Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
SANGIOVESE Di Majo Norante  wijn Molise ItaliŽ

Prijs per fles: € 9,99

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 59,94

LEES MEER ..


Di Majo Norante Sangiovese igp Molise


RAMITELLO Di Majo Norante  wijn Molise ItaliŽ

Prijs per fles: € 13,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 79,80

LEES MEER ..


Di Majo Norante Ramitello doc


CONTADO RISERVA Di Majo Norante

Prijs per fles: € 13,30

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 79,80

LEES MEER ..


Di Majo Norante Contado Riserva doc


Di Majo Norante

Di Majo Norante, CONTADO RAMITELLO SANGIOVESE

Nieuwe wijnen van oude stokken.
In de regio Molise, een kleine regio tussen de Marken en Puglia, heeft wijn tradities die terugkeren naar de Sannieten en Romeinen. Zij waren de eerste die druiven lieten groeien. Productiemethoden zijn door de generaties in de zuidelijke Apennijnen doorgegeven, voortdurend gebonden aan de landbouwwereld. De Masseria Di Majo Norante ligt ten noorden van het Gargano–gebied in het district Ramitello, op het platteland van Campomarino, waar de losse, gedeeltelijke zandgrond en zomerbreezen samenkomen om een bijzonder gunstige omgeving te creëren. Alessio Di Majo, een vastberaden en ietwat innoverende wijnmaker, gaf de productiviteit en de uniformiteit van de smaak in een constante zoektocht naar kwaliteit en onderscheidende kenmerken, in de vaste overtuiging dat zuidelijke wijnstokken het best geschikt zijn voor de pedoclimatische omstandigheden van het Molise–platteland.
Di Majo Norante maakt sinds 1800 wijn van druiven, zoals blijkt uit de oude kelders onder het plein en in het oude familiegebouw in Campomarino. De verbintenis tot druivenbouw werd voor het eerst geerfd door Luigi en vervolgens door Alessio Di Majo gedurende vandaag de dag door onderzoek en experimenten. Di Majo Norante produceert zijn eigen wijnen van druiven die zijn gekweekt in de 85 hectare wijngaard van de oude koepel van de Marquises Norante di Santa Cristina. De moderne kelder zal binnenkort worden geflankeerd door een vatopslag die oorspronkelijk 17 cent was. Steengranaat. De reden hiervoor is dat de Di Majo Norante wijnbouwfilosofie in overeenstemming is met een traditionele benadering van druivengroei en wijnproductie, gericht op het behoud van alle kenmerken van mediterrane wijnbereiding.
Methoden die de natuur respecteren
Di Majo Norante geeft nauwkeurige aandacht aan druivenselectie en oogst en tot wijnbereidingsmethoden om de kwaliteit en de gezondheid van zijn wijnen voortdurend te verbeteren. Wijnstokken worden alleen behandeld met meststoffen van organische en minerale afkomst en worden verdedigd door de regelmatige verwijdering van onkruid– en organische parasietbestrijdingsmethoden zoals motten, terwijl de snoeiresten worden verwijderd om eventuele infecties te voorkomen. Ouderwetse methodes en moderne technologieën maken het mogelijk om wijnen te produceren die op veel manieren organisch zijn en die het in hun diepgaande uitdrukking van hun karakteristieke eigenschappen volledig verdient.

Di Majo Norante Sangiovese igp Molise rood (€ 9,99)

6 fl.: € 59,94
Herkomst:
Di Majo Norante, Molise, Italië
Druivenras:
Sangiovese
Geur & Smaak:
Heerlijk fruitig in de geur, met fijn rood fruit, zoete pruimen en kersen, zwoel en licht kruidig. Zacht en romig in de smaak, sappig en elegant, kruiden, leer, fijn fruit, wat goede zuren van de Sangiovese. Krachtige, soepele rode wijn.
Wijn & Spijs:
Doet het goed bij rood vlees, wildgerechten, maar ook bij stevige, gerijpte kazen.

Di Majo Norante Ramitello doc rood (€ 13,30)

6 fl.: € 79,80
Herkomst:
Di Majo Norante, Molise, Italië
Druivenras:
Montepulciano, Aglianico
Geur & Smaak:
Zachte geur, rijpe pruimen en vanille, specerijen, fijne verleiding, breed en intens, balsamico. Kruidig en krachtig van smaak, intens, vanille, zoethout en drop, leer en tabak, zacht en elegant, fluwelige afdronk, goede zuren. Krachtige rode wijn.
Wijn & Spijs:
Kalkoen uit de oven, gegrilde lamskoteletten, wildgerechten, licht belegen kazen.

Di Majo Norante Contado Riserva doc rood (€ 13,30)

6 fl.: € 79,80
Herkomst:
Di Majo Norante, Molise, Italië
Druivenras:
Aglianico
Geur & Smaak:
De Aglianico levert bijzondere, en karaktervolle wijnen op, zoals die fijne glas met laurier, zoethout, fruit, kersen, licht rokerig, kaneel, intens en zuidelijk, met een fijne finesse en elegantie, goede zuren en bitters, mooi fluwelig.
Wijn & Spijs:
Doet het goed bij charcuterie, pasta met vleessaus, vleessalade, rood vlees, wildgerechten.