Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
DOMAINE DE PARIS ROSÉ, wijn Côtes de Provence

Prijs per fles: € 8,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 50,70

LEES MEER ..


Cotes de Provence Domaine de Paris Rose


Domaine de Paris

DOMAINE DE PARIS ROSÉ Online bestellen

De geschiedenis van de Provençaalse wijnbouw is de oudste van Frankrijk. Al in de zesde eeuw voor Christus introduceerden de Phoeniciërs de vitis vinifera in het gebied rond Marseille. Ook de Romeinen wisten de wijnen uit deze regio op waarde te schatten en spraken dan ook liefdevol over de lekkernijen in ’nostra provincia’: het gebied dat we nu Provence noemen.

Vandaag de dag zijn vooral de roséwijnen uit de Provence, die ruim viervijfde van de totale wijnproductie in de regio voor hun rekening nemen, populair. Let wel dat iets minder dan tien procent van de wereld–roséproductie afkomstig is uit de Provence!

Het Domaine ligt vlakbij Gonfaron aan de rand van het Maures Massief; het huis is sinds 1900 in handen van de familie Brun. Het herkomstgebied is ruw en bergachtig en de bodem bevat veel kalk en graniet terwijl het klimaat mediterraan is.

Cotes de Provence Domaine de Paris Rose 2017 rosé (€ 8,45)

6 fl.: € 50,70
Herkomst:
Côtes de Provence, Frankrijk
Druivenras:
Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Carignan
Alcolhol:
13%
Geur/smaak:
Bleekroze naar aardbei geurende rosé met veel fruit en een fris karakter. In de verte proeft men een piepklein zoetje, maar de aardbeien en de elegantie overheersen
Wijn & Spijs:
Lichte salades, pasta, gegrilde vis, kip, ratatouille.
Temperatuur:
8–10 °C