die uit 2 of meer druivenrassen bestaan en waarvan 30 tot 70% van de blend uit pinotage bestaat. Drostdy–Hof Cape Red is gemaakt van pinotage en shiraz. De steenrode wijn zit boordevol rood–fruitaroma’s, is middelzwaar en soepel. Relatief kort schilcontact tijdens de vinificatie verklaart de lichtrode kleur en de soepele stijl. Een klein deel van de wijn heeft contact gehad met eikenhout. Een wijn om jong, eventueel gekoeld, te drinken. Geschikt als borrelwijn en als begeleider van allerlei alledaagse gerechten.
Wijn & Spijs:
Zo’n soepele, fruitige wijn is multi–inzetbaar. Hij past bij allerlei borrelhapjes en bij makkelijke gerechten van pasta tot pizza, van gehakt tot kipfilet, van schnitzel tot hartige taart.
Temperatuur:
15–16°C
Wijngaard:
De pinotage– en shirazdruiven komen uit Stellenbosch, Paarl en Worcester. De meeste groeien laag bij de grond, de zogenaamde bushvines. Er wordt in februari en maart met de hand geoogst.

Drostdy–Hof Winemakers Collection Merlot 2018 rood (€ 6,25)

6 fl.: € 37,50
Alcohol:
13,5%
Druivenras:
MERLOT
Omschrijving:
Drostdy–Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter. Ze zijn modern, soepel, fruitig en nooit zwaar. De Kaapse herkomst is herkenbaar en in elke ’varietal’ zijn de unieke kenmerken van de druivensoort duidelijk aanwezig. In de helderrode Merlot vallen de fruitige aroma’s van rijpe kersen en bessen en het smeuïge van pruimen op. De middelzware, soepele wijn heeft na de malolactische gisting korte tijd op roestvrijstaal met eikenhouten staven gerust. Het hout voegt rondeur toe. De naam Drostdy–Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804, ooit een gerechtshof, nu een museum met wijnproeflokaal en kelders waarin onder andere de Drostdywijnen worden bewaard.
Wijn & Spijs:
Multi–inzetbare Merlot. Pasta, bolognese, kaas–tuinkruidensaus, champignons, spek–room–kaas. Gevogelte, gebraden en gebakken kip(filet). Vlees, dunne bieflapjes, lamslapjes, vleesreepjes uit de wok, karbonade. Kaas, belegen (boeren)kaas, rijpe brie en camembert
Temperatuur:
14–16°C
Wijngaard:
Drostdy–Hof Merlot is gemaakt van 100% merlotdruiven uit Stellenbosch en omgeving.

Drostdy–Hof Winemakers Collection Pinotage 2017 rood (€ 6,25)

6 fl.: € 37,50
Alcohol:
13,5%
Druivenras:
PINOTAGE
Omschrijving:
Wijnhuis De Drostdy–Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij de plaats Tulbagh op 120 km van Kaapstad. De Drostdy–Hof–wijnen vallen onder de appellatie – Wine of origin – Coastal Region/West–Kaap. De druiven komen vooral uit Paarl en omgeving. De ontsteelde druiven gisten vier dagen met schil en worden vervolgens geperst. Het sap gist zonder schillen verder waardoor de hoeveelheid tannine beperkt blijft. Na de malolactische gisting rust de wijn negen maanden op roestvrijstalen vaten met eikenhouten staven. Het gedoseerde contact met eikenhout maakt dat het fruit behouden blijft en dat de wijn tegelijkertijd complexer, ronder en kruidiger wordt. Een ferme, fruitige eetwijn.
Wijn & Spijs:
Een ferme, fruitige, spicy wijn voor bij een Kaapse braai, barbecue, geroosterd en gegrilleerd vlees, stoofschotels met groenten en/of vlees, kip tandoori, souvlaki, (vegetarische) lasagne en groenten uit de wok.
Temperatuur:
16–17°C
Wijngaard:
De Drostdy–Hof Pinotage bestaat voor 100% uit de enige inheemse Zuid–Afrikaanse variëteit, de pinotage. De druiven komen van wijngaarden in Helderbeerg, Bottelary en Agter–Paarl. De druiven worden begin februari geoogst.

Drostdy–Hof Winemakers Collection Shiraz 2017 rood (€ 6,25)

6 fl.: € 37,50
Alcohol:
13,5%
Druivenras:
SHIRAZ
Omschrijving:
Drostdy–Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter. Ze zijn modern, soepel, fruitig en nooit zwaar. De Kaapse herkomst is herkenbaar en in elke varietal zijn de unieke kenmerken van de druivensoort duidelijk aanwezig. De donkerpaarse Drostdy–Hof Shiraz heeft de verleidelijke, bloesemachtige aroma’s die bij een Kaapse Shiraz passen. Die florale tonen worden aangevuld met het sappige van rijpe bramen en andere bosvruchten en een vleug kruidigheid. De afdronk is krachtig, zacht en soepel. Na de malolactische omzetting heeft de wijn op roestvrijstaal met eikenhouten staven gerust. Het hout maakt de wijn rond en compleet. De naam Drostdy–Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804 bij de plaats Tulbagh, ooit een gerechtshof, nu een museum met wijnproeflokaal en kelders.
Wijn & Spijs:
Barbecue en braai, entrecote, ribeye, biefstuk, lam, kruidig varkensvlees, eendenborst, pittig gevulde kalkoen, gegratineerde broccoli, gevulde paprika, konijnenstoofpotjes (met couscous)
Temperatuur:
14–16°C
Wijngaard:
Drostdy–Hof Shiraz bestaat voor 100% uit shirazdruiven die laag bij de grond, in bushvines, groeien. De wijngaarden liggen in en rondom Stellenbosch, Paarl en Worcester, gebieden in de West–Kaap.

Drostdy–Hof Winemakers Collection Cabernet Sauvignon 2018 rood (€ 6,30)

6 fl.: € 37,80
Alcohol:
13%
Druivenras:
CABERNET SAUVIGNON
Omschrijving:
Drostdy Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter.Ze zijn modern, soepel, fruitig, vol maar nooit zwaar. De Kaapse herkomst is herkenbaar en in elke ’varietal’ zijn de unieke kenmerken van de druivensoort duidelijk aanwezig. Zo heeft de Drostdy–Hof Cabernet Sauvignon een diepe, donkerrode kleur, aroma’s van cassis en paarse pruimen en tonen van tabak en (groene) kruiden. Krachtig met een stevige, soepele afdronk. Na de malolactische omzetting rijpt de wijn op roestvrijstalen tanks met eikenhouten staven. Het eikenhout geeft de wijn een gedoseerde hoeveelheid kruidigheid en maakt hem ronder en completer. De naam Drostdy–Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804, ooit een gerechtshof vlakbij de plaats Tulbagh, nu een museum met kelders waarin de Drostdy–wijnen worden bewaard.
Wijn & Spijs:
Gebraden runderlapjes, geroosterde entrecote, gebakken biefstuk, lamskotelet, kebabs, varkensvleesspiezen, stoofschotels met hamlapjes en beetgare groenten, pasta met pittige sauzen op tomaatbasis met of zonder vlees.
Temperatuur:
15–16°C
Wijngaard:
Drostdy–Hof Cabernet Sauvignon bestaat voor 100% uit cabernet sauvignon afkomstig van wijngaarden in Helderberg, Bottelary en Agter–Paarl.