Kangoeroes in de wijngaard

Tijdens ons verblijf in Australië hopen we naast wijn natuurlijk ook veel wild te kunnen spotten. Uiteraard bezoeken we oo een aantal wijnhuizen als Deakin Estate en Katnook Estate.
Kangoeroes in de wijngaard Deakin Estate


We rijden vandaag vanuit Sydney naar één van de oudste wijngebieden van Australië namelijk De Hunter Valley of zoals ze Down Under zeggen: The Hunter! Hemelsbreed op de kaart lijkt het appeltje-eitje maar we zitten al gauw vast in het drukke verkeer van Sydney. De weg is 3-baans maar ooit opgezet als 2-baansweg dus je raadt het al: weinig ruimte. Wat een mazzel dat die Aussies zo gedisciplineerd rijden. Niemand lijkt haast te hebben, heerlijk. Bovendien rijden onze dochter en schoonzoon voor ons dus het is simpel, follow the leader.

Zodra we de stad uit zijn maken we lekker meters en zijn al snel bij Wisemans Ferry waar we met het pontje de Hawkesbury River over steken. Al gauw zien we onze schoonzoon wild gebarend naar rechts wijzen. We zetten de auto aan de kant en zien voor de eerste keer kangoeroes in het wild. Weliswaar nog wat ver weg maar niettemin overweldigend. Een prachtig gezicht en er zullen nog vele kangoeroes volgen.

Nu we de eerste kangoeroes hebben gezien richten onze pijlen, niet letterlijk natuurlijk, op nummer 2 op de bucketlist: koala’s. Deze schattige beestjes bivakkeren doorgaans in eucalyptusbomen. Als je eenmaal weet hoe deze bomen eruit zien rest je nog maar één ding. Omhoog kijken, omhoog kijken en nog eens omhoog kijken. Maar hoe we ook ons best doen, er wordt niet één Koala gescoord.

De weg naar The Hunter is verder prachtig. Een grintweg, smal, maar door prachtige natuur en gelukkig geen tegenliggers, en nee: het was geen éénrichtingverkeer.

Na het stapvoets rijden en niet ver van een stijve nek van het omhoog kijken naar de niet aanwezige koala’s, komen we bij ons eerste wijnhuis aan. We parkeren beide auto’s en lopen de hoek om naar het proeflokaal. Daar worden we verrast met een bijzonder uitzicht. Vlakbij en tussen de wijngaarden loopt een grote groep kangoeroes. De enthousiaste kreten van een Australische bezoekster zal ik niet gauw vergeten: "Roo in the Vineyard, Roo in the Vineyard!". Kangoeroes in de wijngaard maken Down Under echt uniek.

Naar WIJNREIZEN .. of de pagina van .. Deakin Estate ..